Societat

L'escola Marinada s'adhereix a un nou projecte d'introducció als instruments de música tradicional catalana

Per Redacció

Alumnes de quart d'Educació Primària de l'escola Marinada que participen en el projecte

L'escola Marinada s'ha adherit a un nou projecte d'introducció als instruments de música tradicional catalana, impulsat des dels Serveis Territorials d'Educació a Tarragona. La proposta pretén incentivar l'educació musical mitjançant la introducció a instruments tradicionals catalans com el flabiol i la gralla.

Al centre cambrilenc, s'ha triat el flabiol que és una flauta de bisell d'origen popular i un dels més característics de la cultura catalana. Aquest instrument, es pot fer sonar amb les dues mans, tot i que s'acostuma a tocar amb una, mentre que l'altra s'utilitza per percudir un bombo, un tamborí o algun altre instrument de percussió.

Els alumnes de quart d'Educació Primària aprendran a tocar aquest instrument durant tres cursos escolars, fins que acabin sisè. Els objectius són que els alumnes descobreixin la comunicació artística a través de la interpretació musical amb el flabiol; integrar el flabiol dins el ventall d'instruments escolars; conèixer els instruments de música tradicional catalana com la gralla i el flabiol, així com les diferents formacions a les quals pertanyen com la cobla, mitja cobla, cobla de tres quartans i grup de grallers; conèixer el context festiu de l'instrument i participar com a instrumentistes en esdeveniments musicals de la comunitat; disposar d'un repertori musical que inclogui peces pròpies de l'instrument de diferents estils, de diferents indrets de la geografia catalana i d'altres àmbits de la música tradicional i popular, adequat a cada moment de l'aprenentatge; contribuir a millorar i a dinamitzar diferents activitats musicals fomentant la col·laboració entre diferents escoles i centres educatius; realitzar una trobada entre els alumnes de les diferents escoles participants en el projecte per mostrar el repertori durant el curs i fomentar la nostra llengua i les nostres tradicions a través del fet music.

Alumnes del centre cambrilenc que participen en el curs de flabiol

Comenta aquest article