Informació general

La consellera d'Agricultura aplaudeix la implicació dels pescadors tarragonins en el Pla de millora de la competitivitat del peix blau

Per Redacció

Visita a la Confraria de Pescadors de Cambrils, ahir a la tarda

La consellera d’Agricultura va visitar, ahir a la tarda, les confraries de pescadors de Cambrils, Torredembarra i Tarragona, per conèixer de primera mà els nous projectes que els han de servir per millorar la comercialització del sector. La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, ha reconegut durant la visita a les confraries de pescadors, la implicació del sector pesquer tarragoní en el Pla de millora i competitivitat del peix blau (barques l’encerclament) engegat pel DARP i la seva voluntat d’iniciar actuacions que puguin ajudar al manteniment de la sostenibilitat econòmica d’aquests pescadors.
 
Durant la visita, Meritxell Serret ha conegut una d’aquestes iniciatives que ha de donar lloc a nous projectes per a garantir la viabilitat del sector. Es tracta del sistema de concentració del peix blau de la llotja de Tarragona, un mètode pioner a Catalunya, basat en l’excel·lència i que consisteix en unes instal·lacions per a la manipulació i l’envasat d’aquest producte, que facilitaran la implementació de noves propostes de millora de la comercialització del sector pesquer tarragoní.

La consellera ha valorat molt positivament les infraestructures de la Llotja de Tarragona, que facilitaran el desenvolupament de projectes innovadors de futur i ha encoratjat el sector a continuar buscant sinergies i a desenvolupar iniciatives per impulsar la comercialització del peix blau. En aquest sentit, Serret ha recordat a pescadors i armadors que compten amb el suport del Departament, que treballa activament amb el sector pesquer per millorar la competitivitat econòmica i la sostenibilitat del sector i que tinguin presents els fons del FEMP, que precisament es posen a disposició del sector per engegar iniciatives com aquestes.
 
Impuls a l'organització de productors a escala catalana
 
El Pla de Millora de la Competitivitat del Sector de la Llum (peix blau), s’ha elaborat a Catalunya, conjuntament entre l’Administració, el sector i la comunitat científica. Aquest pla s’emmarca dins d’un model propi de governança pesquera i preveu una bateria d’actuacions  que abordaran des d’aspectes biològics fins a la comercialització, la millora del producte, la reducció de costos de producció, els aspectes socials i el reforç dels controls.

Precisament dilluns passat va tenir lloc una jornada de treball en la qual Administració i el sector van acordar línies d’actuació dirigides a millorar la competitivitat econòmica i la sostenibilitat d’aquest, basant-se en les conclusions de l’estudi encarregat pel Departament d’Agricultura a l’empresa AZTI-Tecnalia sobre les possibilitats de valorització del peix blau. Línies de treball com la protagonitzada per la Llotja de Tarragona estan en concordança amb els objectius perseguits pel pla estratègic.

Al migdia, la consellera va ser rebuda a l'Ajuntament de Cambrils per l'alcaldessa, Camí Mendoza

Comenta aquest article