Edició 2973 | dilluns 11 de desembre de 2017 | Any XII
  Cercador     
En portada Informació Societat Cultura Esports Camp Hemeroteca Opinió Reportatges Cambrils.tv Agenda
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
  RECAPTACIÓ. IMPOST ACTIVITATS ECONÒMIQUES  
Ajuntament de Cambrils [+]

INFORMACIÓ GENERAL | divendres 25 novembre '11 | 11:40 | 3925 lectures |
INEFC

L'alcaldessa qualifica de "mala notícia" per a Cambrils deixar d'optar a ser seu universitària, però entén la decisió donada la situació econòmica

Text Berta Ruiz  Fotografia Berta Ruiz

Mercè Dalmau i Lluís Abella durant la roda de premsa

Després de l'anunci fet públic el passat dimecres per la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya en el qual s'informava de la intenció de la Generalitat de descartar l'opció de crear uns estudis d'INEFC compartits entre Cambrils i Amposta, l'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau– i el regidor d'Esports –Lluís Abella– compareixien ahir en roda de premsa per valorar aquesta decisió.

"És una mala notícia per a Cambrils"

En primer lloc, Mercè Dalmau va manifestar que "creiem que és una mala notícia per a Cambrils deixar d'optar a ser seu universitària". En segon lloc, l'alcaldessa va manifestar el seu respecte vers la decisió presa per la Generalitat, "ja que entenem que donada la situació actual no s'entendria que l'administració realitzés una inversió tan important havent-hi una empresa privada amb experiència en el sector educatiu i esportiu disposada a realitzar-la. No obstant, lamentem que aquesta no hagi escollit la nostra població". En aquest sentit, Dalmau va voler puntualitzar que fins ara, Cambrils només disposava d'un protocol d'intencions, és a dir, "un conjunt de voluntats però sense concreció", i un avantprojecte que mostrava la projecció de les instal·lacions esportives i l'aulari, "però que en cap cas concretava la inversió a realitzar de manera detallada". Tot plegat, tal com va declarar l'anterior govern, comptava amb una inversió inicial de 7 milions d'euros i una inversió posterior, a 10 anys, de 25 milions d'euros. "No volem caure novament en l'excusa econòmica, però és evident que amb la situació actual que està vivint l'Ajuntament de Cambrils, a aquest li resulta del tot impossible fer front a aquesta inversió", va dir l'alcaldessa. 

Sumar-se al projecte privat en temes de nàutica

Mercè Dalmau també va explicar que aquest passat estiu, tant ella com el regidor d'Esports –Lluís Abella– van reunir-se amb el Secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, qui els va dir que, l'opció d'un centre públic compartit estava compromesa per la situació econòmica del departament i, que hi havia una opció privada que havia apostat per la zona de Terres de l'Ebre. En aquest moment, l'Ajuntament de Cambrils va seguir mantenint converses amb la Generalitat per tal de negociar la instal·lació de l'INEFC a Cambrils i que "es replantegessin el projecte". Paral·lelament, i sent coneixedors de l'opció privada de l'empresari Jordi Roche, segons va explicar l'alcaldessa, "vam decidir posar-nos en contacte amb ell per oferir Cambrils com una opció plenament vàlida i consolidada a nivell esportiu que podia ser una seu del seu projecte o ser una seu complementària en l'àmbit en el qual Cambrils és especialista, la nàutica". En aquestes darreres setmanes, el govern municipal ha intensificat els contactes, i properament hi haurà una trobada amb Jordi Roche, en la qual, tal com va comentar l'alcaldessa, "es buscarà aconseguir un compromís per estudiar almenys l'opció cambrilenca en quant a que pugui acollir màsters o cicles vinculats amb la nàutica o amb aquelles especialitats que puguem oferir".

D'altra banda, ahir al matí, el Secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, també va manifestar públicament a Tortosa la seva confiança en que en un futur Cambrils pugui sumar-se al projecte presentat ahir.

 PUBLICITAT
 PUBLICITAT
 PUBLICITAT


EXPRESSA LA TEVA OPINIÓ ! 29 comentaris rebuts

Vamos por el camino correcto, reducción de gastos nuevos, pero mantengamos los servicios que tenemos con calidad.
Jose. | Contestar aquest comentari! | 25/11/2011 - 12:04
Per sortir i dir això valia mes que callés, que estàs mes guapa.
Gràcies a vostè ni tindrem l'INEFC ni res de res i em surt que tenen converses per fer fer coses nàutiques.
Excuses de mal pagadors, de dir amen a tot el que diu la Generalitat, de no saber fer la feina, de no tenir iniciatives, això es l'únic que sabeu fer.
MERCÈ | Contestar aquest comentari! | 25/11/2011 - 12:55
És sense cap dubte, una notícia dolenta. Comprenc totalment que la situació econòmica compromet inversions d'aquesta entitat, però aquest tipus d'equipaments es programen per al seu funcionament a mig i llarg termini. Així doncs l'únic que puc constar és que s'ha produït una negociació poc encertada i dèbil que perjudica enormement l'objectiu de desestacionaitzar l'activitat econòmica i dotar a Cambrils de major pes entre les ciutats de la província.

Resultat de l'actuació del Consistori, atenent l'entorn polític de signe convergent: DEFICIENT I POC EXPERT. Necessita millorar.
cambrilenc convergent | Contestar aquest comentari! | 25/11/2011 - 13:00
Efectivament es una mala notícia.

Ja l'heu treballat prou?. Penseu que encara que manin els vostres, també s'ha de plantar cara i defensar a capa i espasa el que convé al poble.
Mai abaixeu el cap com sembla que heu fet, donant per perdut un tema i defenseu els interessos de Cambrils pel damunt de tot. Fins i tot del govern i de Catalunya.

Si li convé a la Sra. alcaldessa renunciar al algun dels numerossíssims càrrecs que li han penjat, que ho faci i els engegui a fer punyetes. Ara és Cambrils el seu primer objectiu i sembla que s'en oblidi.
Vilero | Contestar aquest comentari! | 25/11/2011 - 13:18
Si Tortosa i Amposta també en crisis poden oferir espais que ja tenen, per que nosaltres no podem oferir espais que tenim i que poden srevir com aulari? No sabeu que fer amb la torre del LLimó o el Forn del Tallero, no podieu oferir-los com aulari o el Centre Cultural o l'Ateneu.
el que passa aquí es que molts carrecs senyora Mercé, molt venir el Sr. Prresident a fer campanya però al final es veu que vostè no pinta res dins de Convergencia.
Uns estudis universitaria amb tot el que comporta des delpunt de vista de vitalitat econòmica per la nostra ciutat no es pot deixar perdre però vostès ja de bon començament no van creure en el projecte. Ja vam perdre l'escola de Turisme que va anar a Vila-seca, allà si que mana el Sr. Poblet, o l'escola de Comerç a Salou, també manen. aquí res de res.
Vostè a l'igual que el que te assegut a la seva esquerra a la foto no els tenen per res al seu partit tot i guanyar eleccions.
això sempre ha esta així amb convergencia,
Convergencia no creu en Cambrils, mai ha cregut en Cambrils.
No agafi tants carrec i defensi més Cambrils. al del costat el sR. regidor d'esports no cal dir res "un bon xiquet".....
Hi ha dies que penso que vostè es com el Lluís de la serie de la Riera que no el tenen per res els seus.
Comenci a governar que per això la van triar i es va presentar, exigeixi a la Generalitat defensi Cambrils, voistè no pot dir que enten el que ha fet la Generalitat, vostè defensaCambrils i per tant fiquis les piles i deixis de la cantarella de cada dia de que no hi han diners, Imaginació senyora alcaldessa o es que no es veu en cor de tirar endavant per que la supera tot això.
antonet | Contestar aquest comentari! | 25/11/2011 - 13:44
oh vès, què s'ha de dir? al cap i a la fi ara som uns titelles de la generalitat.

"artur mas, el salvador de catalunya" i ara deixa a l'actual ajuntament sense el projecte pel qual se l'hauria recordat eternament.
marinerot | Contestar aquest comentari! | 25/11/2011 - 13:47
Espero que els que van votar a CiU estiguin contents. Això suposava un munt, però un munt, de diners pel poble, el retorn de l'inversió seria enorme, el tenir estudis superiors fa viure moltes poblacions, ara passades les eleccions els Sr. Mas es treu la careta i continua amb les seves retallades. Parleu malament dels anteriors però mai el poble havia estat com ara, de fet és una ciutat, i els que hi han ara sembla que només s'ho volen carregar. Ja veiem quin és el pes de la Sra. alcaldessa al seu partit:ara fora els estudis, ¿el següent que serà, l'hospital lleuger?
Això no és fer Cambrils és desfer Cambrils. Dels del PP no parlo perquè ni són d'aquí ni tan sols són catalans i ja els hi està be que ens enfonsem.
He canviat de lloc el comentari i em reafirmo al que dic
Cambrilenc astorat | Contestar aquest comentari! | 25/11/2011 - 14:26
Es extrany que no ho faci pagar a l'anterior govern.
Cada vegada que obre la boca es per culpar a algú altre.
mea culpa | Contestar aquest comentari! | 25/11/2011 - 17:00
Una resposta d'aquesta mena, per part de l'alcaldessa, només es pot fer des de la submissió al govern de la Generalitat i des de la irresponsabilitat.
Tamara | Contestar aquest comentari! | 25/11/2011 - 17:07
Quina vergonya que CIU, PP i PLIC per segona vegada hagin estat incapaços de què Cambrils sigui ciutat universitaria! Primer Joan Serra amb l'escola de Turisme que un altre alcalde de CIU va aconseguir. Ara l'INEFC que la Mercè Dalmau s'ompla boca de dir que no hi ha diners però resulta que a les Terres de l'Ebre que són el cul de CAtalunya sí que en tenen de diners o d'empenta i han aconseguit que es quedin els estiudis d'INEFC i a sobre d'altres.
Que pleguin perquè només parlen de que els demés fan mala gestió però ells no es deuen estimnar CAmbrilos perquè no ho demostren i tothom passa al davant nostre
Cambrils primer, no el partit primer | Contestar aquest comentari! | 25/11/2011 - 17:32
A tothom se li escapa el cost de més de 30 MILIONS del projecte i que ja m'agradaria que més d'un dels comentaris em diguessin com pensaven finançar.

Criticar govern, ok; critica alcaldessa, ok; criticar regidor esports, ok; criticar Generalitat, ok també.... però com més enllà de la crítica amb raó, com penseu pagar els 30 Milions??
aixi dubtant... | Contestar aquest comentari! | 25/11/2011 - 18:47
Amb il-lusió !!!!
Polonia | Contestar aquest comentari! | 25/11/2011 - 20:52
Ho pagarien molt fàcil...sortirien el Sr Benaiges, el Sr Matas i El Sr Savall al facebook....i diran "nosaltres un credit o deixem els proveidors que vagin a prendre p......." i au contents i a riure.
la realitat d esquerres | Contestar aquest comentari! | 26/11/2011 - 10:22
És una mala notícia i entén la decisió!!!!!!!!!!!, sí, sí, heu sentit bé; entén la decisió!!!!!. I és queda tan ampla!!!, quina barra. És possible que aquesta senyora hagi pogut dit aquest disbarat?
Al.lucinat | Contestar aquest comentari! | 25/11/2011 - 18:59
CAMBRILS, CADA DIA ET VEIG MES MEDIOCRE
GRACIES POLITICS.
fart dels politics | Contestar aquest comentari! | 25/11/2011 - 19:02
Mira xato els 30 milions no es tenen que pagar d'entrada, això no t'ho diu la teva estimada alcadessa, oi?.
30 milions es l'excusa que posen ells (la Generalitat o el govern Cambrilenc) per no fer-ho, sino ja veuràs com a Tortosa no costa 30 milions.
Fer un edifici NO costa 30 milions, ni que fos d'or.
Deixeu-vos de defensar aquest govern, que ens té a tots enganyats, que NO fan res, que ells i elles ben bé que cobren un dineral, que no paguen cap factura i tenen diners, que només fan que contractar empreses de fora i amb carnet i viatgen mes que el Willy Fog.
Projectes de polítics, poseu-vos les piles i defenseu Cambrils, lluiteu que per això cobreu.
I un consell, si sou un govern unit que també sortin a donar la cara els teus socis de govern, que et fas mal veure tu sola.
Anna Bas | Contestar aquest comentari! | 25/11/2011 - 19:12
a aixi dubtant:
i com és que els alcaldes de CiU d'Amposta i Tortosa no tenen aquest problema? Que no veus que ells s'han muntat la vida buscant una universitat privada? I a més els cedeixen les seves instal.lacions tant les esportives com una planta de l'escola d'art d'Amposta?
i aquí no tenim espais per cedir? No es podien buscar alternatives enlloc de dir que ara començaran converses?
Uns s'espavilen i en canvi CiU de Cambrils només parla de retallades i més retallades, mentre deixa passar oportunitats
Però, és clar, sembla que sempre ha estat així amb CiU i PP
cambrils primer, no el partit primer | Contestar aquest comentari! | 25/11/2011 - 19:58
Aquest tal Roche, amb aixo de "la nautica" li acabara aclarint els cavells amb la nostre passarel d'alcaldesa. Temps al temps.
Tombo | Contestar aquest comentari! | 25/11/2011 - 22:08
L'INEF no,pero que el sr.Mas puede subir a 12000 euros los sueldos de los cargos de confianza "SI", a nosotros nos aplastan con subida de impuestos por que estamos en crisis, pero para ellos no hay crisis,no???Que verguenza de gente, si tenemos que hacer esfuerzos,tenemos que empezar por los de arriba.VERGUENZA Y FUERA, mentirosos....
indignado...con CIU | Contestar aquest comentari! | 25/11/2011 - 22:38
Si,mantenemos los servicios a costa de rebajar el sueldo y no pagar, en cambio ellos (los politicos) no son capaces de rebajarse el sueldo y dejar de cobrar ,como lo están haciendo muchos que mantenemos esta ciudada sin ser sanguijuelas
chupando del bote | Contestar aquest comentari! | 26/11/2011 - 9:59
Tortosa, alcalde convergent. Amposta, alcalde convergent. Cambrils, convergents submisos als capricis de Barcelona.
Sra. Mercè, cada dia que passa em deceb més. Ser alcaldessa no és només fer-se fotos amb l'Honorable sinó il.lusionar a la ciutadania. Sentomdir-li que aquesta decisió serà la gran errada de la seva legislatura i li passrà factura.
Siscu | Contestar aquest comentari! | 26/11/2011 - 20:58
Quina pena de dirigents, ineptes! Que pleguin i se'n vagin cap a casa. l'INEF no es podia perdre!!! Amb aquesta visió conservador i miope que tenen destrossaran Cambrils. Ara si que em crec que no farem res, res de res!! estavem millor amb els d'abans, mal que em pesi...
Convergent decebut | Contestar aquest comentari! | 27/11/2011 - 16:27
Encara que m'agradi molt la idea detenir estudis universitaris a Cambrils, es pot saber com hauríem pagat aquest 7 i després 25 milions d'euros ?? Jo crec que ens han fet un favor. I si la iniciativa privada a triat les terres de l'ebre, potser ha vist que no cal invertir tant
Universitari | Contestar aquest comentari! | 28/11/2011 - 9:26
Corre un acudit per Internet molt bo:
- S'obre el teló i surt la Mercè Dalmau...
- Es retalla el teló.

Més clar l'aigua del port de Cambrils.
Ara el proper serà tancar algún institut o l'hospital lleuger de la ciutat.
Com tenen la barra de dir que només va ser un pre-acord quan estava tot signat???
Mercè maca, que no n'encertes una, de veritat. Que jo de tu em pensaría molt seriosament el fet de seguir al capdavant del Consistori, que fins i tot els teus pròpis votants reneguen de tu.
Si la batacada dels socialistes va ser monumental, la teva a les properes municipals serà històrica.
Seràs motiu d'estudi per als antópolegs del futur "Com passar de l'amor de tot un poble a l'odi en menys de 6 mesos"
Ni un profesional de la política ho hagués fet tant be com ho estàs fent tu
NI INEFC NI RES | Contestar aquest comentari! | 28/11/2011 - 10:07
Aquests amb La Salle ja en tenen prou.
Dumbo | Contestar aquest comentari! | 28/11/2011 - 10:34
Una pregunta.
La Senyora Alcladessa es va enterar de la noticia per la premsa o de la Genralitat la van trucar per donar-li la noticia?
Algun convergent d'aquests que esteu tan ben informats me la podeu contestar?
Es que si es va enterar per la premsa es per estar preocupats per la poca força que té Cambrils dins del govern i es per que no sorti tant a les fotos i fagi la seva feina.
Un que pregunta | Contestar aquest comentari! | 28/11/2011 - 12:56
Doncs digues-li al teu president Mas, que acaba de donar 2 milions d'euros a l'empresa privada de comunicació Godó.
Es veu que per això si que te diners la Generalitat.
Manel | Contestar aquest comentari! | 28/11/2011 - 15:30
Demano disculpes a tot el poble per haver votat a CIU, la primera vegada que voto i la cago. Pero tambe demano a la cupula de CIU que es la que mana ja que la sra Merce ni pinta ni corta que fagin de Cambrils un poble universitari
a partir d'ara no votare | Contestar aquest comentari! | 28/11/2011 - 18:15
Us heu cobert de gloria!!! Si aquest mesos que porteu de govern son un avanç del que ha de vindre"apaga y vamonos".No ho podeu fer pitjor!!
Jove indignat | Contestar aquest comentari! | 28/11/2011 - 19:13

 PUBLICITAT  PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT  PUBLICITAT
aaaa aaaa aaaa
a
 PUBLICITAT  PUBLICITAT
aaaa aaaa aaaa
a
 PUBLICITAT
aaaa
a
 PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT
a
a

  + COMENTADES     + LLEGIDES     EDICIÓ 2973 (25/11/2011)  

q
revista cambrils


Associació Cultural REVISTA CAMBRILS
C/Sant Placid, 7 (baixos) | 977 79 43 43

revistacambrils@revistacambrils.cat
43850 Cambrils (Tarragona)
© Tots els drets reservats 1996, 2017

 
OJD Interactiva:
 
Membre de:
 
   
Associat a l'àrea digital
Membre de:
acpg

Amb el suport de: