Informació general

L'equip de govern assegura que en quatre mesos s'enllestirà la remodelació del primer tram de l'N-340

Per Berta Ruiz, Raquel Samaniego

Les obres del Corredor del Mediterrani estan aturades fa mesos

Els Ministeris de Foment i Medi Ambient, i altres departaments de la Generalitat de Catalunya, tenen a Cambrils diversos projectes que estan en marxa, alguns altres retardats i altres, aturats. Així es va manifestar el passat dimarts en un esmorzar que l'equip de govern va compartir amb els mitjans de comunicació. En primer lloc, pel que fa a nivell de l'Estat, una de les grans obres importants pel territori és el Corredor del Mediterrani. L'alcalde, Robert Benaiges, es feia ressò d'una informació apareguda en premsa que assegurava que la nova estació que s'ha de construir a Cambrils i la resta d'equipament ferroviari s'adjudicaria els anys 2013, 2014 i 2015. "Des del punt de vista d'obra pública està bastant enllestit excepte en el tram on hi ha d'anar la nova estació. S'ha retardat en el temps, però mirem-ho amb optimisme: que ja s'ha dit que s'adjudicarà, així que és una notícia positiva", deia.

Obres a l'N-340

Per altra banda, de forma imminent començaran les obres de remodelació de l'N-340. "En quatre mesos estarà enllestit el tram entre el terme de Vinyols i el pont de la riera", on es construirà una rotonda. Segons l'alcalde, "quedaria pendent la partida de l'enderroc del pont, que en el moment de tirar-ho endavant ja veurem com ho negociem".
Els treballs consistiran en l'adequació de la carretera des del terme municipal de Vinyols —aproximadament on es troba la benzinera i el supermercat Esclat—, fins poc abans del pont que creua la riera d'Alforja. En aquest tram es realitzarà "el canvi de voreres al costat de les cases, i a més es farà doble carril d'entrada i sortida a Cambrils, creant com una espècie d'avinguda amb zona enjardinada i arbrat al mig dels dos sentits de circulació". També un dels treballs més esperats i reclamats és la construcció d'una rotonda a l'alçada del supermercat Lidl, que es considera un dels punts negres d'accidents de la localitat.

Pel que fa a costes, queden tres obres pendents. Una d'elles ja s'ha adjudicat i començaran les obres en els propers dies. Es tracta de la construcció de l'espigó de la punta del terme, que farà que es formi una nova platja a ponent. I per altra banda, quedarà adjudicar el tram de passeig d'Horta de Santa Maria i la desembocadura de la riera de Riudecanyes. "La planificació que havia fet el Ministeri es manté", puntualitza Benaiges.

Retard en la signatura del conveni d'INEFC

Un altre assumpte que s'ha retardat és la signatura del conveni d'INEFC, ja que "ens ha agafat en procés de canvi de govern". De totes maneres, ja han demanat visita amb el secretari general d'Esports "per acabar de perfilar el que queda enlaire, com el finançament, els equipaments complementaris o els accessos". L'alcalde confia en què tot continuï per bon camí, doncs ja està signat el protocol signat al Palau de la Generalitat.

En matèria de salut, el CAP de Vilafortuny sembla que patirà el retall del nou govern. Tot i així, el batlle apuntava que "el CAP és necessari i imprescindible per un nucli de població que arriba a les 8.000 persones. Nosaltres ja vam cedir l'espai per a la seva construcció. Jo confio que el nou govern s'ajusti, però que es compleixin els compromisos pactats", concloïa.

Comenta aquest article