Informació general

Benaiges indica que els ciutadans "ens movem per sensacions, ja que estadísticament els delictes han baixat de manera important"

Per Berta Ruiz, Raquel Samaniego

El passat 25 d'octubre es va produir un atracament mortal al Banc de Santander de Cambrils

En els darrers mesos, Cambrils ha estat escenari de diversos delictes que han posat el municipi al mapa, però de manera negativa. A banda dels continus robatoris que es pateixen en els habitatges, que és un tipus de delicte que va en alça, Cambrils ha patit fets puntuals que han trasbalsat la vida quotidiana dels ciutadans, com l'atracament mortal al Banc de Santander el 25 d'octubre de l'any passat, la detenció d'un home que havia violat una dona i havia assetjat sexualment a tres més, o l'assassinat del responsable del gimnàs Eurollevant de Vilafortuny.

L'alcalde, Robert Benaiges, va manifestar el passat dimarts durant un esmorzar amb els mitjans de comunicació que no els han comunicat cap informació ni novetat respecte el cas de la noia assassinada al Banc de Santander, Estela Calduch, resident a Mont-roig del Camp però procedent de Sant Carles de la Ràpita. "Sabem que els atracadors són reincidents i que havien actuat molt a la zona nord del país, però a banda d'alguns fets puntuals quan algun ciutadà trucava a la policia creient haver-los vist, nosaltres no sabem res de res, i suposo que fins que no els detinguin no ens comunicaran cap moviment", explicava el batlle.

Confia en la bona eficàcia dels cossos de seguretat

En relació a la inseguretat ciutadana de Cambrils, Benaiges va apuntar que "ens movem per sensacions, ja que en les últimes juntes locals de seguretat, estadísticament el número de delictes han baixat de manera important a Cambrils, excepte en un cas, que és en els robatoris amb força, que podria ser producte de la crisi". Segons explicava, alguns dels delictes produïts "tenen mediàticament molt de ressò. Per exemple, l'assassinat de la caixera és un cas amb característiques que mai havien passat aquí a Cambrils. O la baralla dels familiars al gimnàs, que va acabar amb la vida d'un d'ells. Tenim aquesta desgràcia però estadísticament la cosa va molt bé". Per posar punt i final a l'assumpte, l'alcalde va fer esment a la bona "eficàcia" dels Mossos d'Esquadra, la Policia Local, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, assegurant que "les coses milloren".

Comenta aquest article