Edició 2973 | dilluns 11 de desembre de 2017 | Any XII
  Cercador     
En portada Informació Societat Cultura Esports Camp Hemeroteca Opinió Reportatges Cambrils.tv Agenda
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
  RECAPTACIÓ. IMPOST ACTIVITATS ECONÒMIQUES  
Ajuntament de Cambrils [+]

INFORMACIÓ GENERAL | dijous 4 agost '11 | 12:04 | 2601 lectures |
POLÍTICA

Mercè Dalmau replica al PSC demostrant que l'anterior govern va incomplir les bases dels FOMIT destinant diners a altres inversions

Text Berta Ruiz  Fotografia Berta Ruiz

L'alcaldessa, Mercè Dalmau, va replicar, ahir mateix, les declaracions dels regidors del PSC

Després de la roda de premsa del PSC, l’alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau– va comparèixer en solitari en una altra roda de premsa per contestar a les declaracions dels regidors socialistes. Dalmau va presentar la documentació del Boletín Oficial del Estado (BOE), on s’especifiquen les bases d’aquests préstecs, així com la resolució del Ministeri de Turisme on es denega la sol·licitud de la pròrroga demanada per l’Ajuntament de Cambrils per a les obres de la Llosa. En cadascun dels escrits, segons Dalmau, queda palès que els préstecs són finalistes i que només es poden utilitzar, única i exclusivament per a l’objecte pel qual s’han demanat. De fet, segons va llegir, els criteris establerts al BOE diuen textualment que “l’incompliment de l’aplicació del préstec a les inversions proposades donarà lloc a la revocació de l’autorització atorgada”. Per tant, tal com va manifestar l’alcaldessa, en les obres del barri de la Llosa s’incompleix la norma principal dels fons. És a dir, els diners que estaven destinats a aquestes obres i s’han utilitzat per a altres finalitats són la principal causa d’incompliment. “El problema és que el PSC encara no ho ha entès. Són uns fons finalistes i no es poden utilitzar per a altres finalitats, com ells han fet”, va afegir.

Els diners de la Llosa es van invertir en la compra de la Torre del Llimó i en la llar d’infants Maria Dolors Medina

Una part dels diners del préstec de la Llosa –uns 3.5 milions d’euros– es van invertir en d’altres inversions. Dalmau va especificar que es van utilitzar per a la compra de la Torre del Llimó (1,5 milions d’euros aproximadament), també es va cobrir una part de les obres de construcció de la llar d’infants Maria Dolors Medina, amb un cost 1,9 milions d’euros i una altra part es va invertir en obres de diferents carrers. Segons l’alcaldessa, “això està documentat amb un informe de l’interventor, signat per Robert Benaiges. Aquest document també el té el Ministeri, per això va rebutjar la sol·licitud de dos anys de pròrroga, perquè no es pot demanar pròrroga si has utilitzat els fons per a altres finalitats”. Literalment, l’escrit del Ministeri hi diu: “es denega a l’Ajuntament de Cambrils l’ampliació del termini d’execució de les actuacions finançades pel préstec del FOMIT que li va ser concedit l’any 2007 (…). Si bé en l’escrit de sol·licitud s’al·lega la impossibilitat d’execució per les dificultats de deixar tot el barri immers en les obres durant alguns anys, la realitat és que l’Ajuntament de Cambrils ha utilitzat part del préstec, concedit expressament per a la remodelació del barri de la Llosa i en el termini d’execució del projecte, per a altres finalitats alienes al mateix (…). La utilització del préstec per a finançar projectes diferents a aquells pel qual va ser concedit suposa un incompliment greu de la resolució de la concessió”.  A més, segons va dir, els interessos que s’han de retornar són del total del préstec, segons publica el BOE: "l'incompliment de l'obligació de destinar el finançament per a les actuacions que es van sol·licitar, donarà lloc al reintegrament anticipat de l'import del préstec concedit que no ha hagi estat amortitzat i l'exigència de l'interès de demora corresponent a l'import íntegre del préstec (...).

Mercè Dalmau: “La voluntat política de fer les obres hi és, però l’estat actual de com hem trobat les finances per la mala gestió de l’anterior equip de govern, ho impedeix”

Finalment, l’alcaldessa de Cambrils va manifestar que “la voluntat política de fer les obres hi és, i a més és un compromís polític signat i aprovat pel plenari de forma unànime per tots els grups municipals. La voluntat hi és, però l’estat actual de com hem trobat les finances per la mala gestió de l’anterior equip de govern, ho impedeix totalment. No les podrem fer ni avui, ni demà ni la setmana que ve, i possiblement d’aquí 2 anys tampoc. Les obres de la Llosa es van paralitzar per l’anterior govern perquè no tenia possibilitats de finançar-les. Aquesta va ser la raó per la qual les van aturar, per la qual van demanar la pròrroga i per la qual es va passar per ple l’acord del compromís de tots els partits de tirar-les endavant. A mi m’agradaria poder dir que es poden tirar endavant, però amb l’actual situació que ens hem trobat les finances, ho veig difícil en un termini curt”.

 PUBLICITAT
 PUBLICITAT
 PUBLICITAT


EXPRESSA LA TEVA OPINIÓ ! 30 comentaris rebuts

No se si l'antic equip de govern ens vol prendre el pèl o es pensen que som "tontos" ; segon el text que transcriu la notícia del BOE i la carta rebuda del Ministerio de Turismo, nomès hi ha una interpretació d'aquest assumpte: els diners son pel que son i no els pots desviar ?l?incompliment de l?aplicació del préstec a les inversions proposades donarà lloc a la revocació de l?autorització atorgada"; és que no dona ni per fer interpretacions varies, o ho fas servir pel que demanes o és revoca el prèstec¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡
mestral | Contestar aquest comentari! | 4/8/2011 - 12:42
Trobo que és hora de canviar el nom d'aquesta llar d'infants. No té cap sentit.
Tampoc mai he pogut comprendre que es donés el nom d'un carrer a Esteve Anguera, que l'ùnic que va fer és treballar a l'ajuntament.
Vilero | Contestar aquest comentari! | 4/8/2011 - 12:57
Un millón y medio la Torre del LLimó?????
Claro lo paga el pueblo.
Basta ya de tomar el pelo al pueblo.
Contra la corrupción, en los municipios.
Uno del pueblo. | Contestar aquest comentari! | 4/8/2011 - 13:30
Al menys ells van fer coses cosa que vosaltres no sabeu fer.
No vingueu amb excuses de mal pagadors i busqueu els diners allà on sigui.
No us amagueu rera l'estat econòmic de l'ajuntament i comenceu a espabilar.
Juanito Garcia | Contestar aquest comentari! | 4/8/2011 - 16:29
A tu et falta un bull o que? QUe no entens que estan lligats de mans i si preisament no fan res és perquè no tenen cuartos i al contrari que el tripartit, tenen neurones al cervell i no hipotecaran més el futur del nostre poble.
Ulls a la cara o al ....? | Contestar aquest comentari! | 4/8/2011 - 18:48
Juanito: yo me he leido el BOE y es tal como la alcaldesa dice. Tu, si fueras un poco listo, tambien podrías hacerlo y entonces no dirías las tonterias partidistas que dices. Si te importara mas Cambrils en lugar del PSC verías cual es la verdad.
Políticos como Benaiges se mantienen gracias a personas como tú.
Mi verdad | Contestar aquest comentari! | 4/8/2011 - 19:53
Es gente así la que mantiene politicos inútiles en su cargo con su insensato voto...no hay manera de que se les caiga la venda...solo una pregunta Juanito...para que c*** necesitamos un auditorio? si ya el de Salou es deficitario...esque aqui tenemos una sed de cultura que tira de espalda....no?????
Anda ya!! Juanito...vete en busca de Esther...y no le pongas cuernos con Rita...
Mi verdad es su verdad!! | Contestar aquest comentari! | 17/8/2011 - 16:18
I tant que els d'ara o saben fer aquestes coses...... i esperem que no copiin mai!!!!
La Gracia | Contestar aquest comentari! | 4/8/2011 - 22:11
Fer aparèixer serveis i edificis sense diners ho fan els il·lusionistes i els mags.
Saps el que hauran de fer, pujar els impostos. No hi ha cap alternativa imminent. Cap adminsitració donarà res per que les caixes arreu estan buides.
Ara bé, es pot contribuir venent patrimoni (annexes de la torre del llimó i forn del tallero) i deixant de pagar lloguers, com per exemple el local del carrer j. vedruna (que per cert és d'un exregidor) i tants altres.
Reduir la plantilla també es fa necessari, ja que està sobredimensionada en base als ingressos del 2007, sense pensar que l'entrada de diners per urbanisme es podria acabar.
Tot i aplicant aquestes mesures, feina rai.
Quan t'apugin els impostos, dóna les gràcies al Robert i al MAs i al Matas, i al Recasens, i al Savall i a la resta, tu que ets tant agraït.
Feina rai | Contestar aquest comentari! | 5/8/2011 - 7:23
ya sabemos que el anterior gobierno no interpretó el préstamo
de forma correcta, pero también es cierto que la devolución del préstamo es más caro que finalizar las obras. creo que es hora de trabajar para el pueblo y dejar de tirar priedas.
una vecina | Contestar aquest comentari! | 4/8/2011 - 17:30
¿Y con que dinero, después del agujero económico que tiene el Ayuntamiento? Piedras no, una gran losa es lo que ha heredado la Alcaldesa. Años se tardará en paliar la deuda ¿todavía quieres hacerla mas grande?
Otra verdad | Contestar aquest comentari! | 4/8/2011 - 19:57
Sra. Dalmau. espavilin d'una vegada i posin-se a treballar pel poble de Cambrils que per això cobren i per això els van votar. Deixin-se estar de baralles de pati de cole que tots som ja prou grandets, i prenguin d'una vegada la responsabilitat de governar.
mandarina | Contestar aquest comentari! | 4/8/2011 - 19:28
Dos mesos de govern i l'únic que heu fet es fer una cortina de fum per que no es vegi que no feu res.
L'únic que en aquest moments s'està fent al poble, ja ho havia programat, projectat i organitzat l'anterior govern.
Fiqueu-vos a treballar i deixeu-vos de picabaralles que no duen en lloc.
Antoñito | Contestar aquest comentari! | 4/8/2011 - 21:02
Si el fer obres dona garanties que els cambrilencs tindrem feina, endavant, però malauradament no és així, ja que liciten grans empreses que tenen el seu personal i al final al poble no li queda res mes que pagar i cap benefici. Si és veritat que queda una propietat, però que és del banc, no del poble.
Pensem en això i si ens hem d'estar deu anys sense fer obres dons no les fem.
RFL | Contestar aquest comentari! | 4/8/2011 - 22:14
Si és clar ara la qüestió serà que el que van fer els altres malament ho deixem córrer que no passa res.....quins collons teniu alguns, el que va sent hora d'una vegada és que es facin les coses ben fetes i si no es poden fer unes obres perquè l'anterior govern ha deixat el tema econòmic com l'ha deixat pues no es fan les obres o que es facin però que ho paguin ells.
fatimu | Contestar aquest comentari! | 5/8/2011 - 0:06
Si home posem ara les culpes els que estan a l'ajuntament. El fet es que tot això s'ho estan trobant. I això de que no fan res, vaja, acaben d'entrar i el primer que han de fer és mirar com está tot, em sembla a mi que veient com està l'ajuntament de fons econòmic no crec que sigui ni el moment ni l'hora de fer coses per tenir contents a quatre.
Una veina | Contestar aquest comentari! | 5/8/2011 - 0:16
Molts paperots pero ni un pam de feina. Arromangue-vos i comenceu a treballar, a fer coses pel poble, que no volem passar quatre anys amb picabaralles polítiques.
Lourdes | Contestar aquest comentari! | 5/8/2011 - 9:01
Em sembla que la feina que tenen es l'excès de paperots per treure l'entrellat del que hi ha allà dins. Em sembla a mi que critiqueu per costum, tot us sembla fàcil, i sembla que el fet de governarsigui fàcil tot i tenir les caixes buides.
Fàtima | Contestar aquest comentari! | 5/8/2011 - 10:24
veïna, no acaben d'entrar, que ja feia anys que eren a la oposició, i la seva obligació era saber com estaven tots els comptes i tots els projectes i preparar-se pel moment que formesin govern, i tenir clar el que volien fer i com ho volien portar a terme. El que no hi ha dret es, cobrant el que cobren, que només es dediquin a criticar l'anterior govern i dir que tota la culpa de la seva ineficàcia es dels altres. No feu tant el ploramiques i comporteu-se d'una vegada com persones responsables.
vent de llevant | Contestar aquest comentari! | 5/8/2011 - 11:48
Ah, el que han de fer es sortir i dir: mireu no hi ha diners, tot i les bones accions de l'anterior govern, i no podem fer aire cosa, això si entre tots haurem de posar els calers per fer anar el poble nedevant.
A més quines ganes de menjar les culpes d'una cosa que no té nom, i formats estan, però em sembla a mi que hi ha molta gent que no ho vol veure. El que aqui es diu es que els diners que no es van utilitzar per acabar aquestes obres si no es fan dins de plaç s'han de tornar amb interessos, els tens tu aquest diners? No oi? doncs a l'ajuntament tampoc.
Vent de Mestral | Contestar aquest comentari! | 5/8/2011 - 12:10
Ulls a la cara o al....?, Mi verdad i La Gracia.
Si no volen copiar, si no poden fer res i si estan lligats de peus imans, dons que no cobrin per que no faran res.
Que no cobrin i al menys no serem banyuts i pagarem el gasto.
Que no cobrin i així no tindrem mes deute.
Que deixin de cobrar si res poden endevant tirar.
Juanito Garcia | Contestar aquest comentari! | 5/8/2011 - 12:19
Juanito: ¿que te parece si dejamos el Ayuntamiento vacio? ¿te encargaras tu de pagar las nóminas a los funcionarios y a los proveedores? ¿gestionaras tu el pago de las deudas a los bancos, a la Generalitat y al FOMIT ?
Certament, et falta un bull !
Aporta soluciones y no tonterias. | Contestar aquest comentari! | 5/8/2011 - 18:40
De cortines de fum res de res, estant treient tot l'entrellat i això sembla que molesta als socialistes i allegados. S'estant confirmant tots els dubtes i això pica molt........
I em sembla que les decissions es prenen quan tens coneixement de la situació, per això s'estant estudiant tant per poguer decidir amb criteri
Botxi | Contestar aquest comentari! | 5/8/2011 - 13:20
Una veritat com un temple, aqui n'hi ha més d'un que s'està sentint ofès.
solsolet | Contestar aquest comentari! | 5/8/2011 - 20:38
te rao el solsolet una veritat com un temple
quina veritat | Contestar aquest comentari! | 6/8/2011 - 11:09
Potser et creus que sensa els polítics no es podrien pagar nòmines i factures? i que no es poden pagar les deutes dels bancs i tot el rekicari que dius?.
Hi ha tres funcionaris de l'administració que son per oposicions estatals i en un moment donat ho podrien fer.
Ets un ignorant de mena i t'ho dic per que desconeixes el que dius.
Juanito Garcia | Contestar aquest comentari! | 6/8/2011 - 18:47
Un millón y medio la Torre del LLimó, toma sucada de pà amb oli del sr. Benaigues jo jo jo, però res de nou, jo vaig fer més d'una instància que tan li agrada a l'ajuntament demanant les comptes pel servei de recollida nul de Vilafortuny i la manca de punts de recollida i normal q no me'ls van donar, ....
Raul Roca | Contestar aquest comentari! | 8/8/2011 - 14:14
Pues mira, cualquier dia cuando te cruces con un tio con una camara de fotos que va en una furgoneta blanca y verde de Cambrils Net, le paras y se lo preguntas, asi conseguiremos que haga algo productivo, mas que sanciona a los curritos...
Secomseira | Contestar aquest comentari! | 10/8/2011 - 12:43
Raul Roca, fas moltes instàncies tu demanant coses a l'Ajuntament, si que tens problemes?, no m'extranya que els treballadors no donint abast a la feina, si tenen que anar treballant pels que com tu demanen tantes explicacions. Deixeu treballar i no sigueu tant curcons. Aquestes feines també les paguem tot el poble.
xifra | Contestar aquest comentari! | 9/8/2011 - 11:48
Oye!!??
El twin set que lleva la alcaldesa donde lo ha comprado, es muy chulo!!
Fashion Victim | Contestar aquest comentari! | 12/8/2011 - 10:22

 PUBLICITAT  PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT  PUBLICITAT
aaaa aaaa aaaa
a
 PUBLICITAT  PUBLICITAT
aaaa aaaa aaaa
a
 PUBLICITAT
aaaa
a
 PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT
a
a

NOTÍCIES RELACIONADES


 1 dia després | divendres 5 agost '11

El regidor d'Hisenda Ramon Llobet respon al PSC afirmant que tenen por dels resultats de l'auditoria
20 comentaris

 0 dies després | dijous 4 agost '11

El PSC desmenteix les xifres donades sobre els préstecs FOMIT i diu que si no es fan les obres serà responsabilitat de l'actual govern
31 comentaris

 1 dia abans | dimecres 3 agost '11

Ramon Llobet: "La mala gestió dels fons FOMIT per part de Robert Benaiges i el seu govern podria costar més de 7 milions d'euros a les arques cambrilenques"
28 comentaris

 1 dia abans | dimecres 3 agost '11

L'Associació de veïns Platja de la Llosa vol que l'Ajuntament demani responsabilitats pel desviament dels diners del Fomit destinats al barri de la Llosa
9 comentaris

 3 mesos abans | dijous 5 maig '11

CiU critica la mala utilització que l'Ajuntament ha fet del préstec de FOMIT, destinat a les obres de la Llosa
24 comentaris

 4 mesos abans | divendres 1 abril '11

Les obres de remodelació de les fases 2 i 3 del barri de la Llosa no es licitaran fins el proper mandat
37 comentaris

 4 mesos abans | dimecres 23 març '11

Neix una nova associació veïnal a la Llosa que reclama un control econòmic sobre les obres pendents de remodelació del barri
23 comentaris

 1 any abans | dimecres 3 març '10

Les obres de les fases 2 i 3 de remodelació del barri de la Llosa no estaran enllestides aquest mandat
1 comentari
  + COMENTADES     + LLEGIDES     EDICIÓ 2973 (4/8/2011)  

q
revista cambrils


Associació Cultural REVISTA CAMBRILS
C/Sant Placid, 7 (baixos) | 977 79 43 43

revistacambrils@revistacambrils.cat
43850 Cambrils (Tarragona)
© Tots els drets reservats 1996, 2017

 
OJD Interactiva:
 
Membre de:
 
   
Associat a l'àrea digital
Membre de:
acpg

Amb el suport de: