SOCIETAT | dimecres 1 abril '09 | 12:26 | 2476 lectures |
SETMANA SANTA

Riudoms presenta els actes de la Setmana Santa en la que incorpora una nova processó el Dijous Sant

Text Redacció  Fotografia CedidaCarles Bono, president de la Confraria de la Sang de Riudoms, Valérie Guillorit, professora del Curs Internacional de Cant, i Josep M Cruset, alcalde de Riudoms, ahir, a la presentació del programa d'actes de la Setmana Santa de Riudoms
Riudoms es prepara per acollir la Setmana Santa, una de les celebracions més antigues de les comarques de Tarragona, que enguany presenta diverses novetats. La principal serà una nova processó, la del Retrobament, que es podrà veure per primer cop el Dijous Sant. Aquesta representació pren el nom del pas que pertany a la Confraria de Santa Llúcia, en què Jesús, camí del Calvari, es retroba amb la seva mare. Al mateix temps, la nova processó també representa el retrobament d’aquesta consolidada confraria amb una de recent creada, la de Cornetes i Tambors que formen una quarantena de persones.
Enguany a la Setmana Santa de Riudoms hi participaran un total de 8 confraries que trauran al carrer nou passos o imatges. Com marca la tradició, els actes s’iniciaran amb la benedicció dels rams el diumenge 5 d’abril i es clouran el Diumenge de Pasqua, 12 d’abril.

Concurs Internacional de Cant

Una altra de les novetats importants d’enguany és la celebració el Concurs Internacional de Cant que arriba a la seva segona edició i que organitzen les confraries de La Sang i del Fiscorn. Una quinzena de musics i cantants, alumnes i professors, arribats de diferents indrets del món participaran en aquest curs i estaran concentrats, preparant el curs i el concert final, al Mas de n’Aubi. El gran concert es podrà veure el dimecres 8 d’abril, a partir de les vuit del vespre, a l’Església de Sant Jaume Apòstol. Es tracta d’un concert únic a la demarcació i protagonitzat per concertistes que durant tot l’any toquen a indrets com els Estats Units, Japó, Corea, Itàlia o Holanda.
Carles Bono, President de la Confraria de La Sang de Riudoms, explicava ahir que “es tracta d’un concert extraordinari que ha estat possible després de fer moltes gestions i que es complementa amb una segona edició del curs de cant de màxima qualitat”.

Molta participació

Bono ha recordat que els actes de celebració de la Setmana Santa de Riudoms són dels més antics que es mantenen i que es celebren a les comarques de Tarragona i que “també és de les primeres en importància i participació. L’any passat, a la Processó del Sant Enterrament, hi van prendre part més de 1.500 persones i aquesta xifra evidencia la tradició devoció que hi ha al nostre municipi que, quan arriben aquestes dates, s’omple de gent de pobles i ciutats properes que segueixen els nostres actes”.

Un any més Riudoms manté aquells actes més populars com les cantades de caramelles o la tradició de « matar la serp » .EXPRESSA LA TEVA OPINIÓ !