Edició 2973 | dilluns 11 de desembre de 2017 | Any XII
  Cercador     
En portada Informació Societat Cultura Esports Camp Hemeroteca Opinió Reportatges Cambrils.tv Agenda
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
  RECAPTACIÓ. IMPOST ACTIVITATS ECONÒMIQUES  
Ajuntament de Cambrils [+]

INFORMACIÓ GENERAL | divendres 20 juliol '07 | 10:10 | 1170 lectures |
HABITATGE

Cambrils lidera un rànquing de 50 municipis amb més sòl reservat a la construcció d'habitatge social

Text Judit Pinazo  Fotografia Judit PinazoFoto de grup dels adjudicataris dels pisos de protecció oficial del carrer de Cristòfor Colom
Ahir al migdia es va fer l'entrega de les claus dels 15 habitatges de lloguer per a joves del carrer de Cristòfor Colom. L'acte es va celebrar a la sala de plens de l'Ajuntament i va comptar amb la presència del conseller delegat d'Adigsa –Frederic Linares–, el director general de Promoció de l'Habitatge del Departament de Medi Ambient –Joaquim Gascó i Palacín–, el regidor de Joventut –Jordi Savall– i el regidor d'Educació i Polítiques d'Ocupació –Salvador Matas– acompanyats dels nous llogaters.

En el torn de parlaments, Savall va destacar la voluntat de l'Ajuntament de continuar tirant endavant polítiques per fomentar l'habitatge social de lloguer per a joves. Per la seva banda, Linares va voler destacar la importància de la col·laboració entre Ajuntament i Generalitat per tirar endavant projectes d'aquestes característiques.

Líder en reserva de sòl protegit

Per la seva banda, el director general de Promoció de l'Habitatge va voler destacar la importància que tindrà el Pacte Nacional per l'Habitatge 2007-2016, que amb previsions de deu anys vista preveu millorar la situació de l'accés a l'habitatge, especialment per als joves i la gent gran, i ampliar alhora l'oferta actual de l'habitatge social. El pacte preveu que en un període de 10 anys es construeixin 160.000 habitatges de protecció oficial. Joaquim Gascó va voler fer referència al POUM de Cambrils, que va definir com un pla general "en què s'ha apostat per un creixement racional i sobretot social". Segons Gascó, en una relació dels plans generals de 50 municipis catalans, Cambrils, figura en el primer lloc com el municipi que té més espai reservat per fer habitatge de protecció oficial i protecció concertada, fent referència al sector de les Comes. Segons Gascó, en aquesta zona del municipi està previst que s'hi construeixin 1.340 habitatges de protecció oficial i 630 de protecció concertada, és a dir, gairebé un total de 2.000 habitatges.

Els pisos

Després dels parlaments, es va procedir a fer l'entrega de les claus dels pisos, un total de 15. De fet la promoció, era d'un total de 20 pisos, però ahir només es va fer l'entrega de 15 claus. Els 5 restants són persones que un cop adjudicat el pis han renunciat i actualment s'està treballant en la readjudicació dels pisos a les persones que van quedar en llista d'espera. Recordem que els pisos de lloguer han estat construïts per l'Institut Català del Sòl (Incasòl). L'edifici consta de dos blocs, units per un pati. Dels 20 habitatges, 12 tenen un únic dormitori i els altres 8 en tenen dos. La seva superfície útil oscil·la entre els 42 i els 56 metres quadrats, i els preus del lloguer són molt més baixos que els actuals preus de mercat, entre els 158 i els 210 euros, depenent dels metres quadrats de cada pis. A banda, la promoció compta amb 13 places d'aparcament i un local comercial.

 PUBLICITAT
 PUBLICITAT
 PUBLICITAT


EXPRESSA LA TEVA OPINIÓ ! 6 comentaris rebuts

Lo de reservar està molt bé...... Però a veure quan començen a construir + sortejar + adjudicar + entregar. 4 o 5 anys ???
Aixó no va bé.
Okupa | Contestar aquest comentari! | 20/7/2007 - 10:42
Doncs no haviem quedat que la superfície mínima per habitatge havia de ser de 60 metres útils?
Com ens ho hem de menjar això?
Que l'Ajuntament té la butlla per a fer el que vulgui i els altres han de passar pel tub?
Voleu dir que això no és una competència deslleial?
I els promotors? Com és que no hi diuen res al respecte?
Alguna cosa extranya passa aquí i algú ho hauria d'explicar.
Miramar | Contestar aquest comentari! | 20/7/2007 - 11:45
l'habitatge social a reus
a cambrils habitage d'èlit
tant m'en fot | Contestar aquest comentari! | 21/7/2007 - 13:18
algú sap quin % dels habitatges socials van per inmigrants i quins no? quantes famílies que fa 10 anys ha estaven a Cambrils accediran a aquestes vivendes?
dubte | Contestar aquest comentari! | 21/7/2007 - 18:35
tens rao dubte: nosaltres tambe compten oi???????
DONS K ES NOTI-----------
mon | Contestar aquest comentari! | 22/7/2007 - 17:00
la gent de cambrils no volem viure amb segons qui al costat digam racista de fora vingaren que de casa ens trageran
prou | Contestar aquest comentari! | 23/7/2007 - 10:06

 PUBLICITAT  PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT  PUBLICITAT
aaaa aaaa aaaa
a
 PUBLICITAT  PUBLICITAT
aaaa aaaa aaaa
a
 PUBLICITAT
aaaa
a
 PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT
a
a

  + COMENTADES     + LLEGIDES     EDICIÓ 2973 (20/7/2007)  

q
revista cambrils


Associació Cultural REVISTA CAMBRILS
C/Sant Placid, 7 (baixos) | 977 79 43 43

revistacambrils@revistacambrils.cat
43850 Cambrils (Tarragona)
© Tots els drets reservats 1996, 2017

 
OJD Interactiva:
 
Membre de:
 
   
Associat a l'àrea digital
Membre de:
acpg

Amb el suport de: