Societat

Les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola acullen el gruix d'actes del primer cap de setmana festiu de Sant Antoni

Per Redacció

Un any més, l'esmorzar popular amb pa torrat, oli i llonganissa va aplegar molta gent a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola

Aquest cap de setmana s'ha celebrat la primera tongada d'actes de Sant Antoni, que com cada any, organitza la Cooperativa Agrícola i Caixa Agrària de Cambrils. El dissabte al matí, les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola van acollir una intensa matinal, durant la qual es va organitzar el tradicional esmorzar popular amb llonganissa, pa torrat i oli i es van succeir diferents actuacions a càrrec d'alguns entitats cambrilenques com Tota l'Endenga, el Ball de Bastons i dels Amics de la Sardana.

Cap a mig matí de dissabte, es va disputar el tercer Concurs de Menjar Mandarines, que cada any pren més volada. En aquesta edició, els participants es van repartir en tres tandes de 10 minuts cadascuna per a menjar la màxima quantitat de mandarines. El guanyador d'enguany va ser Jesús Nogués que va menjar-se 2 quilos i 440 grams de mandarines i va endur-se un premi de 300 euros. En segona posició, va quedar Carles Sabaté –el guanyador de la primera edició– que va poder menjar-se un total de 2 quilos i 220 grams. Completant el podi, en tercera posició, va situar-se Albert Sacristà que va menjar 1 quilo i 950 grams de mandarines.

D'altra banda, com ja es tradicional, també es va disputar la gimcana de tractors, amb la disputa d'un concurs de manejament d'aquests vehicles. En la categoria sènior, el primer lloc va ser per a Jordi Barrabeig, seguit de Josep M. Franch, Enric Coll, Fèlix Rofes i Josep M. Colom en cinquena posició. En la categoria veterans, el triomf va ser per a Jaume Sabaté, seguit en segon lloc per Josep M. Barrabeig, Josep Ferré, Francisco Prats i Josep Abella. Al llarg del matí també es va celebrar la 6a Trobada d'Intercanvi de Plaques de Cava i una exhibició d'Agility de Gossos. També es va disputar una tirada de bitlles, organitzada pel Club Esportiu de Bitlles de Cambrils. En la competició per equips, el primer lloc va ser per a l'Alfac C, seguit de l'equip de Godall A i La Galera. En la classificació de tiradors, la millor va ser Gemma Ramírez del Godall A, en segona posició va quedar Teresa Ramírez del Godall B i Vicente Albiol de La Galera, en tercer lloc.

El Mag Lari omple el pavelló

Els actes de la jornada d'aquest passat dissabte es van completar a la nit, amb l'actuació del Mag Lari, al Palau Municipal d'Esports. El mag va presentar l'espectacle Somriures i Màgia davant d'un pavelló ple de gent.
Finalment, ahir diumenge al matí, també al Palau Municipal d'Esports, va tenir lloc el sorteig de la Caixa Agrària i el concert amb l'Orquestra Maravella, que va omplir de gom a gom el pavelló, mentre que a la tarda es va fer el ball amb la mateixa orquestra.

Els actes festius de Sant Antoni seguiran aquest proper cap de setmana amb el concurs de Botifarra, el dissabte 22 de gener a la tarda, i amb la benedicció dels animals i els Tres Tombs, el diumenge 23 de gener al matí.

Comenta aquest article