Edició 2959 | diumenge 19 de novembre de 2017 | Any XII
  Cercador     
En portada Informació Societat Cultura Esports Camp Hemeroteca Opinió Reportatges Cambrils.tv Agenda
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
  POLÍTIQUES ACTIVES D'OCUPACIÓ. PLANS D'OCUPACIÓ MUNICIPAL  
Ajuntament de Cambrils [+]

INFORMACIÓ GENERAL | dimecres 3 agost '11 | 11:45 | 3709 lectures |
ECONOMIA

Ramon Llobet: "La mala gestió dels fons FOMIT per part de Robert Benaiges i el seu govern podria costar més de 7 milions d'euros a les arques cambrilenques"

Text Berta Ruiz  Fotografia Berta Ruiz

L'alcaldessa Mercè Dalmau i el regidor d'Hisenda Ramon Llobet, ahir en roda de premsa

"La mala gestió dels fons FOMIT per part de Robert Benaiges i el seu govern podria costar més de 7 milions d'euros a les arques cambrilenques". Així de contundent es mostrava ahir el regidor d'Hisenda –Ramon Llobet–, acompanyat de l'alcaldessa –Mercè Dalmau, en la roda de premsa que van oferir ahir per informar sobre l'estat actual dels diferents crèdits bonificats FOMIT concedits pel Ministeri de Turisme a l'Ajuntament de Cambrils. Per un costat, van informar del préstec FOMIT de 6 milions d'euros concedit per a la remodelació del barri de la Llosa, l'any 2007; i per altra banda, també van tractar sobre l'altre préstec FOMIT, concedit l'any 2006, per a la construcció del Teatre Auditori de 6 milions d'euros.

3,5 milions del préstec de la Llosa es van utilitzar per altres inversions municipals

Segons va explicar Ramon Llobet, l'any 2007, l'Ajuntament de Cambrils va sol·licitar un préstec pel màxim import permès i adjudicable, és a dir, 6 milions d'euros sobre un total 11,1 milions d'euros en que estaven pressupostades les obres, les quals també s'havien de finançar amb recursos propis i contribucions especials. Recordem que el conjunt de les obres es va dividir en tres fases per tal de no sotmetre tot el barri a una remodelació integral. Les obres de la primera fase es van acabar –segons consta als informes– al mes de juliol de 2010 i amb un ús dels fons FOMIT de 2,5 milions d'euros. Aleshores, segons va comentar Llobet, les obres van quedar aturades perquè el govern no tenia recursos suficients. Aquest fre dels treballs va provocar diverses queixes veïnals, així com per la manca d'informació de l'anterior govern, va dir Llobet.

El Ministeri denega la prórroga sol·licitada per Robert Benaiges

Tot i això, en el ple del 31 de març de 2011 es va aprovar la continuïtat del projecte i per tant, la voluntat política de tirar endavant les fases 2 i 3. Tal com va explicar ahir Llobet, "aquest acord de ple no va fructificar, ja que els 3,5 milions d'euros restants del FOMIT s'havien utilitzat, i ho afirmem, per pagar altres inversions municipals. Davant d'aquesta situació, Robert Benaiges va optar per enviar una carta al Ministeri, el passat mes de maig, sol·licitant una pròrroga del termini d'execució de les obres. Aquesta carta va ser contestada pel Ministeri el juny d'enguany, denegant la petició perquè no consideraven acceptables els arguments esgrimits, que es resumien en la manca de capacitat econòmica i en l'incompliment de les bases reguladores del FOMIT. Aquestes són taxatives ja que no es permet usar aquests fons per a qualsevol altre fi, perquè per això se'n diuen fons finalistes".

S'haurien de tornar uns 6 milions d'euros. "Assenyalem Robert Benaiges com a responsable d'aquesta situació i d'ell en dependran les conseqüències"

Des del Ministeri també es va recordar a l'Ajuntament que les obres han d'estar finalitzades el 17 d'abril de 2012, i que de no ser així, el consistori cambrilenc haurà de retornar l'import no amortitzat més els interessos sobre el total concedit. Ramon Llobet va apuntar que aquesta xifra oscil·laria en uns 6 milions d'euros: uns 5,5 milions no amortitzats més uns 0,5 milions d'euros en concepte d'interessos. El regidor d'Hisenda es va mostrar contundent afirmant que, "no es pot jugar amb els veïns, els contribuents, ni amb les administracions superiors, perquè quan se'ns diu que una subvenció és finalista vol dir que només es pot fer servir per allò que s'ha concedit, en exclusiva. En aquest cas, els 6 milions d'euros només es podien destinar per a les obres de la Llosa". El regidor d'Hisenda va ser afirmar que, "el govern de Robert Benaiges va usar indegudament 3,5 milions d'euros, incomplint la normativa, i que a dia d'avui encara no s'han recuperat. Assenyalem Robert Benaiges com a responsable d'aquesta situació i d'ell en dependran les conseqüències".

Un segon préstec FOMIT de 6 milions d'euros per al Teatre Auditori

Per altra banda, l'Ajuntament de Cambrils també va sol·licitar un altre préstec FOMIT per a les obres de construcció del Teatre Auditori. En aquest cas va ser en la convocatòria de l'any 2006 i per un import de 6 milions d'euros, sobre un total de pressupost de l'obra d'11,6. El projecte es va dividir en dues fases: en la primera es van utilitzar 5,5 milions del FOMIT, que van acabar sent 4,5 milions d'euros per una subvenció d'1 milió d'euros atorgada per la Generalitat. Així doncs, per a la segona fase de les obres quedaven disponibles 1,5 milions d'euros del FOMIT, va apuntar Llobet. No obstant, segons el regidor d'Hisenda, "la manca de previsió de l'anterior govern va provocar un augment del cost de la segona fase de 6,5 milions d'euros, fet que va fer del tot inassumible l'obra pel seu cost sobredimensionat, i va deixar aquest romanent del FOMIT, és a dir, uns diners sobrants no utilitzats que es van utilitzar per arreglar carrers del municipi".

1,5 milions d'euros desviats per altres obres del préstec FOMIT pel Teatre Auditori

Segons va afirmar Llobet, "aquest desviament 1,5 milions d'euros del FOMIT està encara pendent d'estudi per part del Ministeri, i podria comportar noves sancions econòmiques. Tot i això, des del govern actual ens mostrem optimistes sobre la possible resolució. Creiem que amb més previsió i control, s'hagués pogut fer la primera fase i comunicar al Ministeri que no hi havia fons per a realitzar la segona. Aquesta actitud hagués estat raonable i el Ministeri hauria autoritzat l'ús d'aquests 1,5 milions d'euros restants en un altre projecte". Ramon Llobet va dir que aquests 1,5 milions d'euros pendents de resolució del Ministeri poden "ser un altre maldecap gran per Cambrils".

Per la seva part, l'alcaldessa va comentar que recentment ha mantingut reunions amb les dues associacions de veïns de la Llosa, legalment constituïdes, per tal d'analitzar la situació actual i oferir la màxima "transparència". També va dir que s'han iniciat negociacions amb la Generalitat –que n'és la gestora dels fons– i amb el Ministeri de Turisme. Passat l'estiu mantindran una nova reunió, tot i que segons va dir, "fins que no arribi l'abril de 2012 no podrà començar aquest segon procés. L'ideal seria que el Ministeri es replantegés la seva resolució, però això és molt complicat".

 PUBLICITAT
 PUBLICITAT
 PUBLICITAT


EXPRESSA LA TEVA OPINIÓ ! 28 comentaris rebuts

Merce Dalmau es Dios, salvarà Cambrils!!
me parto
Iqueliqua | Contestar aquest comentari! | 3/8/2011 - 11:59
Ves quin parell els de la fotu, no em crec res del que diuen i si de pas li sumem el president de l'autonominada llosa platja, ja teim el triu.
Com diuen, ja podem anar a la glà.
paiès | Contestar aquest comentari! | 3/8/2011 - 13:23
i tant paiès..... autoanomenada millor!
apa xato | Contestar aquest comentari! | 3/8/2011 - 17:52
Mala jugada de Benaiges, sens dubte, però no és un motiu de més per fer pinya totes les forces cambrilenques per a tindre acabada aquesta equipació que beneficiaria a tot el poble?

No, clar, perquè aquí la gent no està acostumada a sumar.
buh. | Contestar aquest comentari! | 3/8/2011 - 14:02
Y LA FAMOSA AUDITORIA ¿CUANDO? SE DIJO FINALES DE JULIO, Y RESULTA QUE NO ES AUDITORIA....
auditor | Contestar aquest comentari! | 3/8/2011 - 16:59
tranquil "auditor" ja sabem que ara no estas "fora de servei" per acumulació d impostos, com vas comentar altres dies,,,,,,serà FAMOSA però pels resultats que els teus amics vn deixar...tranquil home.
poc a poc i bona lletra | Contestar aquest comentari! | 3/8/2011 - 18:15
Aquest es el camí, primer explicar a tothom la realitat i despres buscar sol.lucions. Endevant i no deixeu res per explicar.
No petiu q ara sortiran els ex governants dient q ells
Ho feien tot be.
Transperencia molt be Merce
Llosa nova | Contestar aquest comentari! | 3/8/2011 - 18:10
Apa noi, cada dia surten notícies que ens animen i ens creen eufòria.
Tot plegat res, uns quans millonets de res que no sabem on buscar-los i que s'han de tornar.
Ens anem cobrint de glòria.
Miramar | Contestar aquest comentari! | 3/8/2011 - 18:36
No veus que no ho es una auditoria, que només es donar feina a una empresa d'uns amiguets, i a més una empresa triada a dit. Si que ens l'explicaran la realitat, creu-t'ho hi quedaràs lluit. Tenen l'excusa i les ordres de la vicepresidenta del Govern a la reunió que van fer, de dir que no hi han diners per no fer res pel poble de Cambrils. Tal com es veia venir 4 anys de legislatura parats totalment i sense fer res, però ells anant cobrant, i el primer que van fer va ser pujar-se el seu sou.
de terra en dins | Contestar aquest comentari! | 3/8/2011 - 19:44
No te enteras de nada, lo primero que han hecho es bajarse el sueldo un poco a mi parecer, si se para el pueblo es por el despilfarro que ha habido y gastar mas de lo que entraba, en épocas de crisis (gastar 180.000? en las famosas sirenas tiene delito, coordinadores, torre del limon, director de auditorio, construir el edificio aparcar al culo del mundo pero macoeh, etc) y nadie dice nada y luego ahora nos quejamos, señores tenemos años para pagar la deuda de cambrils y no es la sra. dalmau la que lo dice sino desde el gobierno nacional y son socialistas eh por ahora.
parats perque? | Contestar aquest comentari! | 4/8/2011 - 10:47
la meitat d'aquests comentaris tant ..... deuen sortir de boques socialistes....
Antonio's | Contestar aquest comentari! | 3/8/2011 - 20:40
No discutiré que l'economia municipal està futuda, però fins que no veigi que no es poden pagar les nómines dels treballadors o que ens embarguen o que la Generalitat intervé, no em creuré res del que diguin aquets dos que surten retratats.
Carla | Contestar aquest comentari! | 3/8/2011 - 20:49
Yo también quiero sabe rtodos los tejes y menejes del anterior gobierno. Que lo vayan explicando, que es muy bonito hacer obras faraónicas que no se pueden pagar.- Y lo de La Llosa clama al cielo, y la antigua asociación de fiestas...................
queremos saberlo todo | Contestar aquest comentari! | 3/8/2011 - 23:00
Set milions d'euros?, no deieu en capanya electoral que es devien 45 milions o pot ser 50 milions d'euros?.
Em sembla que amb vosaltres el poble de Cambrils ho te clar.
NPI | Contestar aquest comentari! | 3/8/2011 - 23:05
Efectivamente, no tienes NPI. Ni tampoco sabes leer.
Con personas como tú lo tendríamos verdaderamente claro.
Solo criticar, sin conocimiento de causa.
Es perder el tiempo.
Desde luego, no tienes NPI. | Contestar aquest comentari! | 4/8/2011 - 20:14
Ve't aquí els Cambrilencs... què només miren per ells i per la seva butxaca... ¿I algú dona solucions? ¡No! No donar és la política dels que es diuen Cambrilencs!!!
excambrilenc | Contestar aquest comentari! | 4/8/2011 - 10:32
si tots els regidors i alcaldessa que tant critiquen les actuacions de Robert Benaiges s'abaixessin els sous potser hi hauria calerons per moltes coses, però no es miren al mirall i només critiquen. Per molt que diguin que en Benaiges ho ha fet malament, no es donen compte que ell ha utilitzat els diners per fer un millor Cambrils, encara que potser també no els han gestionat de la millor manera, pero els han utilitzat, com ha dit "de terra en dins" 4 anys de legislatura sense fer res i cobrant i cobrant i nosaltres pagant i pagant, i que en faran d'aquests calers...pagar deutes? va home vaaaa no s'ho creu ni ella que sap com fer les coses
cambrils | Contestar aquest comentari! | 4/8/2011 - 10:34
No a los sueldos actuales, de estos políticos.
No a sueldos para la oposición.
Basta ya de despilfarrar el dinero del pueblo.
Basta ya de ineptos al poder.
Contra la corrupción de estado.
Basta ya de que le tomen el pelo al pueblo.
Uno del pueblo. | Contestar aquest comentari! | 4/8/2011 - 11:16
A veure senyors de CIU, jo i molts altres cambrilencs us hem votat per treballar pel poble de Cambrils i per millorar el benestar de la població cambrilenca, jo i molts altres cambrilencs NO us hem votat per sentir tot el dia que no podeu fer rés per culpa de la mala gestió de l'anterior govern. Si us plau, poseu-vos a treballar ja!, i si no sabeu com fer-ho, plegueu i cap a casa falta gent. Ens sortiu masa cars per tenir d'estar sentint tot el dia com us queixeu i veure que no esteu fent res de bo. Cambrils no s'ho mereix això.
sam | Contestar aquest comentari! | 4/8/2011 - 12:00
L'altre dia llegin el DOC i el BOE, vaig veure publicat el que de moment i dic de moment per que encara no surt el que cobrarà per estar a les administracions, la nostre flamant alcaldesa.
Per ser alcaldesa de Cambrils, ja ho va publicar la Revista Cambrils que era si fa o no fa 58.000 euros.
Per ser primera vice-presidenta del Consell Comarcal, 27.000 euros.
De moment suma 85.000 euros i com he dit encara falten alguns serrells.
I ens queixavem dels altres.
Piter | Contestar aquest comentari! | 4/8/2011 - 12:11
El Benaiges va pasar de 60.000? com Alcalde a 13.000? com a regidor de l´opossició, pero també se li dona com a compensació un carrec a la Diputació i un altre al Consell Comarcal. I també encara falten altres serrells. Tots son igual !
Altres serrells | Contestar aquest comentari! | 4/8/2011 - 20:22
La mala gestió dels fons? No crec que siguin els més indicats per dir-ho. Ja en sabran de gestionar vostés els fons?
noti | Contestar aquest comentari! | 4/8/2011 - 19:54
Apa apa Mercè si es veritat que cobres tan, ja podries deixar de cobrar de l'ajuntament que 58.000 euros per 14 pagues i per quatre anys, fan una bona picassada.
Quins temps aquells que els politics del poble no cobravem.
Anton | Contestar aquest comentari! | 4/8/2011 - 23:14
Basta de sueldos en la oposición.
Basta ya con pactos de silencios cerrados para que no les afecten el sueldo.
Contra la corrupción y el silencio de estado.
Uno del pueblo. | Contestar aquest comentari! | 5/8/2011 - 11:02
Si això és cert sr. Llobet cal anar al jutjat...

Ara que si no és cert també caldrà anar-hi: per calumnies!

Menys paraules... i si és veritat cap al jutjat a demanar responsabilitats!
txeic-TGN- | Contestar aquest comentari! | 5/8/2011 - 11:39
Serells va una mica etivocat.
Serrelleta | Contestar aquest comentari! | 5/8/2011 - 18:24
sort que varem canviar de partit a l'ajuntament. si no igual ni ens n'assabentem de tot això


ja ho faran bé vostès ara?
poseu al davant persones de confiança i valua demostrada.
vilera | Contestar aquest comentari! | 8/8/2011 - 0:15
Y la auditoria cuandooooooooooooooooooooo
farts | Contestar aquest comentari! | 20/8/2011 - 15:59

 PUBLICITAT  PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT
aaaa
a
 PUBLICITAT
aaaa
a
 PUBLICITAT
aaaa
a
 PUBLICITAT
aaaa
a
 PUBLICITAT
aaaa
a
 PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT
a
a

NOTÍCIES RELACIONADES


 2 dies després | divendres 5 agost '11

El regidor d'Hisenda Ramon Llobet respon al PSC afirmant que tenen por dels resultats de l'auditoria
20 comentaris

 1 dia després | dijous 4 agost '11

El PSC desmenteix les xifres donades sobre els préstecs FOMIT i diu que si no es fan les obres serà responsabilitat de l'actual govern
31 comentaris

 1 dia després | dijous 4 agost '11

Mercè Dalmau replica al PSC demostrant que l'anterior govern va incomplir les bases dels FOMIT destinant diners a altres inversions
30 comentaris

 0 dies després | dimecres 3 agost '11

L'Associació de veïns Platja de la Llosa vol que l'Ajuntament demani responsabilitats pel desviament dels diners del Fomit destinats al barri de la Llosa
9 comentaris

 3 mesos abans | dijous 5 maig '11

CiU critica la mala utilització que l'Ajuntament ha fet del préstec de FOMIT, destinat a les obres de la Llosa
24 comentaris

 4 mesos abans | divendres 1 abril '11

Les obres de remodelació de les fases 2 i 3 del barri de la Llosa no es licitaran fins el proper mandat
37 comentaris

 4 mesos abans | dimecres 23 març '11

Neix una nova associació veïnal a la Llosa que reclama un control econòmic sobre les obres pendents de remodelació del barri
23 comentaris

 1 any abans | dimecres 3 març '10

Les obres de les fases 2 i 3 de remodelació del barri de la Llosa no estaran enllestides aquest mandat
1 comentari
  + COMENTADES     + LLEGIDES     EDICIÓ 2959 (3/8/2011)  

q
revista cambrils


Associació Cultural REVISTA CAMBRILS
C/Sant Placid, 7 (baixos) | 977 79 43 43

revistacambrils@revistacambrils.cat
43850 Cambrils (Tarragona)
© Tots els drets reservats 1996, 2017

 
OJD Interactiva:
 
Membre de:
 
   
Associat a l'àrea digital
Membre de:
acpg

Amb el suport de: