Informació general

Es presenta el Calendari Gastronòmic 2016 que recull totes les jornades gastronòmiques

Per Berta Ruiz

Presentació del calendari gastronòmic. D'esquerra a dreta: Pep Pellicer, Ángel Pérez, Mercè Dalmau, Camí Mendoza, Ana López i Xavier Domènech

Ahir al matí va tenir lloc la roda de premsa de presentació del Calendari Gastronòmic 2016 que recull totes les jornades gastronòmiques que es faran al llarg de l'any a Cambrils. Per tercer any consecutiu, s'edita un calendari físic que recorda les dates de cadascuna de les cites gastronòmiques: Jornades de la Galera (febrer), Jornades de la Carxofa (març), Jornades dels Fideus Rossos (abril-maig), La Mar de Tapes (juny), Mostra de productes agrícoles (agost), Jornades del Calamar, Jornades de l'oli nou i Cambrils Entrada al país del vi (octubre), Jornades del Romesco, Jornades de l'oli nou i Ruta de la Tapa (novembre), Jornades del Romesco (desembre).

L'acte de presentació va comptar amb la presència de l'alcaldessa –Camí Mendoza–, la regidora de Turisme –Mercè Dalmau–, la regidora de Promoció Econòmica –Ana López–, el secretari de la Confraria de Pescadors –Xavier Domènech– i dos representants de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Cambrils, Pep Pellicer i Ángel Pérez. Tots ells van coincidir en destacar la consolidació de totes i cadascuna de les jornades gastronòmiques que s'organitzen a Cambrils, des de la més veterana com les Jornades de la Galera que enguany arriben a la 12a edició fins a les més noves que ja fa uns anys que compten amb una excel·lent acceptació del públic. Tant des de l'administració local com els productors i els restauradors van explicar que cal sumar esforços entre tots perquè Cambrils segueixi sent la Capital Gastronòmica de la Costa Daurada i un pol d'atracció de visitants durant tot l'any per desestacionalitzar el turisme. A més, tots van deixar palesa la qualitat dels productes de casa, els productes de quilòmetre 0, i la bona feina dels restauradors locals per treure-li tot el seu potencial i innovar a la cuina.

Comenta aquest article