Societat

La Colla de Diables els Cagarrieres vol posar en marxa la colla petita amb nens i nenes d'entre 6 i 16 anys

Per Raquel Samaniego

Marc Gibert, Jordi Savall i Jacob Gil, en la presentació d'ahir

El ball de diables els Cagarrieres de Cambrils volen formar la colla petita de diables. Fins el proper 12 de febrer, tots els nens i nenes d'entre 6 i 16 anys que hi vulguin participar poden inscriure's a la Llibreria Garriga de l'Eixample. Serà aquest mateix dia quan hi hagi la primera reunió amb els pares, al local de festes del carrer de Santa Joaquima de Vedruna a les 12 del migdia. Aquesta activitat compta amb el suport de la regidoria de Festes, tal com va assegurar ahir a la tarda el seu regidor Jordi Savall.

Aquesta decisió de crear el grup de petits va sorgir després de "l'interès que han mostrat els pares i mares" i perquè "és molt important fer pedrera perquè així captem l'atenció del públic i ells són els que algun dia continuaran amb la colla", explicava el president dels Cagarrieres, Jacob Gil. A més, afirmava que a Cambrils serà "fàcil continuar amb la colla perquè gràcies a Tota l'Endenga es fa la Nit del Foc i també porta ja uns anys amb els correfocs infantils, i amb això tenim una mica de feina feta perquè s'ha creat afició i s'ha donat difusió".

Implicació dels pares

En un principi la colla gran només podrà gestionar les inscripcions d'uns 30 o 40 nens, que es dividiran entre timbalers i diables. La presentació de la colla petita, segons explicava Marc Gibert, es farà enguany, previsiblement per la Festa Major de la Mare de Déu del Camí. Tant Gibert com Gil van remarcar que és imprescindible la implicació dels pares, perquè aquesta és una activitat que comporta estar molt atents a les mesures de seguretat.

A la reunió del dia 12 al local de festes s'explicarà als pares que els nens hauran de fer un curset, que impartiran els mateixos diables grans de Cambrils, on hauran d'aprendre les darreres normatives pel que fa als materials pirotècnics i altres tècniques. Cal destacar que els nens i nenes en cap cas poden manipular els material ni tampoc passa mai per les seves mans.

Comenta aquest article