Informació general

Cambrils estreny els vincles amb Andorra amb la presència a la Fira d'Andorra la Vella i la celebració d'un sopar de gala

Per Lluís Rovira i Barenys

Els regidors Xavier Martí i David Chatelain, l'alcaldessa, Mercè Dalmau, amb el cap de govern d'Andorra, Antoni Martí; la Cònsol Major del Comú d'Andorra la Vella, Maria Rosa Ferrer, i el Cònsol Menor, Jordi Ramon Minguillón, en la inauguració de la Fira d'Andorra la Vella

Una representació institucional cambrilenca ha estat present a Andorra, aquests darrers dies, amb una agenda de contactes ben atepeïda i que buscava l'objectiu d'enfortir els llaços des del punt de vista institucional i turístic i, també, des del punt de vista de la promoció empresarial.

Presència a la Fira d'Andorra la Vella

Dins de l'àmbit institucional, s'ha recuperat la presència de Cambrils a la Fira d'Andorra la Vella, un certamen que enguany ha arribat a la 34a edició i en el que Cambrils hi ha compartit estand amb Salou, Reus i Vila-seca-la Pineda. La Fira es va inaugurar aquest passat divendres al matí, a càrrec del cap del govern andorrà, Antoni Martí, i del ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca. La Fira, de caràcter multisectorial, ha agrupat estands de les institucions, així com els destinats a l'automoció, a productes alimentaris, estacions d'esquí i, també, a les entitats.
La presència a la Fira d'Andorra la Vella té un caràcter estratègic per Cambrils ja que, tal com manifestava l'alcaldessa, Mercè Dalmau, al mateix estand cambrilenc, "a nivell de turisme s'han de treballar nous mercats però no s'han de descuidar els mercats més propers i que són més fidels i Andorra representa un mercat potencial molt ampli que s'ha de seguir cuidant".

Sopar ofert per Cambrils

L'altra activitat més representativa de la presència cambrilenca a Andorra va ser el sopar que es va oferir als representants andorrans del món polític, empresarial i de la premsa. El sopar, que es va celebrar el passat dijous a la nit a l'Arthotel, va comptar amb la presència d'una cinquantena de persones i va estar elaborat per tres restauranters cambrilencs desplaçats a Andorra; Joan Bosch, del restaurant Can Bosch; Pep Pellicer, del restaurant Acuamar i Miquel Àngel Gómez, del restaurant Miquel. Entre els tres van elaborar un "sopar de gala, propi dels restaurants de Cambrils", tal com ho va definir Joan Bosch.
El menú va consistir en un aperitiu de benvinguda amb set varietats d'aperitius. Com a primer plat hi havia una Amanida de llagostins i taquets de tonyina amb escabetx; de segon, un Saltejat de carxofes amb calamarsets i gadagangs de Cambrils i com a tercer plat, un Suquet de rap de Cambrils amb bolets de temporada. A continuació es va servir un prepostre Cremós de mango amb escuma de iogurt, sorbet de pinya i gingebre i, com a postre, un Brownie de xocolata amb esponjós d'avellana i gelat de cafè. Els vins que es van servir eren del celler Buil & Giné, un rosat i un negre, de la DO Priorat així com un blanc i una mistela negra del celler del Masroig, de la DO Montsant.
Els tres restauranters desplaçats a Andorra van elaborar aquest menú amb productes de la temporada i van destacar la importància d'estar a tot arreu on en pugui donar a conèixer la gastronomia cambrilenca. Cal destacar que el client andorrà és força fidel i així ho van remarcar els tres restauranters.

Recepció institucional al Comú d'Andorra la Vella

El primer dels actes, però, va ser la recepció oficial que la Cònsol Major del Comú d'Andorra la Vella, Maria Rosa Ferrer, i el Cònsol Menor, Jordi Ramon Minguillón, van oferir a la seu del Comú d'Andorra la Vella a l'alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau, i al regidor de Turisme, Xavier Martí. Precisament el Cònsol Menor va manifestar davant la premsa present a l'acte que la relació entre Andorra i Cambrils no és nova, "fa molts anys que dura i volem que continuï mantenint-se i, fins i tot, mirar d'enfortir-la".

Comenta aquest article