Societat

La Creu Roja de Cambrils presenta el nou vehicle adaptat per a la gent gran i les persones amb discapacitats

Per Raquel Samaniego

Aquest és el nou vehicle adquirit per la Creu Roja de Cambrils amb la nova imatge gràfica

Gent gran i persones amb discapacitats seran els usuaris principals del nou vehicle adaptat de la Creu Roja Cambrils. Es tracta d'una furgoneta de nou places totalment adaptada a les noves normatives de la Comunitat Econòmica Europea, i que es va presentar ahir davant el Casal Municipal de la Gent Gran. Aquest servei permet l'ús dels nous sistemes automàtics i de noves tecnologies, com càmeres instal·lades a l'entrada dels vehicles per que els voluntaris puguin detectar qualsevol ensurt. Aquest acte va servir, a més, per donar a conèixer una mica més el nou logotip i imatge corporativa dels serveis de transport adaptat de la Creu Roja i que s'estén per tota Europa.

Aquest vehicle té un cost aproximat de 70.000 euros. D'aquests, 20.000 han estat subvencionats pel Ministeri d'Assumptes Socials, 16.000 euros més han estat procedents de la venda de butlletes pel carrer de la iniciativa dels voluntaris cambrilencs 'La venta de l'Or' i la resta s'aconsegueix gràcies als convenis anuals signats amb l'Ajuntament de Cambrils.

Una valoració de 9,7 sobre 10

El president de la Creu Roja Cambrils, Joan Gutiérrez, es mostra molt content amb la satisfacció que mostren els usuaris d'aquest transport. Segons la darrera enquesta realitzada per l'Ajuntament a les persones que l'utilitzen, valoren el servei amb una nota de 9,7 sobre 10 punts. Actualment, el transport adaptat cambrilenc porta 78 persones diàriament des de les seves cases fins al Casal Municipal de la Gent Gran, a les que s'han de sumar els nens i nenes amb discapacitats que són portats també des de casa fins a les escoles.

Amb aquest vehicle, la Creu Roja de Cambrils completa una flota de dos vehicles de 16 places, tres de nou places, dues ambulàncies, i un autobús per a 47 persones que, tot i que és propietat de l'Ajuntament, la Creu Roja també en fa ús.

L'alcalde, Robert Benaiges, i la regidora Maricel Llaveria, coneixent per dins el vehicle adaptat

Comenta aquest article