Edició 2974 | dimecres 13 de desembre de 2017 | Any XII
  Cercador     
En portada Informació Societat Cultura Esports Camp Hemeroteca Opinió Reportatges Cambrils.tv Agenda
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
  JOVENTUT - CAP D'ANY JOVE  
Ajuntament de Cambrils [+]

INFORMACIÓ GENERAL | dimecres 10 agost '11 | 12:10 | 2263 lectures |
TURISME

Turisme de Cambrils vol impulsar un consorci amb Salou i Vila-seca per a la contractació de vaixells pelicans per netejar les platges

Text Cristina Sierra  Fotografia Judit Pinazo | Cedida

Vaixells pelicans treballant a les aigües cambrilenques, l'estiu de 2006

La regidoria de Turisme de Cambrils té la intenció d'impulsar un consorci amb els ajuntaments de Salou i Vila-Seca per la contractació de vaixells pelicans per netejar les platges, tal com va explicar ahir en roda de premsa el regidor de turisme, Xavier Martí. Enguany l'Agència Catalana de l'Aigua s'ha vist obligada a retirar els vaixells pelicans per no poder fer front al seu elevat cost a principis d'estiu, és per això que l'àrea de turisme es va posar en contacte amb els altres ajuntaments  per poder fer actuacions conjuntes i solucionar els problemes. Martí va apuntar que "els pelicans són necessaris" i que a Cambrils, per donar resultat, "n'hauríem de tenir tres mínim".

Està previst que l'aliança sigui una realitat el proper mes de setembre.
Segons el regidor, "hem de valorar la iniciativa amb les altres dues poblacions, ja que el cost seria més elevat per nosaltres al tenir més quilòmetres de platja, però ens podríem estalviar els costos de fer-ho nosaltres sols".  Tot i l'absència enguany dels vaixells, Martí va afirmar que els últims anàlisis de qualitat sanitària de les platges "són excel·lents".

Per l'altra banda, el regidor va explicar que des de la regidoria s'estan expandint contactes amb poblacions veïnes com Mont-roig o Riudoms per fer una promoció conjunta i establir col·laboracions.
"Volem anar més enllà, volem ajudar a les poblacions veïnes a promocionar els seus productes i més,en aquests moments de crisi", va apuntar. 

Neix l'associació de xiringuitos


Per l'altra banda, el regidor va explicar que recentment s'ha constituït una associació dels xiringuitos cambrilencs amb l'objectiu
d'avisar de queixes i de l'estat de les platges. Aquesta iniciativa ha sorgit "per donar solució a les problemàtiques", la majoria, queixes de l'estat de les platges. Segons Martí, l'última queixa va ser per l'aparició d'unes algues i plàstics a la platja de La Llosa i es van retirar immediatament.  El regidor va explicar que es vol encarregar personalment de totes les queixes, ja que "el tracte d'atenció personal és positiu. Ja vam dir que l'atenció personalitzada ha de ser la tònica d'aquest equip de govern". En referència al 2010, les queixes sobre l'estat de les platges s'ha reduït un 28%.

Cambrils assoleix un 87% d'ocupació durant el mes de juliol

Segons xifres de l'Observatori de la Fundació d'Estudis Turístics Costa Daurada i l'Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda, l' ocupació a Cambrils durant el mes de juliol ha estat del 87%, tres punts més en comparació amb el mes de juny (84%). Per Martí, aquestes "dades són satisfactòries i es fa una valoració positiva, tot i que falta veure amb les enquestes quin és el gast mitjà i grau de satisfacció del turista". El principal turisme és el francès i enguany, hi ha hagut una pujada força important del turisme rus., així com una recuperació del turisme nacional.

Segons va explicar el regidor, de cara a la tardor es té previst impulsar el turisme de segona residència. "Mirarem d'incloure'ls a la nostra població, d'oferir productes per fer que la visita del cap de setmana sigui més agradable".El regidor de turisme, Xavier Martí, ahir en roda de premsa

 PUBLICITAT
 PUBLICITAT
 PUBLICITAT


EXPRESSA LA TEVA OPINIÓ ! 11 comentaris rebuts

Vaya vaya la Generalitat retira los barcos de limpieza por su elevado coste y Cambrils pagarà el 60% del coste para tenerlos.
Así sí que ahorraremos al fin y al cabo las aguas no estan tan sucias como para costearnos unos barcos.
amiguete | Contestar aquest comentari! | 10/8/2011 - 21:45
Tu saps quin és el principal sector econòmic de Cambrils, noi?
Turisme | Contestar aquest comentari! | 11/8/2011 - 12:29
Está claro que "ese" sector económico ha de pagar los pelicanos, al resto de la población nos importa un bledo.
Prefiero que me limpien más la calle a que se gaste el dinero público en beneficio de unos pocos.
- pelicanos y + calles limpias | Contestar aquest comentari! | 11/8/2011 - 23:05
Perdona, pero si las calles estan sucias es porque la gente es muuuy cerdita. Porque limpar se limpia, con los efectivos que hay y el material medio roto con que les hacen trabajar: maquinas sin frenos, hidraulicos que pierden aceite...etc..., otra cosa es que los turnos y el reparto de sectores esten hechos con los pies...pero es problema de quien gestiona la empresa...ese que da vueltas en coche y poquito más...
Secomseira | 12/8/2011 - 10:53
Muy bien sr. Martí otra asociación de amiguetes.
Como se pueden reducir las quejas si usted mismo dice que son necesarios los barcos pelicanos y que las aguas están sucias.
otro que no se entera | Contestar aquest comentari! | 11/8/2011 - 9:06
Ja hi sóm a fre rodes de premsa.
Això els agrada molt i surten a les notícies, ben maquets....?.
Que es deixin de collonades i que estalviin el que puguin, que el poble no està per fer més despeses.
Si les màquines netegen bé les platges, que ho fan, no són necessaris els "pelícans", perquè cap a dins l'aigua la gent no hi arriba nedant i si hi ha porqueria o fa cap a la platja o s'en va mar endins.
Vilero | Contestar aquest comentari! | 11/8/2011 - 12:20
amiguete de qui?es veu que no vas gaire a la platja,pro a l'aigua aquest any ,ja de tot!em sembla molt be que es contractin els vaixells,recorda fill meu que aquest poble/ciutat o el que sigui viu del turisme que es l'unic que en queda!i si no es poden fer festes per mantindre el vaixells dons que no es façin i ja esta!vull dir tipus cambrirrock que no porta cap benefici..................
apa! | Contestar aquest comentari! | 11/8/2011 - 12:35
el primer que sa de netejar son els ajuntaments, però de polítics corruptes.parlem de les maquinetes de la zona blava que també es turisme, quin exit de concentració de turistes eh? amb les cues que formen. foc!!!
fooooc | Contestar aquest comentari! | 11/8/2011 - 14:23
¿Que Cambrils solo vive del turismo? ya lo veo ya que solo trabajamos dos meses y vivimos diez meses sin trabajar.
Pero tu, tu, tu en que mundo vives.
Los amiguetes del concejal de turismo (los de los chiringuitos) quizás vivan así pero el resto de cambrilenses va a ser que no.
No digo que sobren fiestas ¿pero has pensado que esto también trae turismo?.
Y para que queremos barcos compartidos si al final nos tocará pagar mas de lo que nos toque y no los veremos.
epe | Contestar aquest comentari! | 11/8/2011 - 18:18
Señor Martí se ha dado cuenta de que ya estamos en el siglo veintiuno y usted todavía anda por el siglo diecinueve?.
póngase al dia que lo perderemos todo.
profeta | Contestar aquest comentari! | 12/8/2011 - 8:48
Diuen que hi ha crisi, i que han de fer retallades, i que no tenen diners a les arques, però pel que ells volen vinga a gastar i gastar. Una mica de senderi, i una llista de prioritats entre tot el consisitori es el primer que han de fer. Encara van cada regidor a la seva bola? No anem bé, pensava que ho tenien d'arreglar tot i donar-li un tomb a la manera de treballar, però tot està pitjor que abans.
malament rai | Contestar aquest comentari! | 12/8/2011 - 11:55

 PUBLICITAT  PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT  PUBLICITAT
aaaa aaaa aaaa
a
 PUBLICITAT  PUBLICITAT
aaaa aaaa aaaa
a
 PUBLICITAT
aaaa
a
 PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT
a
a

  + COMENTADES     + LLEGIDES     EDICIÓ 2974 (10/8/2011)  

q
revista cambrils


Associació Cultural REVISTA CAMBRILS
C/Sant Placid, 7 (baixos) | 977 79 43 43

revistacambrils@revistacambrils.cat
43850 Cambrils (Tarragona)
© Tots els drets reservats 1996, 2017

 
OJD Interactiva:
 
Membre de:
 
   
Associat a l'àrea digital
Membre de:
acpg

Amb el suport de: