Edició 2973 | dilluns 11 de desembre de 2017 | Any XII
  Cercador     
En portada Informació Societat Cultura Esports Camp Hemeroteca Opinió Reportatges Cambrils.tv Agenda
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
  RECAPTACIÓ. IMPOST ACTIVITATS ECONÒMIQUES  
Ajuntament de Cambrils [+]

INFORMACIÓ GENERAL | divendres 8 gener '10 | 12:49 | 5805 lectures |
VEÏNS

Les associacions de veïns de Cambrils reclamen una baixada de l'IBI

Text Raquel Samaniego  Fotografia Raquel Samaniego

Gràfica que mostra la comparació de l'IBI de Cambrils amb altres poblacions com Reus o Tarragona. A més, les dues línies paral·leles mostren com baixa l'IBI quan s'apropen les eleccions municipals

El tema estrella de la reunió d'associacions de veïns de Cambrils que es va celebrar ahir al vespre va ser la pujada de l'IBI per aquest 2010, que suposarà un increment del 4,4% per a tots els ciutadans de Cambrils. Al Centre les Basses, a dos quarts de vuit del vespre, es van reunir representats de set associacions veïnals que van mostrar la seva disconformitat amb aquest augment, que van ser Sol Cambrils, l'Aplec de Vilafortuny i Jardins, els Ametllers, el Regueral, el conjunt d'associacions de Vilafortuny, la Parellada i el Molí de la Torre. D'altra banda, els veïns de la Llosa i Tàrraco Cambrils van enviar correus electrònics justificant la seva absència.

Demanaran, en primer terme, una cita amb l'alcalde de Cambrils, Robert Benaiges, per exigir una resposta a aquest increment de l'IBI i demanar una rebaixa o una congelació. "Volem saber el perquè d'aquests augments per damunt de l'IPC, i sobretot, saber en què s'han gastat els diners que paguem amb impostos", explicava la secretària de l'associació veïnal del Molí de la Torre, Lydia Aguirre. Segons quina sigui la contestació de l'alcalde, deia ella, "ens tornarem a reunir i buscarem tot allò que tinguem al nostre abast per fer pressió, com pot ser la recollida de signatures o convocar manifestacions, per exemple".

Preparació d'un document signat per les entitats de veïns

Una de les accions que es portarà a terme en els propers dies és la preparació d'un document, que es presentarà a l'alcalde, amb les signatures de les entitats veïnals que estiguin en contra d'aquest increment: "Esperem que totes les associacions signin, perquè creiem que aquesta pujada és un abús a les famílies. En aquest temps, quan no entren prou diners a casa el que s'ha de fer és reduir despeses. Creiem que s'han fet obres faraòniques, o s'estan fent, coses que possiblement a la població no li semblen prioritàries i ha estat el consistori qui ha decidit. No ens demanen opinió al poble per si es volen realitzar aquestes inversions. Per això volem que ens justifiqui el perquè de les coses i per que quan les coses estan tan justes econòmicament, no ens pregunten a les associacions el que considerem més adient".

"A l'Ajuntament se l'omple la boca amb la participació ciutadana, però no ens fan cas"

Aguirre, en representació de totes les entitats reunides, espera que l'alcalde "sigui intel·ligent" i els doni la cita el més abans possible. "Som moltes associacions i molts veïns representats. Nosaltres no anem al costat de cap polític, sinó que anem a defensar els drets dels nostres ciutadans, però no per a fer política sinó a demanar explicacions als polítics, que creiem que el que han de fer és governar bé el poble".

Les associacions presents ahir a la reunió confien en que aquestes accions serveixin perque el consistori rebaixi o congeli l'IBI pel 2010, tot i que aquest ja ha estat aprovat en el darrer ple de ordinari de l'Ajuntament. Aguirre manifestava que esperen un canvi "perquè la convivència entre tots nosaltres sigui bona. A aquest Ajuntament que tenim se li omple la boca amb la participació ciutadana i sempre se'ns demana col·laboració. I el que nosaltres estem fent és una mena de col·laboració ciutadana, per això ens haurien d'atendre i fer-nos cas".

Butlletí informatiu del Molí de la Torre amb missatge del rei Melcior

L'associació de veïns del Molí de la Torre edita periòdicament un butlletí informatiu per a tots els seus convilatans. En aquesta ocasió, en el número de desembre de 2009, a la portada del mateix, han publicat una fotografia i una carta del rei Melcior que diu el següent: "Estimat senyor alcalde. Sóc el rei Melcior i aquest any t'escric aquesta carta per dir-te que no pugis els impostos una altra vegada, que ja està bé, doncs del contrari no podré portar molts regals als nens i nenes de Cambrils. Aquests m'han dit que els seus papes i les seves mames estan en crisi, i que has pujat molt els impostos des de que ets alcalde". En la reunió d'ahir es va repartir aquest butlletí, així com també una gràfica en la que es compara l'IBI de Cambrils amb el de Reus i Tarragona.

Representants de l'Associació de veïns del Molí de la Torre, ahir durant la reunió amb les entitats

 PUBLICITAT
 PUBLICITAT
 PUBLICITAT


EXPRESSA LA TEVA OPINIÓ ! 44 comentaris rebuts

CAMBRILENCS !! NO PODEM QUEDAR-NOS QUIETS I NO FER RES. NO PODEM CALLAR I PAGAR! AIXÒ ÉS UNA ESTAFA COM UNA CASA! QUE COMENCIN A CONGELAR-SE ELS SOUS TOTS ELS DE L'AJUNTAMENT!! MOVEM-NOS!!
Farta dels polítics de torn | Contestar aquest comentari! | 8/1/2010 - 15:22
Quins collons, hi hagut un mes per presentar alegacions i han callat com a putes i ara correm'hi tots.
Senyors de les associacions, que potser l'ajuntament no han fet res a les vostres urbanitzacions?. Que potser no els hi han arreglat l'allumenat o els jardins o l'aigua o la senyalització o esfaltat algun carrer o ..........
Que potser ja es poseu a primera fila per entrar a l'ajuntament?.
Que potser les vostres vivendes no s'han reveloritzat?.
Aquí voleu vendre la "moto".
Joan Manel. | Contestar aquest comentari! | 8/1/2010 - 18:59
Hace 10 años que vivo en el Moli de la Torre y desde entonces he estado pagando mi impuesto.
Yo no veo ninguna mejora en el barrio, esta igual que cuando me vine o peor.
No se las otras urbanizaciones de Cambrils...
Que verguenza!!!!!!!!!!!
Una vecina del Molí | Contestar aquest comentari! | 8/1/2010 - 19:49
Joan Manel perque no vas a mirar el Cap de San Pere y veuras les reformes que am fet esta igual que fa deu anys
pilar | Contestar aquest comentari! | 8/1/2010 - 21:46
Doncs al barri dels Ametllers els reis mags han portat carbó a dos regidors de l'ajuntamet, jo,jo,jo

Mireu, mireu... carbó per als polítics que s'han portat malament!

http://elsametllers.blogspot.com/
Carbó pel Dani i el Salvador | Contestar aquest comentari! | 8/1/2010 - 22:56
Je, je, je. Que il·lusos que sou.
Qua no sabeu qui ens mana?
Del poble | Contestar aquest comentari! | 9/1/2010 - 9:55
Els de les urbanitzacions ho porten clar; en certa manera han fet igual que el tripartit, s'han embarcat en despeses molt grans en temps de vaques grosses i ara tot els hi sembla car. Per cert, els del Moli no fan més que reclamar despesa a l'Ajuntament, i després es queixen de pagar... es absurd:. El que es més injust es que el tripartit prioritzi a certes urbanitzacions devant d'altres. Ara bé, ja no m'extranya res d'aquesta gent.
cambrilenc de tota la vida | Contestar aquest comentari! | 9/1/2010 - 14:50
Els Ametllers sou dels que no us podeu queixar, en un dels vostres blogs posaveu pels nuvols a un regidor pel molt que feia al vostre barri.
Joan Manel. | Contestar aquest comentari! | 9/1/2010 - 15:14
Al sociata Joan Manel, parlant de collons, efectivament n'estem fins als collons de pagar i no rebre res a canvi; n'estem fins als collons de promeses incomplertes, n'estem fins als collons de que ens manin una colla d'incompetents.
Un veí del Molí de la Torre | Contestar aquest comentari! | 9/1/2010 - 20:12
Proposo votar en REFERÈNDUM (democràcia en estat pur) la paralització de les grans obres faraòniques de Cambrils a fi de poder reduïr la gran càrrega impositiva que exerceix l'ajuntament enfront dels vilatans.
Manel Joan | Contestar aquest comentari! | 10/1/2010 - 12:51
Un veí del Molí de la Torre, segur que no han fet res?.
Pregunta a la gent de la teva junta de veïns i que t'expliquin el qué s'ha fet.
I no siguis tan mal parlat home, que hi ha menors que també lleigeixen la Revista.
Joan Manel. | Contestar aquest comentari! | 10/1/2010 - 18:42
Parleu d'una manera, que sembla que visqueu vosaltres sols a Cambrils. Quina solidaritat, espero que mai tingui que anar a parar a una associació com les vostres.
Si es veritat que no han fet res a les vostres urbanitzacions, espero que sigui veritat, sinó us caurà la cara de vergonya.
M.M.M. | Contestar aquest comentari! | 10/1/2010 - 22:41
Estem parlant d'una pujada d'uns 20 EUR anuals? No voleu dir que potser és fe un gra massa? Probablement sigui una quantitat sustancial per una part de la població, però si hem de parlar de solidaritat no la veig enlloc en aquells que només justifiquen el pagament d'impostos si s'inverteixen en el seu barri, que casualment, són dels més potentats, alhora que insostenibles.
Perspectiva | Contestar aquest comentari! | 11/1/2010 - 10:06
ei lo que esta clar que pot ser no es el moment de pujades i mes pujades.
pepe | Contestar aquest comentari! | 11/1/2010 - 10:18
El PSC hi té força a veure en que, urbanísticament i a Cambrils, hi hagi aquests barris "insostenibles"
Recordo quan.....turutururu... | Contestar aquest comentari! | 11/1/2010 - 10:24
Quines son les obres faraòniques?
Qui determina quines són?
Per que tinc que pagar els contenidors de poda si jo no tinc jardí?
Per que tinc que pagar la recollida d'aquesta fracció si jo no tinc jardí?
Per que tinc que pagar el que es vulgui fer un centre cívic al molí de la torre si en tenen un a Vilafortuny?
Per que hem tinc que pagar arreglar moltes urbanitzcions que estaven en mal estat si jo he tingut que pagar contribucions especials per arreglar el meu carrer?
Els de les urbanitzcions, es a dir, els que viviu en unifamiliars us creieu d'un altre mon, sembleu el Florentino, essers superiors a la resta de ciutadans que vivim en pisos.
Pot ser com diuen alguns que abans de comprar una unifamiliar us preguntessiu que hem de pagar.
Un d'un carrer ple de blocs | Contestar aquest comentari! | 11/1/2010 - 13:10
Per cert, sabíeu que la Policia Local de Cambrils és la que més cobra de gairebé tot l'estat? mare meva... per passar-se el dia fotent multes...
j | Contestar aquest comentari! | 11/1/2010 - 13:14
I com saps que els barrufets de Cambrils són els que més cobren de tot l'estat españo.?
Neus | Contestar aquest comentari! | 12/1/2010 - 8:05
Els referèndums son anti inconstitucionals.
legálitas | Contestar aquest comentari! | 11/1/2010 - 13:30
Santomera es un municipio español de la Región de Murcia. En el que forman parte las poblaciones de Santomera, El Siscar y La Matanza, siendo la primera de ellas la que ostenta la capitalidad. Cuenta con una población de 14.948 habitantes

03/12/2009
El PSOE de Santomera propone la bajada del IBI y mayor austeridad en el gasto público

El PSOE de Santomera se opone a la subida del 12% en el recibo de la contribución para 2010 que plantea el alcalde popular, José María Sánchez, y llevará al próximo Pleno una moción pidiendo la bajada del impuesto


Para José Antonio Mira, portavoz socialista en el ayuntamiento santomerano, "la subida de la contribución es injusta y sólo responde a la necesidad de mantener la política de flores y fiestas de José María Sánchez".


Por este motivo, el Grupo Municipal Socialista pedirá en el próximo Pleno municipal la bajada del tipo impositivo del IBI. Los socialistas, con esta propuesta, quieren evitar una nueva subida de la Contribución, y recuerdan que en lo que va de legislatura el recibo ha aumentado en torno al 25 por ciento.


En palabras de José Antonio Mira "nuestra propuesta pretende aliviar los maltrechos bolsillos de los santomeranos
Seguro que NO se puede bajar el IBI? | Contestar aquest comentari! | 11/1/2010 - 20:22
Ya sabeis...¡¡A seguir votando a los mismos las próximas elecciones!!
Blas | Contestar aquest comentari! | 12/1/2010 - 10:00
Per al d´un d´un carrer plè de blocs: Que et penses que els de les urbanitzacions no paguem l´arreglament dels carrers? i paguem tants impostos o més que tu, perquè paguem a raó dels metres quadrats.
Apart, jo no sé el que tú hauras pagat del teu carrer, però jo, d´una misèria de façana he de pagar 3.600 EUR. Es el mateix que has pagat tu? I jo no tinc gaires metres, però la veina, que en té uns quants més, l´hi toca pagar 12.000 EUR. Et queda clara la diferència? a més, al poble segur que no us deixen a mitges, com han fet amb nosaltres, que no sabem quan les rependran. Ah, i si tu no tens jardí, per aquesta regla de tres, jo no tindria perque subvencionar les pistes esportives, que tampoc les faig servir, i altres moltes coses que tampoc ni em van ni em venen, però les pago perquè tots SOM DEL POBLE.
Kyra | Contestar aquest comentari! | 12/1/2010 - 11:06
Kyra no t'esvolotis.
Primer de tot, tindries que parlar amb el promotor i el constructor de la teva urbanització, de per qué van deixar les coses a mitges.
Segon, segur que gaudeixes d'altres infrastructures municipals.
Tercer, l'opció d'anar a viure on vius la vares triar en funció de si podies pagar la hipoteca.
Quart, sempre sou els mateixos els que us queixeu.
Cinc, avui fa un bon dia i podries anar a pastar fang i no dir tantes tonteries.
Aprofita el temps dona.
qui gemega ja ha rebut. | Contestar aquest comentari! | 12/1/2010 - 12:42
Kyra: como siempre hablas sin conocimiento. ¿Sabes lo que pagamos en su momento en el carrer Verge del Camí cuando hicieron obras? Pues exactamente igual que tú en proporción a metros de fachada y vivienda. Cállate, dedícate a las sevillanas y dile a tu presidenta de que sea solidaria con las demás asociaciones, ya que ella, por disculpas que de, no se presentó a protestar por el IBI. Y eso que, según me contaron tus vecinos, pretendía ser "el grano del culo del alcalde".
Yo tambien pago | Contestar aquest comentari! | 12/1/2010 - 18:44
Colla de demagògs.

Aquests que teniu cases valorades en 600.000 euros (100 milions de pessetes) haureu de pagar 30 o 35 euros més a l'any. Això destrossarà la vostra economia ?.

I si parlem de greuges comparatius, volsaltres, els pijos pseudourbanites sou els que més despesa porteu a l'Ajuntament, els que sempre us queixeu per tot, i ara resulta que no voleu pagar.

Però, no cal ser massa intel.ligent per saber qui hi hadarrere tot plegat....
El Bocamoll | Contestar aquest comentari! | 12/1/2010 - 19:13
De"www.corberadellobregat.cat"

L'alcalde es baixael sou un 13%L'actual alcalde de Corbera de Llobregat, Manel Ripoll,tindrà una retribució anual de 46.000 euros bruts. Aquestimport és un 13% inferior al sou que cobrava l'anterioralcaldessa. Rosa Boladeras, que era de 53.000 eurosanuals bruts. L'alcalde considera que el nou salari ésdigne i suficient i que la rebaixa dóna a la ciutadania unexemple clar d'un altre estil de fer les coses a Corbera
un altre estil de fer les coses | Contestar aquest comentari! | 12/1/2010 - 21:00
a mi tambien me hubiera gustado pagar 12.000 euros, i 12.000 ha hacienda tambien.
una soñadora | Contestar aquest comentari! | 12/1/2010 - 22:36
46.000? tb yo los considero dignos!!
no te fastidia!! | Contestar aquest comentari! | 13/1/2010 - 18:06
Lo facil, siempre es subir los impuestos, aplico el porcentaje sobre lo que voy a recaudar (esto se hace con una calculadora, detrás de una mesa y sin moverse) y solucinado los presupuestos.
Señores representantes de Cambrils hay que trabajar, invertir en lo necesario, organizar, recortar lo superfluo y por supuesto no malgastar, claro esto con una calculadora y "apoltronado" es inviable.
Esforzarse por los ciudadanos cuesta.
HARTO DE PAGAR SUBIDAS DE IMPUESTOS | Contestar aquest comentari! | 13/1/2010 - 19:49
Dada la crisis economica, defendiendo tán bién los impuestos , teniendo tan cerca el Centro Civico de Ametllers, y Villafortuny y que el Ayuntamiento, según vosotros no hace nada por El Moli de la T orre. No deberiais permitir que se os haga el Centro Civico que está en proyecto.
Por cierto, no tienen todos ustedes, cosas mejores en que emplear su tiempo
vecino de Cambrils | Contestar aquest comentari! | 13/1/2010 - 20:39
Joan Manel, Salvador, Dani o com et diguis, si t'han portat carbó els reis mags dels Ametllers, ja saps pequè. Aquest regidor que comentes que posem pels núvols, és l´únic regidor que ha resolt els problemes que ens va deixar el promotor de l'urbanització, que per a més dades també era l'administrdor de l'entitat urbanística col·laboradora i ens aixecava una pasta per no solventar res
Xerraire | Contestar aquest comentari! | 14/1/2010 - 2:11
Creo que el debate no esta bien orientado, no se trata si Moli de la Torre y el resto de urbanizaciones tiene razón o no en quejarse de una subida abusiva de impuestos, NO, se trata de que los impuestos que se han aprobado en Cambrils afectan a todos los contribuyentes incluidos los que no viven en urbanizaciones y que el poder adquisitivo de todos no creo que hayan subido a niveles impositivos, mas bien lo contrario o como mucho al IPC (-0,4% anual, si observamos la evolución impositiva comparada con Reus y Tarragona e incluso con el resto del Pais, quiza deberíamos preguntarnos en que manos estamos que son incapaces de adaptar sus gastos a los ingresos, porque no se instruye un ERE a todos los sueldos y gastor municipales al igual que se hace a los trabajadores en las empresas, porque no se paralizan las obras que no podemos costearnos, porque no se cierran tantos edificios públicos y pedanias municipales que no se corresponde a una población como la de Cambrils. Cierto es que la movilización es tardia y que lo que se pretende es una "payasada" o no vemos que por si solo el Gobierno Municipal, este quien este, siempre el año anterior a las elecciones baja los impuestos, bueno seamos realistas no lo suben tanto.
Desde Tarraco | Contestar aquest comentari! | 14/1/2010 - 12:48
vecino de Cambrils, tienes razón y has dado con la clave, mira por donde despúes de dos legislaturas, espero que el Ayuntamiento con su alcalde al frente (y tu si es que estas en el Ayuntamiento pues sabes bastante) apliques la medicina que recetas, y hagais lo siguiente:
1.-Utilizar el Auditorio de Salou, que esta muy cerca de Cambrils,
y dada la crisis economica una obra faraonica es una barbaridad.
2.- Utilizar el Hall del Ayuntamiento que es inmenso, y que vuelvan todas las concejalias que han salido fuera del Ayuntamiento.
3.-Eliminar la Television de Cambrils, pues ya tenemos TV3 y el Canal 33, con la Radio es suficiente.
4.- Invertir en Cambrils lo mismos que se invierten en los barrios perifericos, ya veras como empieza el Ayuntamiento a tener Superavit, y nos bajan los impuestos.
5.- Por cierto usted no tiene desde el Ayuntamiento otra cosa mejor que hacer, por ejemplo planificar.
Otro vecino de Cambrils. | Contestar aquest comentari! | 14/1/2010 - 13:01
Mira que si la "payasada" surte efecto y todos los vecinos de Cambrils se dan cuenta de lo que estan recibiendo a cambio de lo que pagan en impuestos de su sueldo, que a duras penas le suben el IPC.
Por lo menos habra merecido la pena.
Por iniciativas que no quede, hay esta la esencia de la libertad sea cuando sea. Lo que menos importa es el momento.
Deberian llevarse a cabo todas las iniciativas propuestas por Tarraco. Han dado en el clavo.
Desde Teatraco | Contestar aquest comentari! | 14/1/2010 - 14:40
Xerraire si em dones la raó, que no ho veus?.
Si us queixeu per queixar-vos, si m'estàs dient que han fet moltes coses a la vostre urbanització.
apa, et pres una tila i conte fins a deu a vans de cagar-la.
Joan Manel. | Contestar aquest comentari! | 14/1/2010 - 19:46
Joan Manel, t'ho torno a explicar: hi ha regidors que fan bé la seva feina i els posen a on els pertoca i altres que són uns ineptes i els porten carbó. Ras i curt!
Xerraire | Contestar aquest comentari! | 14/1/2010 - 20:44
Els partits de la oposició es van oposar frontalment a la pujada, tant al debat de les ordenances com al de pressupostos. Per qué no van actuar en aquell moment les asociacions, quan es podia fer força? Ara que no plorin.
tryp partit | Contestar aquest comentari! | 14/1/2010 - 21:46
A veure, colla d´enterats.:
1.-Les obres les aturen perquè no hi ha pressupost.
2.-No estic en contra de que es facin altres infraestructures al poble, més aviat dic, que aquell que es queixa de que ha de pagar els contenidors de deixalles de jardí i no les fa servir, és com qualsevol altre que paguem coses que no utilitzem, i NO ENS IMPORTA, PERQUE SON PEL POBLE. (i estic en contra de la pujada de l´ IBI)
3.-La opció d´anar a viure on visc, la vaig triar perquè en aquells moments, va ser la que vaig trobar més econòmica. O es que ja no us recordeu que la Llosa abans de ficar-se de moda, era un barri de treballadors, que la majoria es van fer les cases amb les seves pròpies mans?
4.-Ens queixem quan ens fa falta, perquè hem estat molt de temps sense un miserable servei de bus, ni un mínim de neteja.
5.-A pastar fang t´en pots anar tu. Diuen que és una bona teràpia per coordinar, t´aniria bé.
I a l´altre espabilat que diu que em dediqui a les sevillanes, doncs miri, no les sé ballar. S´em dónen millor les sardanes, ves per on. Això no treu que m´agradin, evidenment, però tinc coses millors a fer. I no parli de la presidenta com si fos de casa meva, perquè no ho és. Si no hi ha anat, ella sabrà els seus motius, jo he estat un temps afora, i ella no sé que fa.
Vostè, que és tan espabilat, potser em podria dir ón era.
Kyra | Contestar aquest comentari! | 15/1/2010 - 1:52
El IBI es un impuesto que pagan todos los propietarios de Cambrils, no solo los de las urbanizaciones, las subidas son lineales en tantos por ciento para todos los habitantes de Cambrils. Lo pagamos todos, ricos y pobres, quizas los pobres tenga mas problemas para pagarlo que los ricos. El ayuntamiento no perdona, (pero si aplaza). Cada cual paga por lo que posee.
Dicen que estamos en crisis, que hay recesion, que aumenta el paro. El ayuntamiento tiene la solucion, aumenta los impuestos para todos, el rico paga, el pobre aplaza y paga, todos contentos.

En el foro hay gente que defiende este sistema y descalifica al que no esta de acuerdo con escusas tales como: viven en xalets de 100 millones, que si reclaman servicios (basicos), que si se ha pasado el plazo de no se que alegaciones.

Hagan el favor de recuperar la vision de las cosas y diganlas tal como son, ninguna asociacion ha dicho no a pagar impuestos se dice, que no es el momento para que suban.

Por cierto cada cual vive donde quiere o donde puede, quien cuestiona esa realidad (en los demas), solo es envidia.
UN ASOCIADO. | Contestar aquest comentari! | 15/1/2010 - 5:18
La verdad es que TRYP PARTIT lleva razón, aquel era el momento adecuado de actuar, pero si es un poco inteligente debe saber que los que estamos en las Asociaciones dedicamos el poco tiempo que disponemos de manera altruista hacer un trabajo que deben hacer los representantes, y lo cierto es que que estar al dia de lo que ocurre en el Ayuntamiento significaria siguirlo a diario, cosa inviable para una Asociacion.
Hacemos lo que podemos y cuando podemos sin uitilizar estrategias de partido de cuando es mejor subir los impuestos
para que me voten.
TRYP ASOCIACION | Contestar aquest comentari! | 15/1/2010 - 8:51
A Tryp Asociación:

No es necesario seguir la vida municipal a diario: las ordenanzas se votan entre octubre y noviembre, y los presupuestos en diciembre.
Lo que creo que debe entenderse es que ahora las opciones son mínimas; el Ayuntamiento no se bajará del burro. Y si alguien se toma la molestia de ver el Plan de Saneamiento propuesto a la Generalitat, se aplicarán subidas similares a la de este año sobre el IBI. ¿El motivo? El tripartit ha gastado lo incontable y ha establecido servicios que requieren de personal para ser ejecutados. Si todos quieren un centro cívico al lado de su casa, han de saber que eso se paga.
Otra cosa es que para contentar a todos se tire de presupuesto sin previsión, que es lo que ha pasado.
Pero no dude de que quien paga, al final, somos nosotros, y no los políticos.
En todo caso mi comentario inicial no era tanto una crítica como una constatación de que sólo nos acordamos de Santa Bárbara cuando truena.
Tryp Partit (I el tristpartit al carrer!) | Contestar aquest comentari! | 15/1/2010 - 16:43
En ocasiones, y creo que esta es una de ellas, las mentes estrechas y/o fanaticas consiguen desviar el fondo de las cuestiones. En una democracia occidental, nadie en su sano juicio discute la necesidad de los impuestos e incluso su subida cuando es nacesario. Ese no es el tema que se plantea aqui. Entiendo que lo que se discute es si la subida (en tanto por ciento, no en valor absoluto) es adecuada en este momento. La subida afecta a todos los propietarios independientemente de sus ingresos. Normalmente los gastos deben adecuarse a los ingresos, pero parece que las administraciones publicas lo hacen al reves porque les resulta facil aumentar los ingresos aumentando los impuestos, tasas ... Las asociaciones vecinales nada tienen que ver con la politica; hacen lo que pueden, cuando pueden. Antes de subir los impuestos debe asegurarse que los que se ingresan se gastan bien. Hay que dar los servicios que se pueden pagar y no los que se quisiera, si no se puede. Al final todo sale del mismo sitio, el bolsillo de los contribuyentes. Que facil es administrar los recursos que no son propios. Simplemente creo que la subida del ibi es desproporcionada en estos momentos, solo eso. No quiero servicios que no pueda pagar sin tener que subir excesivamente los impuestos.
centremonos en el tema | Contestar aquest comentari! | 15/1/2010 - 19:01
Però a que estem dien.
Us penseu que els polítics no pagan impostos? us penseu que els polítics quan deixin la política no pagaran impostos? us penseu que el govern que entrii a les próximes eleccions, no apujarà els impostos? .
Si ara s'apugen els impostos, es per que al seu dia, quan es podia, no els van apujar i ara per poder mantenir els serveis municipals, que al seu dia també en van incrementar, els diners tenen que sortir del poble.
Això la culpa la tenen la política de les dretes, que sempre volen quedar bé i com sempre la caguen.
Joan Manel. | Contestar aquest comentari! | 16/1/2010 - 15:23
Creo Joan Manel, que no has entendido nada, no se trata si el politico de turno paga o no impuestos (también cobra sueldo por el cargo que a seguro le compensa la subida) pero como decia el problema es que el politico de turno sea de derechas o de izquierdas a veces crea estructuras municipales, quiza por el afan de beneficiar al ciudadano o por su afan de mantenerse en el puesto (por aquello de que siempre cae algo) no ve que no todos lospueblos pueden pagar un Auditorio Faraonico para media docena de aficionados a la música, ni un polideportivo para docena y media de deportistas, ni un campo de Futbol para 200 aficionados, ni una tropa de empleados municipales para limpiar la caca de los putos perros y menos mal que los aficionados a los toros tambien con todo su derecho al igual que el resto de ciudadanos no pedimos una plaza de toros, pero es que no nos enteramos que Cambrils es lo que es, una población de 35.000 habitantes que soporta una estructura desproporcionada por la ambición de cobrar licencias de obra en tiempos de bonanza y IBIS a esas contrucciones ya levantadas pero sin habitar y corren el riesgo de que si las cargas son elevadas se queden hasta sin pagar los impuestos exageradamente municipales.Señores politicos menos dispendios y más sensatez o dejen el cargo a otros con menos ambiciones.
Desde Tarraco | Contestar aquest comentari! | 16/1/2010 - 18:40

 PUBLICITAT  PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT  PUBLICITAT
aaaa aaaa aaaa
a
 PUBLICITAT  PUBLICITAT
aaaa aaaa aaaa
a
 PUBLICITAT
aaaa
a
 PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT
a
a

NOTÍCIES RELACIONADES


 4 mesos després | dijous 29 abril '10

Els veïns de diferents barris cambrilencs i l'alcalde es reuneixen per tractar la pujada de l'IBI
2 comentaris

 2 mesos després | dimarts 23 març '10

Les associacions veïnals demanaran a l'alcalde una rebaixa de tots els impostos municipals
32 comentaris

 1 mesos després | dimecres 10 febrer '10

L'alcalde assegura que l'any 2011 es congelarà l'impost de béns immobles
70 comentaris

 1 mes abans | dimarts 15 desembre '09

Els veïns del Molí de la Torre denuncien un increment de l'IBI del 96% en els darrers 12 anys
11 comentaris

 1 mesos abans | dijous 3 desembre '09

CiU critica que l'equip de govern "ha anat gravant als cambrilencs molt per sobre de l’increment de l'IPC"
16 comentaris

 1 mesos abans | dimecres 2 desembre '09

El govern municipal aprova la pujada de l'IBI i de la taxa d'escombraries per al 2010 sense acceptar cap de les al·legacions presentades
35 comentaris

 3 mesos abans | dilluns 19 octubre '09

El PP demanarà la congelació de l'IBI, de la taxa d'escombraries i la rebaixa de l'1% en la resta d'ordenances
13 comentaris

 3 mesos abans | dilluns 19 octubre '09

CiU presentarà al·legacions a les ordenances fiscals per recolzar el comerç, la indústria i les empreses locals
3 comentaris

 3 mesos abans | dijous 15 octubre '09

L'Ajuntament aprova l'increment del 4,4% de l'IBI i de la taxa d'escombraries per al 2010
40 comentaris

 3 mesos abans | dijous 1 octubre '09

L'oposició adverteix que l'IBI s'haurà incrementat un 48% entre els anys 2005 i 2012
19 comentaris

 3 mesos abans | dimecres 30 setembre '09

L'Ajuntament aprova un Pla de Sanejament Econòmic que preveu l'increment de taxes i impostos
33 comentaris
  + COMENTADES     + LLEGIDES     EDICIÓ 2973 (8/1/2010)  

q
revista cambrils


Associació Cultural REVISTA CAMBRILS
C/Sant Placid, 7 (baixos) | 977 79 43 43

revistacambrils@revistacambrils.cat
43850 Cambrils (Tarragona)
© Tots els drets reservats 1996, 2017

 
OJD Interactiva:
 
Membre de:
 
   
Associat a l'àrea digital
Membre de:
acpg

Amb el suport de: