Camp

Mont-roig del Camp afronta un moment crucial amb l'aplicació del Pla de Barris a Miami Platja i la rehabilitació dels carrers del Casc Antic

Per Lluís Rovira i Barenys

L'alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, en un moment de la roda de premsa d'ahir

L'aplicació del Pla de Barris per a Miami Platja és un dels objectius principals de l'Ajuntament de Mont-roig de cara als propers anys. Segons va explicar ahir Fran Morancho, alcalde de Mont-roig del Camp, en la seva compareixença nadalenca, els 10 milions d'euros destinats a aquest Pla permetran portar a terme una actuació urbanística de millora "que s'havia de fer des de fa molt de temps". Però aquestes no són les úniques obres de millora de la població. Al Barri Antic de Mont-roig també s'hi està fent unes obres de rehabilitació que tenen un pressupost de 6 milions d'euros.

A banda de la millora urbanística dels carrers, l'Ajuntament de Mont-roig està preparant un projecte, de 15 milions d'euros d'execució, per a fer un passeig litoral a la zona de les cales de Miami. Segons va dir Morancho, "es tracta d'un projecte molt diferent, que contempla passarel·les i zones d'esbarjo, tot a tocar de la línia del litoral".

També queda pendent la remodelació de la carretera N-340 al seu pas per Miami Platja. De moment, aquest tram de carretera encara no ha estat traspassat tot i que l'Ajuntament està fent un estudi meticulós de la seva futura transformació en una via urbana.

Accions a famílies

Dins el balanç de les actuacions portades a terme, Morancho va explicar les diferents accions destinades a les famílies com són el banc d'aliments, la borsa de feina i la gratuïtat dels llibres de text per a les persones amb problemes econòmics. Segons Morancho, "això és important en un municipi com el nostre que no ha diversificat la seva economia". Cal dir que actualment, el municipi de Mont-roig té 13.113 habitants, uns 3.000 dels quals viuen al nucli de Mont-roig, uns 8.000 a Miami i la resta repartits entre les 23 urbanitzacions que hi ha al seu terme municipal.

Comenta aquest article