Informació general

Bars i restaurants cambrilencs es plantegen tancar una setmana els seus locals en protesta contra la llei antitabac

Per Raquel Samaniego

Des d'aquest gener, els fumadors han de sortir al carrer per encendre un cigarret
Des d'aquest gener, els fumadors han de sortir al carrer per encendre un cigarret | Lluís Rovira i Barenys

La prohibició de fumar en tots els bars i restaurants des de principis d'any ha comportat que els propietaris dels locals estiguin en peu de guerra. I a Cambrils ja han començat a moure's. La setmana passada, un grup de companys va decidir convocar una reunió a la que poguessin assistir els bars i restaurants que volguessin. Fruit d'aquesta trobada, a la que van acudir els representants d'una cinquantena de locals, es va decidir emprendre accions com per exemple el tancament durant una setmana dels bars o la desconnexió de les màquines de tabac. D'altra banda, també han començat a recollir signatures de tothom que hi estigui en contra.

Conversa amb l'Associació d'Hosteleria

La decisió es prendrà en una propera reunió, que previsiblement se celebrarà la setmana vinent a l'Hotel La Dorada de l'N-340. Abans, però, un dels impulsors d'aquestes reunions, Esteve Príncep, del Bar Dalton's a la Parellada, apuntava que la intenció era parlar també amb l'Associació d'Hosteleria de Cambrils, per tal de donar-hi més difusió. "Tots els bars que vam assistir a la primera reunió estem en contra i descontents amb aquesta llei. Hem de fer una mica de moviment per copsar l'opinió de la gent, i és per això que vam quedar per fer aquesta segona reunió, que és on es decidirà que fem finalment", explicava Príncep.

Segons el seu parer, "és una llei injusta, ja que la igualtat està bé per tothom i tal com estava abans ja estava bé perquè la gent que no volia fum podia anar als bars on no es fumava. Els ciutadans ja tenien un dret a decidir. D'altra banda, els propietaris s'han gastat molts diners per condicionar els seus bars i ara això no els serveix de res".

Comenta aquest article