Edició 2973 | dilluns 11 de desembre de 2017 | Any XII
  Cercador     
En portada Informació Societat Cultura Esports Camp Hemeroteca Opinió Reportatges Cambrils.tv Agenda
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
  RECAPTACIÓ. IMPOST ACTIVITATS ECONÒMIQUES  
Ajuntament de Cambrils [+]

INFORMACIÓ GENERAL | divendres 1 abril '11 | 13:04 | 1927 lectures |
PLE ORDINARI

Les cinc mocions presentades al ple ordinari encenen un crispat debat entre els diferents grups polítics

Text Berta Ruiz  Fotografia Jonathan Galán

Maricel Llaveria, Salvador Matas, Joan Mas i Laura Forcadell van votar a favor de la moció presentada per ICV sobre el tancament de les centrals nuclears i de solidaritat amb Japó

L'extensa sessió plenària d'ahir al vespre, de gairebé quatre hores de durada, va convertir-se en un ring de boxa amb un marcat to electoralista per part de tots els grups polítics del consistori. A menys de dos mesos de les eleccions municipals, les formacions cambrilenques no es van estar d'entrar en un extens i intens debat polític, ple de picabaralles, rèpliques, contrarèpliques, alguna que altra intervenció fora de to i explicacions d'uns i altres que semblaven allargar-se fins a l'infinit. De fet, ahir es passaven per ple un total de cinc mocions, tres d'aquestes van ser presentades de manera conjunta pels tres partits del tripartit cambrilenc –ERC, ICV i PSC–, una quarta va ser presentada en solitari per ICV, mentre que l'altra va ser reclamada des de la Cooperativa Agrícola de Cambrils en defensa del sector productor d'oli d'oliva espanyol.

Moció per al tancament de les centrals nuclears i de solidaritat amb el Japó

La primera d'aquestes mocions va ser presentada en solitari per ICV. El seu portaveu Salvador Matas va fer-ne lectura de la mateixa, reclamant el tancament progressiu de les centrals nuclears, solidaritzant-se amb el poble japonès per la catàstrofe produïda pel terratrèmol i el tsunami del passat 11 de març, i també rebutjant la instal·lació d'un Magatzem Temporal Centralitzat de Residus Radioactius d'Alta Activitat a Catalunya. El passat 25 de març, Revista Cambrils Diari Digital publicava els detalls d'aquesta moció.

Aquest punt va ser un dels que va ocasionar un major debat, on tots plegats van voler polemitzar sobre el futur de l'energia nuclear, però gairebé tots van criticar que en la mateixa moció es barregessin temes ben diferents com mostrar-se solidaris amb el Japó i per altra banda, parlar del tancament de les centrals nuclears. Mercè Dalmau ho va fer palès dient que "en aquesta moció vostè, senyor Matas, barreja peres, pomes i taronges". De fet, tant CiU com el PP i la PLIC van abstenir-se amb un discurs bastant similar. Tots van mostrar la seva solidaritat amb el poble japonès però per contra van afirmar que cal fer un debat molt més profund sobre el futur de l'energia nuclear, una energia de la qual hi ha una gran dependència. Carme Cros va carregar contra Matas dient que presentava aquest tipus de mocions per "justificar la seva feina a ICV, la seva regidoria o per fer electoralisme pur". A aquestes declaracions, Matas va respondre contundentment dient que des del PP sempre es carrega contra la seva persona. "La meva feina la faig bé, hi dedico moltes hores, defenso unes idees i les de molta gent".
Jordi Savall d'ERC també va abstenir-se, perquè segons va dir, dins del seu partit hi ha defensors i detractors de l'energia nuclear. Els regidors no adscrits, Oliver Klein i Iñaki Carnero també van abstenir-se. Klein va dir que hi havia certs lapsus en el contingut de la moció i que calia una reflexió a les seus parlamentàries corresponents. Es va mostrar solidari amb Japó, però també va dir que l'energia nuclear genera molts llocs de treball. Carnero no es va mostrar partidari del tancament de les centrals, però sí va reclamar més control i seguretat. El PSC va ser l'únic partit que va donar llibertat de vot als seus regidors. Els regidors Maricel Llaveria, Joan Mas i Laura Forcadell hi van votar a favor. De fet, la moció va ser aprovada amb quatre vots a favor.

Moció per a mantenir la dotació dels Mossos d'Esquadra

La primera moció que va ser presentada pel tripartit cambrilenc va ser per reclamar a la Generalitat que es mantingui la dotació de Mossos d'Esquadra prevista per aquest any 2011, on hi havia una previsió de 800 efectius. Segons l'equip de govern cambrilenc, la Generalitat preveu una retallada de 200 efectius dels Mossos d'Esquadra. Aquesta moció va ser criticada per CiU, PP i la PLIC, i titllada d'oportunista i electoralista. De fet, Mercè Dalmau va dir que l'equip de govern no s'havia informat bé a l'hora d'elaborar aquesta moció. i que abans que res calia parlar amb la Direcció General de Policia. La regidora de CiU va aportar un seguit de xifres respecte al desplegament dels Mossos d'Esquadra. Segons va dir, el compromís que hi ha és que a l'any 2015 s'assoleixin els 18.000 mossos. La previsió per enguany era convocar 800 places, 400 places més l'any 2012, 400 places més l'any 2013 i 400 places més l'any 2014. Tot i això, aquest any hi ha hagut una modificació i es convocaran 600 places, 500 més l'any 2012, 500 més l'any 2013 i 400 més l'any 2014. Unes xifres que en total donen els 18.000 mossos previstos inicialment. Dalmau també va assenyalar que per "compensar aquestes 200 places de menys que no es convoquen enguany, el compromís és que 200 mossos deixaran de fer tasques administratives per a realitzar tasques operatives. Per tant, està clar que vostès no s'han informat bé!", va cloure. Oliver Klein i Iñaki Carnero van votar a favor, juntament amb l'equip de govern, perquè van dir que la seguretat ciutadana és un tema prioritari.

Moció per a que la Generalitat prioritzi la implantació del TramCamp

En la línia de reclamar el compliment de projectes al nou govern de la Generalitat, el tripartit cambrilenc va presentar una segona moció per a que es prioritzi la implantació del sistema tramviari al Camp de Tarragona, el TramCamp. En la seva explicació, Robert Benaiges va referir-se a unes declaracions del delegat del Govern a Tarragona, Quim Nin, on deia que aquest projecte s'havia de repensar. Des del govern cambrilenc han volgut sortir a la defensa d'aquest projecte, el qual segons van dir, és llargament reivindicar i molt important per al sistema de transport públic a la demarcació.
Aquesta moció va generar una extensa polèmica novament amb CiU i PP, els quals van criticar que aquest tema s'estava utilitzant "políticament". Finalment, alguns punts del text es van rectificar i la moció va ser aprovada per tots.

Moció per reclamar que els projectes acordats amb la Generalitat es mantinguin

La darrera moció del tripartit cambrilenc va anar en la línia de les dues anteriors: reclamar al nou govern de la Generalitat que afronti aquells projectes que es van acordar amb el govern català anterior. La regidora Anna Peláez va ser l'encarregada de fer la lectura del text, una extensa moció que va repassar exhaustivament els projectes, equipaments i programes socials assolits pel tripartit durant els darrers anys. Finalment es va demanar que segueixin en marxa compromisos establerts com l'INEFC, l'ampliació de la depuradora, les vivendes dotacionals, el nou CAP de Vilafortuny, la connexió entre la carretera de Misericòrdia i el Vial del Cavet o la nova estació d'autobusos.

La regidora popular Carme Cros va criticar "la parrafada" inicial de la moció i va dir que aquesta "era un discurs purament electoral. Aquesta parrafada em sobra!", va dir. Benaiges va retreure-li que no era "cap parrafada", sinó una demanda per a que tots els compromisos es compleixin. En la mateixa línia que Cros, Dalmau va explicar que el text de la moció no era "neutre", sinó "un text del tripartit on s'explica tot el que han fet. Aquesta moció es demana ara, precisament. També la podrien haver fet al llarg del mandat. Demanen que es facin tots els projectes quan se sap perfectament quin és el dèficit de la Generalitat, i el Govern està treballant per eixugar aquest dèficit". Per la seva part, Oliver Klein va anunciar el seu vot favorable pels "interessos de Cambrils", però també va dir que això semblava "un brindis al sol", ja que la gent no sap d'on sortiran els diners per afrontar-ho. A aquestes declaracions, el regidor d'ERC –Joan Recasens– va dir-li a Klein que ell també havia fet un brindis al sol, i que és necessari reafirmar els compromisos quan hi ha un canvi de govern. "No demanem prioritats, demanem que es facin", va dir. Quant a les crítiques d'electoralisme llançades per l'oposició, Recasens va dir que "tots fem electoralisme. És obligat fer una declaració política així, perquè ens dediquem a la política". Finalment, Salvador Matas d'ICV va remarcar que és necessari reclamar "el que és nostre".

La cinquena moció, demanda des de la Cooperativa Agrícola de Cambrils, en defensa del sector productor de l'oli d'oliva espanyol va ser aprovada per tots els grups, sense cap mena de discussió.

 PUBLICITAT
 PUBLICITAT
 PUBLICITAT


EXPRESSA LA TEVA OPINIÓ ! 22 comentaris rebuts

Hi vaig pogué veure el ple per la televisió local. em sembla que l'oposció no enten res de lo que passa, i nomes critica la tasca del equip de govern, si ells creuen que els demes fan campanya politica,ells no fan res més que el mateix, al volgue desacreditdar al govern i d'aquesta manera enganyar a la població. A més a més sembla que algun regidor del nostre ajuntament sigui conceller de la generalitata en ves de regidors, ja que defensa a cap i espasa a la generalitat.
Si aquestes persones que ara estan a l'oposició estenen que manar, val més que els plens els faci el Mas desde Barcelona i es digui lo que poden fer.
UN CANSAT DETANTA DEMAGOCIA. | Contestar aquest comentari! | 2/4/2011 - 9:18
En efecte, de CIU ja en tenim més que suficient a la Generalitat. També al municipi patiríem d'empatx.
Mas de lo mismo no | Contestar aquest comentari! | 4/4/2011 - 20:47
Claro está que desde el PSC,con la Generalitat perdida no podrían hacerlo.Seguramente la perdieron por lo bien que hicieron las cosas.Montilla ya no está,y pese a quien pese,es el nuevo gobierno a quienes nos tendremos que dirigir todos para lograr que el nuevo gobierno municipal consiga cosas para Cambrils.Ya vemos que,con la anterior generalita,y el PSC en el ayuntamiento cambrilense,los ciudadanos tendremos que asumir el desfase presupuestario existente a traves de crédicos bancarios por la mala gestión económica que hay.
I.Martin | Contestar aquest comentari! | 2/4/2011 - 11:44
Conseguir cosas para Cambrils? Pero si CIU no consigue de Madrid ni que ingresen lo que deben a Cataluña en función de lo pactado, y prefieren endosarnos recortes a los ciudadanos, que es lo fácil, en lugar de plantarse con Madrid. Tampoco se ha enterado usted aún de que la crisis es global y de que el desfase presupuestario afecta a todos los municipios, también los gobernados por CIU?
Mas de lo mismo no | Contestar aquest comentari! | 4/4/2011 - 21:04
El tripartit català és causa del dèficit del PIB, del deute i de les retallades, així que ni PSC ni ICV estan massa capacitats per parlar de segons quins temes. Per algo són a l'oposició

El tripartit cambrilenc, de moment, és causa de 40M euros de deute. Veurem els resutats electorals.
com estem | Contestar aquest comentari! | 2/4/2011 - 17:35
El tripartit poden haver creat un deute, però al menys han fet moltes coses pel poble, i es veu a on han anat a parar el diners. Si entra CIU a les properes eleccions compte on van a parar...........
VISIONARI | Contestar aquest comentari! | 2/4/2011 - 22:08
Amb els calés de tots jo també faria moltes coses... Però tard o d'hora s'ha de pagar. I què et penses, VISIONARI, que si continua el tripartit podrà continuar gastant? A veure si se n'entereu alguns de com n'està de negre la cosa. Que viviu enganyats!
NO CAL SER VISIONARI NOMÉS CAL OBRIR ELS ULLS. | Contestar aquest comentari! | 4/4/2011 - 17:34
Bé Oliver Klein situant per damunt de tot l'interés de Cambrils sense cap limitació de partit com els hi passa als del PSC o CiU.
Endavant OK! | Contestar aquest comentari! | 2/4/2011 - 17:56
Però si va fer riure, defensant els treballadors de la nuclear que s'omplen les butxaques amb uns sous astronòmics i sense fer bé la seva feina i defensant els pescadors de canya. És clar, ara ja no és d'esquerres, ara és populista i demagog
ko | Contestar aquest comentari! | 3/4/2011 - 17:30
Senyors socialistes: El que no pot ser, es que l'opossició sapiga més que vostés, que esbrinin coses com; pressupostos , energies i despeses reals.
Sr: Matas; vosté deu viure amb carbó o llenya, va home va, per favor, sap com tots nosaltres que l'energia nuclear es necessaria per fer confortable les nostres i la seva llar, (prediqueu el que no creieu) de "VERDS" no en teniu ni el nom.
Sense comentaris | Contestar aquest comentari! | 3/4/2011 - 4:41
Sembla que no s'ha enterat encara que el futur són les energies renovables, oi? Li recomano un viatge per Dinamarca o Àustria, on podrà observar de primera mà el confort de les seves llars, i allà no en gasten d'energia nuclear...
Mar | Contestar aquest comentari! | 4/4/2011 - 21:11
pero que dius el oliver va navegar durant tot el ple no se entera de res. ni de cuan ell governab amb el tripartit
patetica la seva actuacio,pero millor que este carnero
desepcionat | Contestar aquest comentari! | 3/4/2011 - 18:33
Senyor com estem. El tripartit només és parcialment causant del deute de la Generalitat i de les retallades actuals, és cert que van deixar en l'últim any un dèficit de 7.000 milions, però si no n'haguessim de pagar cada any 20.000 milions a Espanya no hi hauria aquest dèficit i no s'haurien de tancar plantes d'hospitals. És cert que van ser bastant incompetents per enfrontar-se a Madrid. Però l'anterior govern de CIU ho va fer millor. El que passa ara és que surt a la llum el que passa quan et xuclen els diners d'aquesta manera i estàs en crisi. El tripartit actual certament és responsable de més de 40 milions de deute. Però els altres ho haguessin fet millor?
I respecte al VISIONARI quan dius que sabem on han anat a parar els diners a Cambrils, et refereixes als 4 milions d'EUR que havien d'anar a la Llosa i que l'alcalde no sap dir on són?. La veritat és que ho tenim malament. Està clar és que als que ens han arruïnat no els podem tornar a votar: PSC, ERC, ICV i OK. Al Chencho i al PP que em perdonin però no. Queda CIU i SI. A veure qui parla més clar i presenta gent més competent. Bé, els actuals governants poden fer també un exercici d'honestedat i dir: xiquets, això està així, ho sentim però hem estat uns inútils però ara ho farem millor.
Com estem Visionari | Contestar aquest comentari! | 4/4/2011 - 18:12
Les coses clares. Dels 40 miliosn que dieu que hi han de deute, 20 M son dels governs de CIU i PP.
Per tant si comparo la deute amb els interesos que es paguen amb els resultats de les obres fetes en aquests anys cal preguntar-se que en van fer els senyors de CIU i PP (ah i ACI amb el Sr. Garriga) abans de la moció de censura amb aquests calés, per que jo repasant no vec cap obra que es fes en aquella època.
Per contra ara ens agradi o no s'han fet equipaments i s'han millorat els serveis.
Les coses clares i mira que jo als socialistes i els verds no m'agraden i els republicans així així
Pepito | Contestar aquest comentari! | 5/4/2011 - 12:09
Com a ciutadana de Cambrils i de la província més nuclearitzada del país, amb estima i respecte per la terra que ens acull, agraeixo profundament aquesta moció municipal que ha presentat ICV per al tancament progressiu de les centrals nuclears, i de rebuig a incorporar també l´abocador de tots els residus nuclears d´Espanya. Moltes gràcies, Salvador Matas, per la teva coherència, implicació i suport constant, durant tot el darrer any, al moviment ciutadà que preferim un futur bastant més net, saludable i digne per al nostre territori.
Mar | Contestar aquest comentari! | 9/4/2011 - 9:03
El meu agraïment també per la responsabilitat i coherència mostrades en la votació pel nostre regidor de medi ambient, Sr. Joan Mas, la regidora que ha de vetllar per la nostra seguretat, Sra. Laura Forcadell, i la regidora que ha de cuidar el benestar de les persones, Sra. Maricel Llaveria. I la meva gran decepció per la resta!!! Especialment de la regidora de turisme, esperava més visió de futur, inteloligència i capacitat per valorar les repercussions de l´estigma nuclear en cas d´incident.
Mar | Contestar aquest comentari! | 9/4/2011 - 9:04
Respecte a la PLIC, sobta bastant que professionals de la gastronomia demostrin tal manca de sensibilitat i poca prevenció respecte a la garantia de qualitat del producte que ofereixen. Que preguntin als restauradors japonesos propers a Fukushima com els anirà ara el negoci, tot i que sempre queda la solució de donar gat per llebre o reclamar subvencions (diners públics), ja que les centrals nuclears són tan segures que no les asseguren les asseguradores...
Mar | Contestar aquest comentari! | 9/4/2011 - 9:06
Els despistats d´ERC sembla que encara no s´han assabentat que el seu partit rebutja frontalment la ubicació del cementiri nuclear a Ascó i, per coherència i honestedat, quan no es volen uns residus tòxics durant 100.000 anys, tampoc s´han de continuar generant per endossar-los a altres.
Mar | Contestar aquest comentari! | 9/4/2011 - 9:07
Respecte al PP i CIU, ja sabem que són pronuclears, especialment per la vinculació dels seus membres al consell d´administració d´Endesa i altres òrgans nuclears. S´entén que vulguin perpetuar un negoci que dona beneficis tan exuberants als seus accionistes. Però el més indecent, Sra. Cros, és que el PP català vulgui el cementiri nuclear a Ascó i el PP valencià el rebutgi per Zarra, amb l´anècdota pintoresca de veure als seus militants valencians manifestant-se amb Greenpeace.
Mar | Contestar aquest comentari! | 9/4/2011 - 9:08
Pel que fa a la Sra. Dalmau, malgrat el suport de CIU al Parlament, que s´agraeix si fos honest, és aquesta la manera de funcionar del seu partit?: "La crisis nipona llega cuando en el municipio daban por hecho que, pasadas las elecciones municipales, Gobierno y Generalitat se sentarían para buscar un acuerdo sobre el ATC. Fuentes consultadas entre los dirigentes de CIU en les Terres de l´Ebre así lo habían confirmado" (La Vanguardia, 20/03/2011)
Mar | Contestar aquest comentari! | 9/4/2011 - 9:09
I el Sr. Klein, que va de solidari i ha escollit un arbre magnífic com a símbol del seu partit, resulta que únicament és capaç de solidaritzar-se amb el Tepco d´aquí, els que viuen del negoci nuclear i voldrien les centrals eternes i tots els residus tòxics que convinguin, però els milers d´evacuats per sempre de les seves llars no compten, ni els que aniran morint amb els anys, anònimament i lenta, que és com mata la radioactivitat. Segur que recorda el Sr. Klein el míting electoral del ministre Rubalcaba a Tarragona per les autonòmiques, perquè hi va assistir. Doncs el veritable moviment ciutadà que no aspira a escons remunerats estava fora, perquè no els van deixar entrar a un acte polític públic: gent pacífica, amb valors, formada i molt ben informada, amb l´únic delicte de voler defensar realment el seu territori.
Mar | Contestar aquest comentari! | 9/4/2011 - 9:10
I finalment el trist paper del Sr. Alcalde, que es va quedar sol a la Diputació de Tarragona abstenint-se de votar una moció en contra d´esdevenir l´abocador nuclear d´Espanya, que afortunadament es va aprovar malgrat ell i altres dos alcaldes, un d´ells amonestat recentment a la TV pel Síndic de Greuges de Catalunya per pràctiques ben poc democràtiques al seu municipi.
Mar | Contestar aquest comentari! | 9/4/2011 - 9:11

 PUBLICITAT  PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT  PUBLICITAT
aaaa aaaa aaaa
a
 PUBLICITAT  PUBLICITAT
aaaa aaaa aaaa
a
 PUBLICITAT
aaaa
a
 PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT
a
a

  + COMENTADES     + LLEGIDES     EDICIÓ 2973 (1/4/2011)  

q
revista cambrils


Associació Cultural REVISTA CAMBRILS
C/Sant Placid, 7 (baixos) | 977 79 43 43

revistacambrils@revistacambrils.cat
43850 Cambrils (Tarragona)
© Tots els drets reservats 1996, 2017

 
OJD Interactiva:
 
Membre de:
 
   
Associat a l'àrea digital
Membre de:
acpg

Amb el suport de: