Edició 2973 | dilluns 11 de desembre de 2017 | Any XII
  Cercador     
En portada Informació Societat Cultura Esports Camp Hemeroteca Opinió Reportatges Cambrils.tv Agenda
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
  RECAPTACIÓ. IMPOST ACTIVITATS ECONÒMIQUES  
Ajuntament de Cambrils [+]

INFORMACIÓ GENERAL | dijous 29 abril '10 | 12:15 | 1801 lectures |
IMPOSTOS

Els veïns de diferents barris cambrilencs i l'alcalde es reuneixen per tractar la pujada de l'IBI

Text Raquel Samaniego  Fotografia Raquel Samaniego

Imatge d'arxiu d'una de les reunions entre veïns. A la taula, diferents membres de l'entitat veïnal del Molí de la Torre; al centre, el seu president, Mariano Pérez

Una vintena de veïns de vuit associacions cambrilenques es van reunir el passat dilluns des de les 19 a les 22 hores del vespre per tractar diferents temes relacionat amb els impostos i, sobretot, respecte la pujada que ha patit l'Impost de Béns Immobles (IBI) durant els darrers anys. Les entitats van ser les de Vilafortuny, els Ametllers, Molí de la Torre, Tàrraco, Pinaret, el Regueral, el Port i Nou Cambrils. L'IBI va centrar bona part de la trobada, tot i que ja per l'any vinent la pujada ja està establerta en un 4,4%, i pel següent, el 2011, es congelarà.

Segons ha explicat a Revista Cambrils Diari Digital el president de l'associació de veïns del Molí de la Torre —Mariano Pérez—, l'ambient de la reunió va ser bo, tot i que hi va haver algunes "desavinences" amb l'alcalde —Robert Benaiges— en referència a unes declaracions que va fer en premsa, en les que assegurava que "els veïns del Molí de la Torre no s'haurien de queixar tant perquè són un dels barris privilegiats de Cambrils", fent referència a què la despesa mitjana d'un ciutadà cambrilenc és de 1.366 euros anuals en concepte de manteniment de l'espai públic, neteja viària, deixalleria, recollida selectiva o serveis de seguretat i viabilitat; quan els veïns del Molí de la Torre suposen una despesa de 1.741.

Per la seva part, segons ha manifestat la regidora d'Hisenda —Anna Peláez—, que també estava present en aquesta reunió que va durar tres hores, l'alcalde també es mostrava "dolgut" perquè els veïns van anar primer a parlar amb els mitjans de comunicació sobre la seva disconformitat amb l'IBI abans de parlar-ho amb el mateix Ajuntament. Tot i així, assegura, que va ser una "trobada molt constructiva" i en la que es va fomentar la participació de cara a propers anys. "Per primera vegada vam poder seure a la mateixa sala i vam poder tractar el tema dels tributs, que preocupen molt a la gent. Creiem que és un procés molt bo i que permet el tu a tu amb els veïns", diu la regidora. Per tant, a partir d'ara, la regidora s'ha compromès a mantenir reunions amb els veïns sempre que vulguin conèixer qualsevol aspecte sobre la seva àrea.

Un rebut d'IBI que s'ha multiplicat per dos en 12 anys

Mariano Pérez va mostrar amb un rebut de 2009 i un de fa 12 anys de la mateixa vivenda que l'import del rebut s'ha multiplicat per dos. "Creiem que és una pujada excessiva", diu el veí, tot i que el govern local els manifestava que la pujada d'aquest impost ja es va establir en el pla de mandat i és el que s'està complint. Tot i així, l'alcalde els va afirmar que l'any 2011 no pujaria. Mariano Pérez, per la seva banda, deia que l'alcalde els va argumentar que "com que hi havia menys ingressos a l'Ajuntament, volien mantenir el mateix nivell de serveis que hi havia fins ara".

Més interrelació amb el Consell de Barris

Robert Benaiges va proposar als veïns que creessin una comissió de seguiment d'impostos, tot i que els representants veïnals es van oposar manifestant que aquesta no era la seva feina, i que ells no entenien de números, sinó que allò que sabien era el que sortia de la seva butxaca. Per això, van arribar a l'acord que el Consell de Barris seria l'òrgan municipal que informaria a les entitats veïnals de quins eren els processos fiscals al llarg de l'any i quin és el període oficial per entrar a l'Ajuntament al·legacions si no estiguessin d'acord amb alguna qüestió.

Segons Pérez, també es va posar sobre la taula una futura revisió cadastral, que tot i que no se sap quants anys passaran fins que s'efectuï, s'ha de portar a terme perquè l'actual té ja 14 anys. El cadastre determina el valor dels immobles, motiu pel qual de ben segur que quan es faci pujarà l'import a pagar per cada un dels veïns. Per què l'impacte als ciutadans no sigui tan gran, quan arribi el dia, i governi el partit polític que governi, per llei poden aplicar un corrector per rebaixar o calibrar la base imponible de l'IBI, tal com ha corroborat la regidora d'Hisenda.

Tot plegat, sembla que s'han acostat posicions entre govern i entitats veïnals amb la voluntat de crear un procés més participatiu en el que a impostos es refereix. Segons el president del Molí de la Torre, entitat que havia avançat que faria mobilitzacions si no aconseguien una solució a aquest tema, assegura que de moment no hi haurà cap pas més endavant sinó que treballaran més als Consells de Barris per fer arribar al govern totes les seves propostes.

 PUBLICITAT
 PUBLICITAT
 PUBLICITAT


EXPRESSA LA TEVA OPINIÓ ! 2 comentaris rebuts

Echando cuentas rápidas, si dentro de 10 años los impuestos municipales han aumentado al mismo ritmo que durante los últimos 10: TODOS ARRUINADOS Y VIVIENDO DE ALQUILER.
Pagando los otros, hasta reventar!!! | Contestar aquest comentari! | 29/4/2010 - 14:46
Molt parlar, però desprès faran el que més els hi sembli. Un ja no es creu res dels que hi estan al poder. M'agradaria que es trobessin en la mateixa situació que la majoria de les families, a l'atur, sense poder pagar la hipoteca, i sense saver qué és el que els hi podran donar de menjar als seus fills.
Si els que governen tinguessin cura de les despesses i si ho fessin malament sortissin de la seva butxaca ja veuriem si es decidirien a fer tantes coses a la lleugera.
IBI i qué més pujarà? | Contestar aquest comentari! | 29/4/2010 - 21:40

 PUBLICITAT  PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT  PUBLICITAT
aaaa aaaa aaaa
a
 PUBLICITAT  PUBLICITAT
aaaa aaaa aaaa
a
 PUBLICITAT
aaaa
a
 PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT
a
a

NOTÍCIES RELACIONADES


 1 mesos abans | dimarts 23 març '10

Les associacions veïnals demanaran a l'alcalde una rebaixa de tots els impostos municipals
32 comentaris

 3 mesos abans | dimecres 10 febrer '10

L'alcalde assegura que l'any 2011 es congelarà l'impost de béns immobles
70 comentaris

 4 mesos abans | divendres 8 gener '10

Les associacions de veïns de Cambrils reclamen una baixada de l'IBI
44 comentaris

 5 mesos abans | dimarts 15 desembre '09

Els veïns del Molí de la Torre denuncien un increment de l'IBI del 96% en els darrers 12 anys
11 comentaris

 5 mesos abans | dijous 3 desembre '09

CiU critica que l'equip de govern "ha anat gravant als cambrilencs molt per sobre de l’increment de l'IPC"
16 comentaris

 5 mesos abans | dimecres 2 desembre '09

El govern municipal aprova la pujada de l'IBI i de la taxa d'escombraries per al 2010 sense acceptar cap de les al·legacions presentades
35 comentaris

 6 mesos abans | dilluns 19 octubre '09

El PP demanarà la congelació de l'IBI, de la taxa d'escombraries i la rebaixa de l'1% en la resta d'ordenances
13 comentaris

 6 mesos abans | dilluns 19 octubre '09

CiU presentarà al·legacions a les ordenances fiscals per recolzar el comerç, la indústria i les empreses locals
3 comentaris

 7 mesos abans | dijous 15 octubre '09

L'Ajuntament aprova l'increment del 4,4% de l'IBI i de la taxa d'escombraries per al 2010
40 comentaris

 7 mesos abans | dijous 1 octubre '09

L'oposició adverteix que l'IBI s'haurà incrementat un 48% entre els anys 2005 i 2012
19 comentaris

 7 mesos abans | dimecres 30 setembre '09

L'Ajuntament aprova un Pla de Sanejament Econòmic que preveu l'increment de taxes i impostos
33 comentaris
  + COMENTADES     + LLEGIDES     EDICIÓ 2973 (29/4/2010)  

q
revista cambrils


Associació Cultural REVISTA CAMBRILS
C/Sant Placid, 7 (baixos) | 977 79 43 43

revistacambrils@revistacambrils.cat
43850 Cambrils (Tarragona)
© Tots els drets reservats 1996, 2017

 
OJD Interactiva:
 
Membre de:
 
   
Associat a l'àrea digital
Membre de:
acpg

Amb el suport de: