Esports

La cambrilenca Montse Lozano, a la Selecció Catalana de Gimnàstica Rítmica

Per Redacció

Montse Lozano, una de les millors gimnastes catalanes
El passat mes de març la cambrilenca Montse Lozano va participar en la final de la Copa Catalana de Gimnàstica Rítmica, on va aconseguir pujar al pòdium, en les dues de les tres fases que té la competició, inclosa la final. Amb els seus onze anys, aquesta cambrilenca està entre les millors gimnastes de Catalunya, com ho demostra el fet que hagi estat seleccionada en el procés de tecnificació que duu a terme des de l’any passat la Selecció Catalana de Gimnàstica Rítmica. Es tracta d’un projecte que pretén detectar els nous valors en aquest esport i donar-los una bona base per tal que d’aquí uns anys puguin formar part de l’elit d’aquest esport. La responsable d’aquest procés de tecnificació és l’entrenadora de la Selecció Espanyola de Gimnàstica Rítmica, Irache Gorrecoechea.

Es tracta d’una de les entrenadores més importants a nivell estatal i compta en el seu currículum amb una dada molt important: és l’entrenadora d’Almudena Cid, la gimnasta espanyola que ha aconseguit la fita històrica de participar en tres Olimpíades i ha quedat finalista en totes elles. Almudena Cid es prepara ara per a la propera cita olímpica que podria marcar la seva retirada d’aquest esport, i és que amb 22 anys és una de les gimnastes més veteranes. Amb una entrenadora tan important com Irache, que en aquests moments entrena al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat, la Selecció Catalana està prenent una embranzida molt forta. I part d’aquests esforços es concentren en les joves gimnastes que marcaran el futur d’aquest esport. I entre les dues seleccionades de la seva categoria a nivell de tot Catalunya es troba la Montse Lozano. Irache Gorrecoechea ha assenyalat que l’evolució d’aquesta gimnasta cambrilenca ha estat molt positiva.

De fet, la Montse va ser seleccionada l’any passat i enguany ja ha passat a una segona fase, en què els entrenaments són més constants. Cada dues setmanes, Montse Lozano es trasllada al Centre d’Alt Rendiment de Lleida des de divendres fins a diumenge per tal d’entrenar-se. Són tres dies, doncs, amb entrenaments molt intensos per tal d’aprendre els conceptes bàsics d’aquest esport. Gorrecoechea assenyalava que són molt poques les nenes que reuneixen tots els requisits necessaris per fer aquest esport a nivell professional.

Entre aquests requisits es troben aspectes físics com l’elasticitat, la resistència, la coordinació i l’equilibri, i també una tipologia física determinada. La cambrilenca de moment es troba en aquest grup que ara es prepara per al Campionat d’Espanya a nivell federat. Recordem que d’aquesta competició surten les seleccionades per anar a les competicions internacionals. El Campionat de Catalunya començarà el mes de maig.

Comenta aquest article