Societat

L'esportista valencià Carlos Sanchis, que practica el cicloturisme adaptat, visita Cambrils

Per Redacció

Carlos Sanchis al seu pas pel port de Cambrils

Cambrils va acollir aquest passat cap de setmana la visita de l’esportista valencià Carlos Sanchis, que l’any passat va fer el Camí de Sant Jaume en bicicleta de mà, i ara s’ha marcat el repte d’anar sol, des de València fins a la Selva Negra (Alemanya), tot fent un recorregut de 1.998 quilòmetres en cadira de rodes i bicicleta de mà.

Carlos Sanchis, de 38 anys, és un esportista d’elit amb una lesió medul·lar paraplègica provocada fa deu anys per un accident de trànsit. És soci fundador i president del primer club nacional de cicloturisme adaptat, Tres Rodes, que pretén trencar barreres i preconceptes i animar la pràctica de cicloturisme adaptat per tal de millorar les possibilitat d’oci, esport i vida sana a l’aire lliure.

Carlos Sanchis ha fet una de les aturades del seu llarg recorregut a Cambrils i ha pogut conèixer i practicar el carril bici que recorre els 9 quilòmetres del litoral cambrilenc i que està completament adaptat també per fer en cadires de rodes. La visita ha estat possible gràcies a la col·laboració d’empreses com Natura Esport Costa Daurada, una de les agències locals amb les quals treballa el Patronat de Turisme de Cambrils en temes de cicloturisme, que està impulsant un projecte per promocionar el cicloturisme adaptat. A més, el viatge també compta amb el suport de l’Agència Catalana de Turisme.

D'altra banda, la fórmula del micromecenatge està ajudant a Sanchis a fer realitat aquesta aventura que acabarà en 35 dies en terres alemanyes, i que compta amb milers de seguidors a Facebook  i altres xarxes socials.

Cambrils porta anys treballant a favor del turisme i la inclusió de persones amb qualsevol tipus de discapacitat, tant des del propi Patronat de Turisme com també i de forma molt activa des dels propis allotjaments i empreses de restauració. El fet de comptar amb més de 9 quilòmetres de litoral adaptats al trànsit en cadira de rodes i/o bicicleta de mà és només una mostra. Fulletons en braille, visites guiades a través del sentits, o un bucle inductiu per afavorir la receptivitat a l’oficina de persones amb discapacitat auditiva, són altres de les mesures que en aquest sentit ha anat posant en marxa el Patronat de Turisme.

Comenta aquest article