Edició 2973 | dilluns 11 de desembre de 2017 | Any XII
  Cercador     
En portada Informació Societat Cultura Esports Camp Hemeroteca Opinió Reportatges Cambrils.tv Agenda
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
  RECAPTACIÓ. IMPOST ACTIVITATS ECONÒMIQUES  
Ajuntament de Cambrils [+]

INFORMACIÓ GENERAL | dimarts 28 juny '11 | 11:50 | 3659 lectures |
FORN DEL TALLERO

L'edifici del Forn del Tallero no acollirà el Consorci de Benestar Social del Baix Camp

Text Berta Ruiz  Fotografia Lluís Rovira i Barenys

Aspecte actual de l'edifici del Forn del Tallero

Les noves dependències de l'edifici del Forn del Tallero –les obres del qual s’estan acabant d’enllestir–, no acolliran la seu del Consorci de Benestar Social del Baix Camp, tal i com s'havia dit a l'inici de les obres, fa uns quants mesos.
Sobre aquest canvi de plans, l’alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau– ha explicat a Revista Cambrils Diari Digital que, “per tal de posar en funcionament el Consorci de Benestar Social del Baix Camp, l’anterior govern de la Generalitat havia de fer una aportació econòmica. Quan aquesta sol·licitud d’aportació econòmica va arribar al departament d’Economia i Finances això va quedar aturat i per tant, no va ser possible constituir aquest consorci”. Dalmau ha recordat que l’anterior equip de govern de l’Ajuntament de Cambrils havia decidit, conjuntament amb el Consell Comarcal del Baix Camp, oferir aquest edifici per a la ubicació d’aquest consorci, el qual no s’ha constituït finalment.

Nou equipament amb un cost total de 839.909 euros, amb el 50% subvencionat per la Llei de Barris

Amb aquesta situació, l’alcaldessa ha explicat que s’haurà de replantejar quin és el pla d’usos d’aquest edifici municipal. Recordem que aquest nou equipament té una superfície total de 464 metres quadrats i consta d’una planta baixa i tres plantes superiors. Aquesta és una de les darreres accions incloses en la subvenció de la Llei de Barris del Pla de Millora Integral del Barri Antic de Cambrils. Juntament amb la Torre del Llimó és la darrera gran obra que resta. El pressupost total d'execució de l’obra per contracte és de 839.909 euros, el 50% dels quals estan subvencionats per la Llei de Barris.

Signatura del conveni amb el Consell Comarcal del Baix Camp, l’abril de 2010

Recordem que el 15 d’abril de 2010, l’anterior alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– i el president de Consell Comarcal del Baix Camp –Josep Masdéu– signaven el conveni de constitució del Consorci de Benestar Social del Baix Camp, després d’un any preparant l’acord, segons van explicar aleshores. En aquesta presentació es va explicar que aquest consorci havia de ser “el primer consorci públic de gestió de serveis socials del Camp de Tarragona i un dels primers de Catalunya, per dimensió”, amb una previsió de cobertura de servei de 87.000 habitants i un pressupost anual de 4.500.000 euros.

Tres mesos després de la signatura del conveni, el juliol de 2010, s’iniciaven les obres del futur equipament amb l’enderroc de l’edifici, i el 3 de novembre de 2010 es feia l’acte de col·locació de la primera pedra. A l’acte hi van assistir nombrosos regidors del consistori cambrilenc i una àmplia representació política del territori. També hi van ser presents el director dels serveis territorials del departament d'Acció Social a Tarragona –Jordi Tous–, el director dels serveis territorials del departament de Política Territorial i Obres Públiques a Tarragona –Joaquim Margalef– i el president del Consell Comarcal del Baix Camp, Josep Masdéu.

 PUBLICITAT
 PUBLICITAT
 PUBLICITAT


EXPRESSA LA TEVA OPINIÓ ! 20 comentaris rebuts

Tanta propaganda, roda de premsa i acte públic de col·locació de la primera pedra, amb les despeses corresponents, potser també haurien tingut que fer públic que finalment la constitució del Consorci no es podia fer per manca de l'aportació econòmica de la Generalitat.
Això es diu: "arrancada de cavall i parada de ruc"
a.n.c. | Contestar aquest comentari! | 28/6/2011 - 14:15
I ara parlem de la destinació de l´edifici de la torre del Llimó.
limonero | Contestar aquest comentari! | 28/6/2011 - 14:16
Del Llimó, i de l'Auditori, i de l'Ateneu (que va trigar 8mesos en arrencar) i el de l'Aparcam, i el parquin de la cooperativa, i ...
VISIÓ, VALORS, i VUEVOS (bien gordos)
Que bé s'ho van passar, que malament ho passem i continuarem passant.
GESTIO TRIPARTITA | Contestar aquest comentari! | 28/6/2011 - 16:31
Amb el 50% que va costar aixecar aquest edifici es podien haver donat ajuts socials a la gent del poble que realment ho necessita..pero be..que es facin pisos de lloguer protegits per a la gent gran que cobren pensions miseres!!
republica bananera | Contestar aquest comentari! | 28/6/2011 - 16:31
Aquesta LLUFA es una de las parts del pastis de 12 milions d´euros que hi havia per desenvolupar el barri antic amb aquest forn i la torre del llimó.

Els diners s´han fet serivir per altres cosas com -entre d´altres els despifarros del sr. Matas,-- desviar fons a pagar altres despeses de l´ajuntament.

Els veïns del barri antic ho saben prou bé que varem haver d´aportar 2 o 3 milions d´euros per nassos.

Els veins de la llosa els ha pasat el mateix que no saben on son els diners de la seva subvenció

Amb 12 milions d´euros per el barri antic bens gestionats els carrers del barri podrien estas pavimentat amb OR aixi com també els edificis esmentats.

Aixo nomes es el principi

Les LLUFAS (despilfarros) que aniran sortin aixecant las catifes del ajuntament.
a fer la ma | Contestar aquest comentari! | 28/6/2011 - 18:15
Crec que el primer gran error va ser comprar l'edifici, que no tenia res d'interessant, només per desitjos inconfessables de grandesa i a un preu molt superior al de referència de la zona.

Després, la obsessió incomprensible de crear organismes absurds per tota la geografia, s'emmerden en crear un altre consorci, (ansies de poder), per a tenir un altre motiu per a colocar-se en càrrecs, per a cobrar els polítics i la seva gent i perquè cada polític hi deixi la seva cagarada.

Això comporta que l'ajuntament s'hagi de gastar 420.000 euros sense to ni so, només en la construcció, a més del cost de la compra. Dit sigui de pas, la construcció d'un edifici de 464 metres no pot valdre de cap de les maneres la xifra de 820.000 euros de cost. Crec que com a molt hauria de costar uns 450/500.000. ?????????.

I ara que en farem?. De moment gastar-nos els diners en el manteniment i esperar alguna altra idea brillant com un consorci, una empresa municipal, un altre aparcam, un altra secomsa, etc. etc., resumin: una altra merda.

Quina merda!!.
Elector | Contestar aquest comentari! | 28/6/2011 - 18:21
A la Generalitat manen els de ciu i a Cambrils també i no saben tirar endevant un conveni signat.
Anem bé.
Comencem anar enrera com els crancs.
salabra | Contestar aquest comentari! | 28/6/2011 - 19:48
ei, que va quedar aturat pel govern de la Generalitat anterior ja que no va fer l'aportació econòmica que li tocava. Que no sabem llegir?
I tant que anirem enrere com els crancs... fins que no purgarem la disbauxa econòmica del tripartit n'hi ha per anys...
congre | Contestar aquest comentari! | 28/6/2011 - 20:25
congre tu si que no saps llegir.
El 3 de novembre es va posar la primera pedra, el 28 del mateix mes hi ha un nou govern a la Generalitat.
La senyora Dalmau NO diu tota la veritat.
I si està subvencionat pel pla de barris, es que els diners hi son.
Un altre servei que donaria nom, feina i reconeixament a Cambrils i un altre servei que marxarà de Cambrils per donar-la a una altre població.
Els toca collons | Contestar aquest comentari! | 28/6/2011 - 23:55
Noi, ets tu que no saps llegir! la subvenció era per fer l'edifici, no per crear aquest altre ens que només havia de servir per col·locar parents i familiars (com han fet en totes aquestes empreses municipals!!)
Toca-trons. | Contestar aquest comentari! | 1/7/2011 - 14:00
Per anal mantinguen,que hi posin una cassa de barrets o una sala de jocs
posto | Contestar aquest comentari! | 29/6/2011 - 2:48
xec, lo teu és greu. A veure, llegeix:
"el 15 d´abril de 2010, l´anterior alcalde de Cambrils -Robert Benaiges- i el president de Consell Comarcal del Baix Camp -Josep Masdéu- signaven el conveni de constitució del Consorci de Benestar Social del Baix Camp, després d´un any preparant l´acord"
Preparar l'acord contemplava les peles de la Generalitat que, finalment, no van arribar. I aquest consorci ni es farà ni anirà a cap altre lloc. No veus que ningú sabia exactament perquè servia. Eren deliris de grandesa dels anteriors mandataris.
Més congre | Contestar aquest comentari! | 29/6/2011 - 11:06
Aixo va ser una enredada dels socialistos de Cambrils i del Consell Comarcal; no tenia ni cap ni peus. Sort que tardaran a tornar.
canvidusos | Contestar aquest comentari! | 29/6/2011 - 21:28
Cada dia que passi aniran sortint més morts de l'armari i ho hauran de solucionar, o al menys intentar-ho els que ara acaben d'entrar, pobres, no saben on s'han ficat!!!!!, mentre Benaiges, Matas i cia. "escorren el bulto" sense cap tipus de responsabilitat, i a més, encara tenen la barra de criticar
Salfuman | Contestar aquest comentari! | 30/6/2011 - 8:23
los numeros son escandalosos 840.000 eurakos y la casa del vecino apuntalada porque casi se la tiran abajo.
cesar | Contestar aquest comentari! | 30/6/2011 - 10:38
si en vez de un edificio publico hubiese sido un edificio de viviendas, a piso por planta osea tres más un local (con su maravillosa chapa del horno,que es lo unico que han salvado) con los equipamientos como cocinas baños etc ...a como deberia haber vendido cada pisito calculen... calculen... ni el Paseo de gracia.
cesar | Contestar aquest comentari! | 30/6/2011 - 12:34
Se dice que cambrils será un nuevo destino para los OKUPAS
con tantas fincas nuevas y vacias,ojala y lo hagan de verdad!
horno,torre del llimó, auditorium ,que verguenza de despilfarro,no hay palabras,nos sentimos ofendidos....
ofendido | Contestar aquest comentari! | 30/6/2011 - 18:26
Si el forn del tallero sembla greu, més preocupant és la Torre del Llimó. s´expropien el solar(tres cases antigues) per 3,6 milions d´euros (600.000 euros menys del que va costar al promotor-propietari, i que rrera el contenciós pot arribar a costar 4,2 milions d´euros), més vora 2 mlions d´euros la construcció, total 6.000.000 euros per 1200 metres quadrats constriutis, a 5000euros per ms, més car que un pis del passeig de gràcia de barcelona. quin destí li donarem al edifici que es farà. Hostal d´entitats?... què vol dir aixó.
PS. Ara que el tripartir no mana estic força preocupat que no es podà ocultar la realitat posant aquells noms tant macus a les coses i a les pesonas i animals. Hotel déntitas (quines?) casal de cultura ....
Si no saben que fer, que hi posin la seu de l´INEF, que sembla a punt de perdré, i sera un bon revitalitzant del barri antic.
indignat amb el despilfarro | Contestar aquest comentari! | 1/7/2011 - 13:35
Com és que no se sabia això del que ha costat la Torre Del LLimo

???????????????????????????????????????????????
Ahir van dir per les notícies que la mitjana del m2 a catalunya era de 1400 i que bcn sobresortia amb els 1700euros per m2.
la torre del llimó 6000euros m2 ???????????mare meva
quins collons!
enfadat amb tot el malbaratament que s'ha fet | Contestar aquest comentari! | 2/7/2011 - 20:00
Todos estos numeros los sabian los de la oposición (hoy en el poder), y bien calladitos que estuvieron. Que Macarrilla ponga en ellos restaurantes para que los pibes de la Escuela de Hostelería hagan practicas.
RedonditoDeRicota | Contestar aquest comentari! | 4/7/2011 - 18:04

 PUBLICITAT  PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT  PUBLICITAT
aaaa aaaa aaaa
a
 PUBLICITAT  PUBLICITAT
aaaa aaaa aaaa
a
 PUBLICITAT
aaaa
a
 PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT
a
a

  + COMENTADES     + LLEGIDES     EDICIÓ 2973 (28/6/2011)  

q
revista cambrils


Associació Cultural REVISTA CAMBRILS
C/Sant Placid, 7 (baixos) | 977 79 43 43

revistacambrils@revistacambrils.cat
43850 Cambrils (Tarragona)
© Tots els drets reservats 1996, 2017

 
OJD Interactiva:
 
Membre de:
 
   
Associat a l'àrea digital
Membre de:
acpg

Amb el suport de: