Informació general

Una empresa gallega anul·la una comanda a Confeccions Joti perquè considera que els governants catalans menyspreen Galícia

Per Cristina Sierra

Imatge d'una de les botigues de Confeccions Joti a Cambrils

L’empresa Confeccions Joti SL, ubicada a Vilanova d’Escornalbou i amb quatre botigues a Cambrils, ha denunciat públicament que una firma gallega li ha anul·lat una comanda com a represàlia per la situació política actual. En concret, l’empresa va enviar al propietari de l’empresa, Joan Oliveras, un fax on es notificava que la firma gallega havia “decidit suspendre tota compra a empreses catalanes degut a la seva aptitud de menyspreu cap a Galícia dels seus governants”. El fax té una errada i és que s'hauria d'haver escrit “actitud” i no “aptitud”.

Tal com ha explicat Oliveras, a Revista Cambrils Diari Digital, aquesta comanda era la primera que li feia l’empresa gallega. “Era un client nou. Fa sis mesos el vam anar a visitar i li vam oferir els nostres productes i el passat 19 de setembre ens van fer la comanda per valor de 1.000 euros”. El passat 25 d’octubre, Oliveras va rebre el fax que el va deixar bocabadat. “El problema està que ens van enviar un fax per anul·lar la comanda però hi ha maneres i maneres i crec que s’han equivocat”. Tot i que trencar la comanda a pocs dies de tramitar-la pot donar raons al propietari de l’empresa per emprendre accions legals contra la firma gallega, Oliveras ha manifestat que no ho farà i intentarà que l’empresa gallega assumeixi la comanda ja encarregada.

El propietari de Confeccions Joti ha preferit no revelar el nom de l’empresa gallega per evitar problemes legals. Actualment, entre un 20 i un 22% de la facturació de l’empresa es concentra a Galícia i Astúries i Oliveras no vol generar més polèmica dient el nom de l’empresa gallega perquè tem que aquest boicot s’expandeixi la resta de Galícia. Cal apuntar que Confeccions Joti exporta a la resta d’Espanya, des de fa anys, els seus productes d’uniformes de treball. Un 20% de la seva facturació es concentra a Catalunya i Saragossa però la facturació més gran es concentra a la resta d'Espanya en cinc punts diferenciats: Astúries - Castella i Lleó - Galícia - Zamora; Burgos -  Salamanca - Pamplona; Madrid - Ciutat Reial - Toledo - Teruel; Castelló - Múrcia i, per últim, Andalusia.

Comenta aquest article