Societat

Unes 400 persones participen a l'esmorzar popular de carxofes amb closca

Per Lluís Rovira i Barenys

L'esmorzar popular dins l'Encarxofa't es va fer a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola, ahir al matí

Les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola van acollir, ahir al matí, l'esmorzar popular emmarcat en l'Encarxofa't. Tot i la pluja que que va caure durant bona part del matí, unes 400 persones van acudir a l'esmorzar anomenat carxofes amb closca. Pel preu de 3 euros se servia un plat amb carxofes fregides amb oli verge extra de la Cooperativa Agrícola, acompanyades per musclos, cloïsses, un gadagang i una llesca de pa, amb un got de cervesa com a beguda. Les carxofes les va facilitar la Cooperativa Agrícola mentre que el marisc va anar a càrrec de Marisc La Faroleta, empresa del Delta de l'Ebre que té un punt de venda de marisc a l'agrobotiga de la Cooperativa Agrícola. La cocció de l'esmorzar es va fer als magatzems de la Cooperativa mentre que la porxada va servir de refugi per a degustar l'esmorzar. També es van fer uns tallers infantils amb la carxofa com a protagonista.

Paelles encarxofades, aquest proper diumenge

L'esmorzar popular ha estat una de les novetats d'aquestes terceres jornades Encarxofa't. Unes jornades, del 13 al 29 de març, en les quals 35 restaurants cambrilencs ofereixen menús amb la carxofa com a ingredient indispensable. Un altre dels actes destacats de les jornades serà el tast de paelles encarxofades que es farà el proper diumenge 29 de març a la plaça del Pòsit. Per tercer any consecutiu, els restaurants participants elaboraran diferents paelles amb carxofa i es maridaran amb la cervesa Inedit per un preu de degustació de tres euros.

Comenta aquest article