Societat

La Festa de Reis llueix, un any més, amb tot el seu esplendor

Per Lluís Rovira i Barenys

Moment de la cavalcada pel davant de la façana del port

Els Reis Mags de l'Orient van acudir, un any més, puntuals a la seva cita cambrilenca. Eren les set del vespre del passat dimecres, precedits per un espectacular castell de focs, quan ses Majestats desembarcaven al Mollet del Rec on els esperaven milers de persones en aquell moment en què el soroll de la sirena de les barques barrejat amb els crits de la canalla configuren aquell instant tan especial.
Un cop a port, els Reis es van entretenir a repartir caramels entre la canalla que els esperava i enguany, com a novetat, van fer un recorregut a peu per davant de la façana del port i es van enfilar a les carrosses que els estaven esperant a la zona del Sorral. Aquest trajecte a peu va endarrerir la cavalcada al voltant d'una mitja hora. Finalment la cavalcada es va posar en marxa i va recórrer la façana del port i la Rambla de Jaume I fins arribar al parc del Pescador on els Reis Mags van fer la seva primera aturada per a rebre la salutació de l'alcalde i recollir les cartes dels centenars de xiquets i xiquetes que els estaven esperant.

La cavalcada va continuar i va recórrer diferents carrers de la vila fins arribar a la plaça d'Espanya on ses Majestats van tornar a repetir el ritual que una estona abans havien fet al parc del Pescador. Amb unes saques ben plenes de cartes, els Reis Mags van retirar-se a descansar per emprendre, l'endemà, una intensa jornada de repartiment de regals, casa per casa.
La festa de Reis, tal com és habitual, ha estat organitzada per l'Associació d'Antics Alumnes la Salle i ha comptat amb el suport del departament de Festes de l'Ajuntament de Cambrils.

Comenta aquest article