Edició 2973 | dilluns 11 de desembre de 2017 | Any XII
  Cercador     
En portada Informació Societat Cultura Esports Camp Hemeroteca Opinió Reportatges Cambrils.tv Agenda
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
  RECAPTACIÓ. IMPOST ACTIVITATS ECONÒMIQUES  
Ajuntament de Cambrils [+]

INFORMACIÓ GENERAL | dijous 12 juliol '07 | 10:15 | 1771 lectures |
VENDA IL·LEGAL

La Policia Local augmenta els efectius destinats a combatre la venda il·legal durant els mesos d'estiu

Text Judit Pinazo | Berta Ruiz  Fotografia Berta RuizEl carrer del Consolat de Mar és un dels punts calents de la venda ambulant il·legal a Cambrils
Quan arriba el bon temps i sobretot durant la temporada d'estiu, la venda il·legal ambulant es fa més visible en carrers i platges del municipi. Tot i que la Policia Local efectua accions en contra la venda il·legal durant tot l'any, és durant els mesos d'estiu quan s'accentuen. Les xifres de material intervingut així ho indiquen. Segons dades facilitades per la Policia Local de Cambrils, des del passat 2 de juliol, és a dir ara fa poc més d'una setmana, s'han aixecat 16 actes, s'han intervingut 520 objectes, 3 bicicletes i 250 CD i DVD, s'han efectuat 6 atestats i s'han efectuat al voltant de 25 denúncies.

De la mateixa manera que l'any passat, la Policia Local va destinar un bon nombre d'agents a efectuar accions preventives i repressives. Les accions preventives les efectua diàriament una parella d'agents de la Policia Local, a la zona de la platja del Cap de Sant Pere a tocar amb Salou, ja que aquesta és una de les zones més conflictives, pel que fa a la venda il·legal al municipi. Els agents, que formen part dels reforços de plantilla per a la temporada d'estiu, patrullen, entre les 6 de la tarda i les 2 de la matinada, a peu per la platja i amb cotxe camuflat pels voltants de la zona del Cap de Sant Pere. Tal i com explicava el sotsinspector de la Policia Local de Cambrils –Josep Muñoz–  l'objectiu d'aquestes patrulles és sobretot la de dissuadir els venedors, però també per recollir informació per localitzar les diferents tipologies de venedors, que cada vegada són més.

Per altra banda, entre les 10 del matí i les 6 de la tarda, els encarregats de controlar la venda il·legals són els agents de la patrulla de costes, un total de 8 agents, dividits en dues zones la de la costa Llevant i la de la costa Ponent. Aquests agents habitualment van a peu, la qual cosa els permet, per exemple, actuar a al mateixa platja.

També es realitzen batudes esporàdiques amb agents de paisà i accions conjuntes amb la Policia Local de Salou, sobretot en la zona que limita amb el terme municipal veí.

Problemes amb la reincidència

Un dels problemes més greus de la venda il·legal és la difícil tasca de la Policia per evitar que els venedors il·legals, un cop enxampats, tornin a reincidir. Però la realitat és que els mecanismes legals que existeixen són molt restrictius i no permeten evitar dissuadir la presència de venedors al municipi. En el cas dels venedors il·legals que no tenen cap tipus de documentació, la Policia Local hauria de procedir a la seva detenció i avisar la Policia Nacional perquè se'n faci càrrec, ja que són els que en tenen la competència. Però segons explica Muñoz, sovint la mateixa Policia Nacional és qui diu que no se'n pot fer càrrec i després de 72 hores de detenció a la Policia Local no li queda més remei que deixar-los en llibertat.

Sancions poc contundents

Un altre dels problemes per evitar la venda il·legal són les sancions que s'apliquen als venedors il·legals. Cada municipi aplica les sancions segons l'ordenança corresponent. La presència de venedors il·legals depèn en bona part de les sancions que aplica cada Ajuntament i en el cas de Cambrils, per exemple, són més baixes que en municipis veïns com Salou o Mont-roig. Segons Muñoz, potser si els preus de les multes fossin més elevats, alguns venedors s'ho pensarien dues vegades.

Un cop pagada la multa els venedors poden recuperar el seu material i, és clar, tornar-lo a posar a la venda, excepte en el cas dels DVD i CD que no es retornen i s'envien  a la Guàrdia Civil, que és l'encarregada de destruir-los.

Estudi de la Cambra de Comerç de Reus sobre la venda il·legal

D'altra banda, el passat 10 de juliol es va presentar l'"Estudi jurídic de la Cambra sobre la venda il·legal" al saló de plens de la Cambra de Comerç Indústria i Navegació de Reus, a càrrec de l'advocada i autora de l'estudi Cristina Budí i amb la presència del president de la Comissió de Comerç Interior –Dídac Rodríguez–.

Aquest informe –encarregat per la Cabra de Comerç de Reus– és un recull exhaustiu d'anàlisi de les lleis comunitàries i estatals i a nivell municipal, amb una consideració més particular sobre les normatives de Reus, Cambrils i l'Hospitalet de l'Infant. Una de les principals conclusions i demandes que s'extreuen d'aquest estudi és que les normatives han d'anar acompanyades de mecanismes d'execució i, en aquesta línia, la proposta de la Cambra passa per demanar més efectius policials i més especialitzats en la matèria per abordar aquesta situació.

Salvador Colom, president de la Unió de Botiguers:
"Si no fem alguna cosa sembla que la venda il·legal ambulant està empitjorant cada vegada més"

Sobre la problemàtica de la venda il·legal, el president de la Unió de Botiguers de Cambrils –Salvador Colom– va explicar a Revista Cambrils Diari Digital que "si no fem alguna cosa sembla que està empitjorant cada vegada més". Segons Colom "cada vegada hi ha més venedors il·legals pel Port i sembla que cada vegada estan més ben organitzats". Tot i això, segons va explicar Colom, enguany "hi ha més efectius policials i fan esforços per fer-hi front, però és insuficient, ja que falten més agents. Són molts venedors i hi ha una feinada per eradicar la venda il·legal ambulant". Des de la Unió de Botiguers es preveuen noves reunions amb l'Ajuntament, coincidint ara amb el canvi de regidories, per tal de parlar sobre aquesta problemàtica i plantejar mesures. En aquest sentit, Salvador Colom va explicar que possiblement es posarà en marxa alguna campanya informativa, amb el suport de la Policia Local.

 PUBLICITAT
 PUBLICITAT
 PUBLICITAT


EXPRESSA LA TEVA OPINIÓ ! 22 comentaris rebuts

Srs. que no es pot erradicar es cert però si posar uns altres tipus de mesures per fer baixar el nombre de venedors, que busquin els polítics i els comandaments de la polica la solució. Les solucions que donen fins ara no serveixen de res, senzillament material agafatt i que no es pot al·legar la procedència material incautat, el que no pot ser es que paguin una misera quantaitat de multa i després se'ls retorni, per que llavors han de vendre més per pagar el material que han comprat i a més sense cap tipus de documentació ni papers.
Un que està fart | Contestar aquest comentari! | 12/7/2007 - 17:30
Una pregunta tonta.... pero ke a lo mejor nadie sa planteao !

Porke en lugar de tanta represzión no se monta un merkadillo en algun sitio ????

El años pazao, (o el otro), si ir mas lejos, vi ke en Roda de Bara (o en Creixell', ... no macuerdo), los kolegas afrikanos tenían un mercadillo montao a pie de playa, con papeles del ayuntamiento.

¿ No seria mejor esto .... ke ir dedikandonos a repartir tantos palos a las seres humanos mas mizerables de nuestra zoziedad ?

Me estrania ke kon tantos estudios de la Kamara de Komerzio no se contemplara la soluzion tan zenzilla ke han dado unos munizipios kosteros ke estan tan zerca !
kagariera kañero | Contestar aquest comentari! | 12/7/2007 - 19:55
VIU, I DEIXA VIURE
NO A LA GLOBALITZACIO
UNA | Contestar aquest comentari! | 13/7/2007 - 11:18
¿Como se va a dar permiso a la venta iligal?
¿? | Contestar aquest comentari! | 13/7/2007 - 11:37
lo que tienen que hacer es ser mas duros con esta gente. al que cojan que lo expulsen del pais, y asi uno a uno, ya veras como se les quitan las ganas de vender, delñinquir, y hacer daño a las demas personas...
anti maka | Contestar aquest comentari! | 13/7/2007 - 18:06
HEY - ¿? -

RESPUESTA: CON IMAGINACIÓN

La imaginación al poder ! (- paris - pintada mayo 68)
kagariera kañero | Contestar aquest comentari! | 13/7/2007 - 19:34
Uisss mi querido Kaga..(un zaludico)..."con la Iglesia hemos topado...".... permitir este Ayuntamiento algo así ???'...con la presión de los botiguers detrás ???? impensable....
Eso si, mercadillos para los botiguers alli y aca..que si en el paseo, que si en la plaza Mossen Batalla. Si bien no me parece mal, todavía no entiendo muy bien yo la finalidad de esas iniciativas... dinamizar el comercio en esas zonas ? quitarse los saldos de la temporada ?...no lo sé...
Si he de ser sincera, creo que no sería legalizable un mercadillo donde se vendieran artículos considerados como falsificaciones, etc., pero si quizás donde pudieran vender por ejemplo artesanía, o productos similares.
Los vendedores ilegales no votan, quizás esa sea la razón de la poca predisposición....
No dudo que sea un problema la venta ilegal, pero a los problemas hay que buscarles soluciones, y no le veo pinta de solución a las corridas de la policía detrás de los chavales y posteriores detenciones.. de hecho lo están reconociendo todas las partes implicadas..policía, botiguers...
Hay que ponerse las pilas en politicas de inmigración...y en ayuda a los desfav0recidos...sean de aquí, de allá, o de acullá...
Saludos
Chika | Contestar aquest comentari! | 14/7/2007 - 11:01
anti maka....no se puede medir con el mismo rasero a un tio que viene a robar en viviendas , que al chaval que está vendiendo cuatro cosas....no seamos injustos....
Me da vergüenza ajena....
Chika | Contestar aquest comentari! | 14/7/2007 - 11:07
Kagarriera. La teva imaginació ja està passada de moda.
Del maig del 68 ja fa 40 anys!!!!! i al cap del temps s'ha demostrat que tanta imaginació no ha donat cap resultat, perquè a França mateix han rectificat el seu rumb perquè no els duia enlloc.
És cert que s'ha de mirar d'ajudar aquesta gent, però no es pot permetre que actuin il.legalment en perjudici de tots els qui paguen els seus impostos i han de vendre el que legalment els està permés.
Si aquesta gent resideix aquí de forma legal, que busquin un altra feina i si no que els expatriin al seu país. Les lleis són per a tothom.
botiguer | Contestar aquest comentari! | 14/7/2007 - 18:53
Mes valdria que es dediquessin a vigilar que no robin a les cases
jo | Contestar aquest comentari! | 14/7/2007 - 21:49
..a mi em fa vergonya veure a la policia corre darrera dels negres....
això no treu que la venda que fan és ilegal en sí mateixa i en quant al producte, que és fals (no vull entrar en la discussió de l'any passat que més 'un deia que el producte era bó, senzillament no, no i no, és totalment fals)
Ara també os dic que veus a moltísima gent que compra als meus col·legues (en situació irregular) i després van de progres, de ecologistes, de "bon rollo", xecs no podem jugar a totes les bandes....no podem anar de guais i després de anti globalització i de defensors dels drets "al primer mon" dels treballadors...xecs coherència si os plau.
I faig una observació i qui m'ho vulgui negar que em porti les factures de les compres.....he vist reiteradament a una policia amb samarretes de GURU, de DOLCE & GABANNA i d'altres marques de (negres)...primer penso que cobran massa els policies locals...i després penso que no, i per tant penso que porta samarretes confiscades als venedors....

Dic negres...perque jo soc blanc...per res més.
Botiguer o no! con-vilatà si! | Contestar aquest comentari! | 15/7/2007 - 19:12
Hey Chika,

A tus pies !!! Ya sabes ke me tienes el corazon robao !!!! Eres de las personas con mas sentido komun en el ciberspacio.

Saludos devotos !!!!
kagariera kañero | Contestar aquest comentari! | 15/7/2007 - 19:59
Hey Botiguer !!!

Ay una realidad ke reclama imaginacion. La realidad es que en el tercer mundo, ay un monton de peña ke no tiene futuro. Y ke pasa hambre. La otra realidad es ke aki ay futuro y el problema de la peña son los sobrekilos !!!

Si los africanos vienen aki, y el gobierno los deja entrar, es una realidad. La otra realidad es ke una vez dentro, no se le da papeles, ni permisos de trabajo.

Y frankamente, seria bueno tener la imaginación suficiente como para imaginarse ke pasaria si por arte de magia, una mañana te despertaras con la piel negra, a bordo de un cayuco a punto de desembarcar en fuerteventura. Y ke asi te tirararas una temporada larga, hasta ke no volvieras a ser el ke eres ahora.

Seguro ke tus komentarios estarian mas en mi línia y en el de Chika !!!

Ningun SER HUMANO MERECE SER ILEGAL.
kagariera kañero | Contestar aquest comentari! | 15/7/2007 - 20:05
Molts d'aquests venedors treballen, tenen Nie i fan la seva jornada...però després es truen un sobre sou venen prendes falsificades, bolis, cds, etc...pobrets no.
És cert que hi ha molts il·legals, crec que és un problema polític però no tots són il·legals i no venen per menjar, per sort a Catalunya o Espanya no passa ningú gana.
M'agradaria que tots aquest anti sistema, golbalització depenés de les vendes de la seva botiga per poder pagar els seus empleats o poder menjar...
Em sembla que la policia està fent bé la seva feina, potser falta una mica més de ma dura.
ezequiel | Contestar aquest comentari! | 17/7/2007 - 0:42
La venta ilegal no es una "cosita sin importancia para que se ganen la vida" Sé de muy buena fuente, buenísima, lo que se ganan, al menos los que la están organizando, estamos hablando de miles, si, miles de euros semanales que pueden ser movidos en cuentas abiertas por estos señores sin ningún problema y ser transferido a dónde quieran, Vds, si ingresan más de cierta cantidad les piden el D.N.I, entre otras medidas.
Me hartan tanta hipocresía, primero nacional por no poner el punto sobre las ies sobre el tema por miedo a perder votos y después por no ser capaces los que nos dirigen, por cierto que ocupan los cargos después de mucho esfuerzo y voluntariamente, de darles una solución en forma de encauzar la inmigración a la legalidad y eliminar la ilegal. El tiempo se impondrá, queremos ser muy modernos, muy liberales y lo que somos es una nación que da bandazos de un extremo a otro, tanta memoría historica nacional se podría combinar con memoria historica de los países vecinos y aprender de quién le ha resultado mal o bien su política, sin miedos y pensando en el futuro. Muchos ciudadanos, pero que muchos piensan que el tema se está yendo de las manos, no lo dicen en público por miedo a ser reprendidos por el progre de turno que, por cierto, con comprar algo a estos vendedores tiene el alma tranquilizada...
Cuidado con la discriminación positiva que estamos viviendo, se está abonando el camino a iniciativas de repulsa hacia la inmigración, en la realidad ya están, sólo falta su instrumentalización política. No invento nada ni profetizo, miro la historia un poquito hacia atrás y veo al vecindario europeo; nuestros dirigentes deben de no verlo, el voto es el voto. Los que queden ya se apañarán...
Volviendo a lo de la venta, el tema es complejo y la raíz es otra, otra vez la discriminaciónpositiva: EN CAMBRILS NO HAY VOLUNTAD POLITICA DE INTENTAR SOLUCIONAR, EN LO POSIBLE, EL TEMA. Miremos a Salou, sin ir más lejos. Claro, me diran, "también tienen venta de este tipo", por supuesto, nevitable, pero dentro de unas proporciones, por favor. En Salou un municipal da el alto a un ciclomotor y éste se para, los chavales van con casco, los vendendores ilegales no "vacilan" o "forcejean" con los policías municipales, se detectan los almacenes, si almacenes de las redes abastecidas por chinos y paquistaníes perfectamente coordinados y enlazados nacionalmente, y se aprehenden con la fuerza de policía que sea, pero se hace. Vemos que la nueva concejala a tomado cartas en el asunto, démosle un voto de confianza y dejemos trabajar, pero cambiemos la motivación.
No estamos haciendo ningún bien al comprar a estos vendedores, detrás hay gente muy bien organizada moviendo el dinero y los hilos, lo sé, creedme. Llevan móviles de 600 €, visten mejor que tu y yo, llevan vehículos de lujo, etc... y se basa todo en la "lastima" que nos dan los peones que vemos en la calle. ¡Obliguemos a quién proceda a que nos deje darles trabajo, legal, con contrato! No quiero que me traten de predicar y no hacer, tengo a una de estas personas contratada, trabajando, cotizando, me costó pero lo legalicé.
¡Ah! Se me olvidaba, vistos los beneficios que les digo, supongo que muchos creeran que exagero, pregunten a ver cuántos quieren trabajar ganando un salario y dejar la venta, pregunten, pregunte, igual se llevan una sorpresa...
Antonio996 | Contestar aquest comentari! | 17/7/2007 - 0:46
Hi ha molt filàntrop de pacotilla.
La llei és la llei i ha de ser també pels il.legals i pels nous inmigrants. I si volen viure aquí, que s'adaptin a la nostra forma de viure.
No podem permetre que ens imposin les seves lleis, ni religioses ni econòmiques ni de cap tipus i si volen vendre que ho facin a un establiment com tot cristo vivent.
Ja n'hi ha prou de tanta merda i de tanta demagògia.
Primer sóm nosaltres, agradi o no als progres i filósofs de boquilla. Ja en comencem a tenir els collons plens d'haber de suportar a tanta hipocresia.
Trovo molt bé que es prenguin mesures per impedir la venda il.legal. Els polítics han de tenir molt present que cobren dels nostres impostos i han de protegir als que els paguem.
Si, Kagarrieres, si. Hem de respectar a tot ésser humà, però si tens tant d'interès de protegir aquesta bona gent, també et pots dedicar a anar al seu país per explicar-los-hi com es de difícil la vida també aquí i educar-los per que si decideixen venir sàpiguen les dificultats que trobaràn i com hauran d'actuar quan arrivin.
De lliçons de moral no cal que en donis a ningú, que tú no ets ningú per a fer-ho ni per criticar als qui pensin diferentment.
Botiguer | Contestar aquest comentari! | 18/7/2007 - 20:02
la solución mas facil es, que todo ciudadano de Cambrils se le permita robar el material, ilegal que venden los negros. Robar una cosa ilegal no es delito, ya que esa cosa en teoria no existe, de esta forma si los del pueblo nos revelaramos de esta forma eradicariamos la venta ambulate ilega.
GDT | Contestar aquest comentari! | 19/7/2007 - 10:53
Hay que terminar con la venta ilegal, savemos que detras de la venta ilegal se esconde, el trafico de armar, el terrorismo, entonces señores, reflexionar, y dejad de comprar material ilegal, de esta forma solucionariamos muchos problemas de nuestro mundo.
Anti-Plic | Contestar aquest comentari! | 19/7/2007 - 10:58
HEY BOTIGUER !

Valga tan solo un deseo: ke en la proxima vida te conviertas en un ser humano, de raza negra, de veintitantos años de edad, originario de senegal, o de gambia, o de costa de marfil (no te deseo algo peor como podria ser de Liberia, de Somalia, del Darfur o de Sierra Leona). Y que te despiertes a bordo de un cayuco, apretatido y empapado con un centenar mas de semejantes, a 250 metros de distancia de cualquier playa de las islas canarias...

Posiblemente, este discurso ke me has dedicado no sería el mismo.

Y te lo digo de buen talante, y sin faltarte al respeto y a las consideraciones ke te mereces, ... como ser humano legal.
kagariera kañero | Contestar aquest comentari! | 19/7/2007 - 13:54
"Vaig néixer sense fronteres,
no crec en les possessions, doncs penso que
hi ha masses coses que ens separen
i tots som del mateix món, no crec en nacions,
ni en obligacions, ni en obligacions."

La culpa és de la merda de societat que hem fet entre tots. Som animals, i com animals som egoistes.
McGrady | Contestar aquest comentari! | 19/7/2007 - 17:54
D'altre vida no n'hi ha i aquesta ja és prou difícil com per anar amb teories i falses modésties.
Jo no he parlat en cap moment de negres, ni tampoc he parlat de races de cap tipus. He parlat dels inmigrants en general i he parlat del respecte que aquests han de tenir en vers les nostres costums i tradicions i lleis, incloses les comercials.
Les coses són com són i ens hem d'adaptar a la realitat de la vida AQUÍ, que ja és prou difícil i dura, malgrat el que es pensin o ens vulguin fer veure els filàntrops de pacotilla.
I si volem parlar de l'Àfrica, comencem a parlar dels seus líders, amb fortunes inmenses mentre els seus ciutadans es moren de gana. Perquè ningú gosa suggerir que s'eliminin aquests mandataris que maten la seva pròpia gent i en canvi només ens escandalitzem quan algú d'aquí diu les veritats i realitats tal com són?.
Estic d'acord amb McGrady en que la culpa és d'aquesta societat que hem fet i que cada dia serà més inhumana amb la marxa que duiem. Però també hauriem de ser capaços d'analitzar-ne les causes i els nostres mandataris no els interessa de cap manera que ho fem. Només els interessa que vagagem sotmesos als seus exclusius interessos.
Botiguer | Contestar aquest comentari! | 20/7/2007 - 11:37
Kaga...te has dejado una cosa en tu primer párrafo, hombre...que olvidadizo eres......"a 250 metros de distancia de cualquier playa de las islas canarias DONDE ESTAMOS NOSOTROS LOS DE AQUI, TOMANDO EL SOL Y DANDONOS UN BAÑITO..."
Botiguer, una pregunta, es en ese preciso momento cuando les tenemos que explicar cuan dura es la vida aquí ???

Si realmente es tan dura, no damos esa imagen....

Botiguer, no me vale su sugerencia de ir allí a explicarles lo mal que lo pasamos, si partimos de la base que todos tenemos un grifo en nuestra casa del que sale agua, inexistente en la mayoría de los hogares de muchos de los inmigrantes que llegan....

No es cuestión de filantropía, ni de demagogia, ni de pacotillas, ni de "merda", nada más lejos de la realidad, es un hecho, real y palpable al que hay de darle solución y rápida, por el bien de todos, para evitar oir expresiones como "quien paga manda" "primero somos nosotros"...eso, botiguer no te va a solucionar el problema.

No con ello quiero dar a entender que no tengan que adaptarse a la legalidad, ni mucho menos, estoy con botiguer en que se debe combatir la venta ilegal, pero mi pregunta es...COMO ??... el procedimiento que se está empleando no es el correcto, no se consigue absolutamente nada, hoy aquí, mañana en otra esquina o en otro barrio, etc. no es un problema que afecte solo a Cambrils, estamos hartos de ver por tv las recogidas en volandas de sábanas en otras ciudades...

Algo falla, algo que obliga al inmigrante a vender de manera ilegal, y que por otro lado tiene descontento al comerciante, que se ve en inferioridad de condiciones a la hora de mantener su negocio que por supuesto cumple con toda la normativa existente....

Quizás primero hay que perseguir al que importa los productos falsificados , al que tiene la "churrería" de cd's piratas, que son los que realmente ganan dinero, (y todo negro además, para más recochineo), los que están debajo de esa cadena creo que las ganancias son para subsistir ellos y su familia, alla donde esté......

Quizás también deberían darse "papeles" a todas las personas que entraran, así se acabaría tener que trabajar en algo ilegal porque no se dispone de permiso de trabajo...
No dándose permisos de trabajo, no evitamos que estén aquí trabajando, eso está claro...

Es mi modesta (e intento que sea objetiva) opinión...
Saludos,
Chika | Contestar aquest comentari! | 20/7/2007 - 17:01

 PUBLICITAT  PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT  PUBLICITAT
aaaa aaaa aaaa
a
 PUBLICITAT  PUBLICITAT
aaaa aaaa aaaa
a
 PUBLICITAT
aaaa
a
 PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT
a
a

  + COMENTADES     + LLEGIDES     EDICIÓ 2973 (12/7/2007)  

q
revista cambrils


Associació Cultural REVISTA CAMBRILS
C/Sant Placid, 7 (baixos) | 977 79 43 43

revistacambrils@revistacambrils.cat
43850 Cambrils (Tarragona)
© Tots els drets reservats 1996, 2017

 
OJD Interactiva:
 
Membre de:
 
   
Associat a l'àrea digital
Membre de:
acpg

Amb el suport de: