Informació general

Cambrils exhibeix la seva gastronomia al Fòrum Gastronòmic de Barcelona

Per Redacció

Demostració gastronòmica a càrrec del professor de l'Escola d'Hoteleria i Turisme, Carles Frago

Cambrils exhibeix la seva cuina i els productes de proximitat a la primera edició del Fòrum Gastronòmic a la ciutat de Barcelona, que combina el format expositiu en paral·lel amb conferències i show cooking en directe. Cambrils hi participa com a entitat col·laboradora i el seu logotip ha tingut presència en tots els elements gràfics de la fira. A més, disposa d’un estand de 12 metres quadrats i la participació va de la mà de productors i cuiners.

A més, aquest passat dimarts, Cambrils va protagonitzar una de les sessions dels tallers. La demostració, presentada per l’alcaldessa –Mercè Dalmau–, es va dedicar a la cuina cambrilenca i un dels seus productes estrella: l’oli DO Siurana elaborat per la Cooperativa Agrícola. El taller, que va comptar amb l’assistència i participació de 60 persones, un 100% d’ocupació, va estar conduït per l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, concretament pel professor Carles Frago i quatre dels alumnes de cuina del darrer curs de l’escola.

Les tres elaboracions que es va preparar i posteriorment degustar per part dels assistents van ser carxofes confitades en oli verge extra, verat marinat i gelatina de romesco; fideus rossos amb calamarsons, all i oli de tomacó escalivat i calçots, i suquet de romesco de rap amb fesols i musclos. Tot acompanyat per una copa de vi blanc Primícia Chardonnay (Terra Alta). Per altra banda, el director de la Cooperativa Agrícola, Fernando Sarasa, va fer una presentació de l’oli DO Siurana i també va conduir un tast d’oli nou, que des del passat dimecres ja està a la venda.

Quatre dies de fira

Des del passat dilluns i fins avui dijous, al recinte firal de Gran Via, la fira especialitzada i oberta a professionals, compta amb expositors de tot l’Estat i amb Mèxic com a país convidat. Carme Ruscalleda, Josep i Jordi Roca, Carles Gaig, Sergio i Javier Torres, Nandu Jubany, entres molts altres, són alguns dels professionals que han ocupat o ocuparan algun dels espais demostratius del Fòrum Gastronòmic.

Estand de Cambrils dins del Fòrum Gastronòmic de Barcelona

Comenta aquest article