Societat

L'equip espanyol, capitanejat pel cambrilenc Antonio Sirvent, subcampió de la Copa del Món de Gelateria 2016

Per Berta Ruiz

Antonio Sirvent, a l'esquerra de la imatge, acompanyat de la resta de l'equip espanyol

L'equip espanyol –presidit i capitanejat pel cambrilenc Antonio Sirvent– s'ha proclamat subcampió de la Copa del Món de Gelateria 2016 que, del 22 al 25 de gener, va reunir un total de 13 països d'arreu del món a la ciutat italiana de Rimini. La competició estava emmarcada dins de la fira internacional Sigep, que està considerada com la més important del sector del gelat artesanal, així com un dels aparadors més importants de la pastisseria i el sector dels forners a nivell europeu.

El cambrilenc Antonio Sirvent va exercir com a president de l'equip espanyol i representant del jurat per valorar els altres equips. Juntament amb ell van formar part de l'equip Judit Comes de Lleida; el xef Marc Piqué de Roda de Barà; el mestre pastisser Mario Masià d'Alacant i el mestre gelater Adolfo Romero de Puertollano (Ciutat Reial). Tal com ha explicat Sirvent a revistacambrils.cat, durant els dies de competició es van anar succeint diferents proves d'habilitat. Tots els equips van haver d'elaborar un plat gastronòmic format per tres canapès salats i calents en combinació amb tres gelats; quatre mignon de gelat de xocolata –que eren petites porcions de 40 grams–; un pastís gelat i una copa gelada. També van haver de superar una prova sorpresa que va consistir en que a cada equip li va tocar per sorteig un ingredient diferent aportat pels diferents patrocinadors del concurs. Amb l'ingredient els equips havien d'elaborar un total de 19 cucurutxos per al jurat amb un temps de 2 hores i 20 minuts. A l'equip espanyol li va tocar una espècie de cireres confitades.

Per altra banda, els diferents equips van realitzar diferents proves artístiques com una escultura de gel per presentar juntament amb la pastís gelat; una peça de crocant amb ametlles que va servir per presentar els mignon de xocolata i un sòcol de gel que va anar en la presentació de la copa gelada. A més, totes les presentacions de l'equip havien de tenir un fil conductor en comú que en aquest cas va ser el conte de la Caputxeta Vermella.

Subcampionat mundial i primer premi al millor bufet

Després d'una gran regularitat en totes les proves, l'equip espanyol es va classificar en la segona posició –assolint el subcampionat i la medalla de plata–, només per darrere dels amfitrions, Itàlia. Per altra banda, l'equip espanyol va obtenir la primera posició al millor bufet. Segons ha valorat Sirvent, "estem molt contents del resultat, després d'haver entrenat els últims quatre mesos a València i haver iniciat el projecte gairebé un any abans. Enguany, l'equip espanyol ha obtingut el millor resultat després de la quarta posició assolida l'any 2008 i la cinquena posició de 2014. És un somni fer història dins del món del dolç en una competició molt dura, molt complexa i molt competitiva on hi intervenen molts factors, perquè totes les proves es mesuren amb temps i durant tres dies i mig vam estar sotmesos a molt d'estrès. Tot plegat ha tingut recompensa, és un premi molt important dins del món del dolç, estem satisfets a nivell personal i a nivell de repercussió professional". Cal dir que l'equip italià com a primer classificat va rebre un premi de 12.000 euros, el segon classificat un premi de 6.000 euros i el tercer classificat, un premi de 3.000 euros. Val a dir però, que el pressupost de l'equip espanyol per participar a la competició va ser de 30.000 euros, una part aportada pels espònsors i una altra part pels propis participants.

L'equip amb el premi de subcampions del món

Imatge d'un moment de les elaboracions presentades

Comenta aquest article